Чухте ли че февруари 2011 първите бълг. коли са на пазара?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Чухте ли че февруари 2011 първите бъл. коли са на пазара?

Мнениеот enigma79 » Сря 10 ное 2010 12:45

mufin написа:Китайците ще са първите, които ще предложат масов, евтин електрически автомобил.
Защото са най-развиващата се икономика.
Вече задминаха Япония и са само зад САЩ - формално, но на практика имат по-голямо производство.
Вие гледате китайски LCD-та, говорите по китайски GSM-и, носите китайски маратонки, в момента стоите на китайски компютри.
НО!
Смятате че няма да карате китайски коли... :D
Аз бих казал - едва ли

Да така е,аз се навивам и за китайска булка,ама няма предлагане mhihi Китайците задминават всичките икономики защото ползват един модел на производство.А той е,на достъпна цена да се предлагат нещата и то масово,или казано на прост език печелят не от една,две бройки,а от количество.По този начин те заливат пазара и налагат своя монопол,а както знаем не са една две фирмите им,без значение да ли е за коли и каквото и да е,от там и ниските цени,защото когато има конкуренция,има и ниски цени.А конкуренцията в този случай е между тях(китайците)защото останалите фирми извън Китай,стават не конкурентно способни,заради ценовия диапазон на пазара.Да не забравяме че всяко начало е трудно и при китайците е така,пример с телефоните собствено производство,дървени,голями и с доста дефекти,а сега се конкурират с известните марки и по качество,дизайн и по екстри(там ги задминават)Така и ще стане и с колите някой ден mhihi

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Сря 10 ное 2010 13:16

mufin написа:Смятате че няма да карате китайски коли...
Аз бих казал - едва ли

А аз съм сигурен, че вече ги караме... ама се прайм на германци... То аутсорсинга е голема работа. ФВ имат заводи и у Китайско - да не си мислите, че им карат там "арийски" части!? mhihi mhihi

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 10 ное 2010 15:28

bayspiro написа:
Аз бих казал - едва ли

А аз съм сигурен, че вече ги караме... ама се прайм на германци... То аутсорсинга е голема работа. ФВ имат заводи и у Китайско - да не си мислите, че им карат там "арийски" части!? mhihi mhihi
Ел. инсталациите на цялата VAG група се правят в... България! ;)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 10 ное 2010 16:01

vasstop написа:
bayspiro написа:
Аз бих казал - едва ли

Сигурен ли си? Язаки-то дето храни половин Ямбол прави на Рено инсталациите ама за ВАг незнаех :)

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Сря 10 ное 2010 16:04

В село Струма, Пловдивско е завода на БМВ. Правят всичко за БМВ.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Сря 10 ное 2010 16:10

Хахаха...!Някой рече,че не сме произвеждали коли! Че то е по лесно да изброим, какви още не сме почнали! :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Съб 13 ное 2010 20:09

Абе ако беше проект подобен на румънското Рено или сръбския Фиат да го подкрепиш с 2 ръце.... помните ли какво стана с българския Роувър? А беше далеч по-обещаващ проект от тея китайски коли

Къв Ровър па ти ? :screwy Това беше най-големия КЕНЕФ! Модел спрян отвсякъде пуснат да се сглобява с останалите части по складовете :Mr Green Fun Чиста далавера!

Колкото до голямата стена, питайте кубинските полицаи. Те вече смениха ладите с GW с климатици и бла бла.
Дъстъра страда от предубедеността на "ГОЛЕМИТЕ РАЗБИРАЧИ". Е не може да искаш много от скромни материали,
НО със окачване Нисан и дизелче на Рено. Дъстъра е нещо между Кашкай и Патфайндър. За малко пари.
Поне някой ще произвежда(дори и само да сглобява).
Че то само с търговия ...е докъде сме :) Бетонни курорти и търговийка! Е*аси тарикатите а :)

Да поживеем - да видим! Не лалайте много, ако сте толкова добри - направете го Вие вместо Ганчев :)
Още веднъж - поне някой прави НЕЩО!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 14 ное 2010 11:02

hooligan_sk написа:
vasstop написа:
bayspiro написа:
Аз бих казал - едва ли

Сигурен ли си? Язаки-то дето храни половин Ямбол прави на Рено инсталациите ама за ВАг незнаех :)

