Питане относно гарнитура на главата

Техническа и сервизна информация за Passat
stannii
Автомобил:
Двигател:

Питане относно гарнитура на главата

Мнениеот stannii » Сря 10 ное 2010 23:25

Здравейте колеги! Колата е Пасат 95 година 1.6 АЕК. Преди 2 месеца ми смениха водната помпа и от тогава забелязвам, че ми се губи антифриза-първите 2-3 седмици на два пъти нивото падна доста под минимума. Отдадох го на не добре обезвъздушена система. За последния месец засякох,че нивото е паднало с 1см. Няма видими течове никъде-проверено от майстора и от мен самия. И ето го идва естествено съмнението за гарнитура на главата. Моля ви кажете ми как да проверя дали гарнитурата е заминала. Метода с близането на ауспуха е вече тестван-не е "сладък". Колата пали и върви абсолютно нормално, маслото не е пресечено, в разширителния съд няма балончета, парното е супер. Всепризнатият капацитет на квартала ми каза, че е невъзможно да се разбере, освен ако не се разцепи двигателя. Затова и се обръщам към вас. Все пак тук има много знаещи и много патили съфорумци. Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Re: Питане относно гарнитура на главата

Мнениеот Dare_16V_9A » Сря 10 ное 2010 23:50

Колега има едни урутки незнам как им е името или как ги наричат,но не е необходимо да отваряш двигателя за да разбереш дали гарнитурата е заминала!С нея тестват антифриза и показва дали имаш изгорели газове в антифриза. Като някакъв вид лакмус е и ако имаш газове следва обезглавяване! :D Представлява съд във който се сипва специялна течност и се поставя в разширителният съд и ако е заминала гарнитурата течноста във съда се оцветява,не мога да ти кажа в какъв цвят,но това майстора си го знае!засега това е най добрия вариянт ако не си сигурен че е заминала гарнитурата!Поздрави :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 11 ное 2010 11:48

С АГУ ли си колега? Има значение защото е възможно изпарителя да е причина за загубите, а и има допълнителни маркучи. Свещите как са на цвят?
Огледай отово добре за евентуални течове(преди да е достигната температура над 30-40 гр.), особенно около мястото на последната интервенция.
Иначе можеш да си купиш добавка за спиране на течове в охладителното система, за предпочитане е течната, не беше повече от 8-9 лв.(по цени преди около 3 г.).

stannii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stannii » Чет 11 ное 2010 12:43

Да колега с АГУ съм, но видимо навсякъде е сухо около изпарителя. От един пластмасов тройник подлизваше преди но и той беше сменен с железен такъв. Надявам се все пак да се окаже някой трудно откриваем теч, защото нито системата ми надува, нито има някакви отклонения в работата на двигателя, свещите според майстора са много добре. Не ми се ще да слагам от тази добавка за запушване на течове-лоши отзиви съм чувал. Утре пак ще я карам на майстор пък дано открие нещо. Ще слага и от този лакмус в казанчето та да видим какво ще излезе.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 11 ное 2010 12:52

навсякъде е сухо около изпарителя

Огледай всички съединения(вкл.долу на помпата ),радиатор+капачката(задължително)за следи.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Нед 14 ное 2010 7:52

на моя Б3 замалко на рзглобяван скоро сглобен двигател заради капачката за водата след смяна с нова за 7 лв. проблема почти изчезна сега си стои на мин. ако напълня на макс.за 2 дена спада до мин. и си стои там.

Върни се в “Passat”