и може би затова при голяма 4аст от проблемите при диагностика -check wiring

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 14 ное 2010 12:26

mufin написа:Китайците ще са първите, които ще предложат масов, евтин електрически автомобил.
Защото са най-развиващата се икономика.
Вече задминаха Япония и са само зад САЩ - формално, но на практика имат по-голямо производство.
Вие гледате китайски LCD-та, говорите по китайски GSM-и, носите китайски маратонки, в момента стоите на китайски компютри.
НО!
Смятате че няма да карате китайски коли... :D
Аз бих казал - едва ли

Само където БВП на САЩ е 15трл.долара,а на Китай е едва 7трл.Едва ли ще караме китайски коли при толкова богат избор на европейски.Това,че Нокията ти,маратонките ти Найк,лаптопа ти Тошиба\Делл,ТВто ти Сони и т.н. са внос от китай не ги прави китайски марки.Производителят е изнесъл производството си там,но качеството е наравно с това в другите заводи из цял свят.Китай нямат една собствена качествена марка на европейския пазар.Едва ли ще заменя 7-8 годишен Мерцедес Ц\Е класа с нова Лада,с нова Дачия или с нова китайка...не благодаря!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 14 ное 2010 12:52

heimdal написа:...

Да поживеем - да видим! Не лалайте много, ако сте толкова добри - направете го Вие вместо Ганчев :)
...

Е не можем :oops: Липсва ни стартовият капитал, а за натрупването му, ако леко перифразирам известния виц ни е липсвала стартовата бухалка :Mr Green Fun
BTW ей това видео спокойно може да се нарече "ГГ и журналистите" mhihi
http://www.sport1.bg/sport1/node/192190

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 14 ное 2010 22:40

Всички знаем кой е Ганчев и какъв е произхода на голяма част от парите му, най-вероятно ще пере пари през новия завод, но е неоспорим плюс факта, че ще се открият работни места.
А и никой не може да знае колко сполучливи ще излязат моделите правени тук! Честно казано и Дачиите не ми допадат, но се купуват доста. Пък знае ли човек - ако не сме толкова негативни, може в крайна сметка и нещо хубаво да създадем - стига сме правили само лютеница и тоалетна хартия! Аман от тоя затворен цикъл mhihi

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Нед 14 ное 2010 23:53

Много хубаво начинание, то така се започва, някой само да поведе стадото, трябва и ще се навъдат заводи за наше производство и не само на коли, а покрай чуждите проекти ще се заформят и нашенски...
Доста логично решение да играят с китайците, та, то май само тяхната икономика е оборотна, другите излязоха надути балони, сега надуващи ги отново, но пак очакващи ги да гръмнат, с кого да играе човек, ако не със китайчетата... mhihi Тенденциите в световен мащаб са за намаляне на качествота за по-добра себестойност на продукта, при кетайците само повишавани на качеството, излиза, че след 10 или 20 години те ще са още по напред, а останалите още по-назад :lol: ... :да:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 15 ное 2010 0:13

В крайна сметка е хубаво, че в България се строи завод за автомобили, било то и китайски... За толкова ни стига към момента репутацията и възможностите. Поне от някъде се започва.

Това че тръгваме с китайски не означава, че при интерес не можем и друг завод да имаме. Имаме предостатъчно земя, за да се построят и заводи на други марки. Стига да има кой да инвестира тук.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 15 ное 2010 1:07

Добре е, че като цяло ще се произвежда и изнася нещо. Така държавата се развива, а не с търговия, услуги и строителство на блокове (99% от поминиъка в България). Освен това съвременните коли стават все по-чупливи и скоро може би ще е по-изгодно да караш сапунерка, но нова, вместо същия клас кола 7-8 годишна от доказан производител.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 15 ное 2010 4:18

theultimate написа:Добре е, че като цяло ще се произвежда и изнася нещо. Така държавата се развива, а не с търговия, услуги и строителство на блокове (99% от поминиъка в България). Освен това съвременните коли стават все по-чупливи и скоро може би ще е по-изгодно да караш сапунерка, но нова, вместо същия клас кола 7-8 годишна от доказан производител.

Според мен колега,по добре да направят нормални заплатите,та и ния като на запад да си копуваме нови коли от реномирани производители и като им изтече гаранцията от 5години да ги хвърляме.Хората отдавна са открили топлата вода,ама ния все ощи отричаме това и се къпим с студена вода :063:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”