Внимавайте, мобилни оператори с нови измами
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Внимавайте, Виваком с нова измама
Преди време аз като си спирах картата,отидох два месеца преди да истече договора,платих си двете такси и край с тази карта!Това към глобул!Брат ми иска да направи така миналата година и му казаха че има някаква неустойка + таксата!След това ходи да подава декларация(молба) да се спре договора като истече и те му казаха,че не може сега и да отиде една седмица преди да истече договора!Отива той тогава и същия служител му казва че е трябвало един месец преди товеа да дойде!Да не ви казвам колко викове и псувни имаше!Първо естествено му обясни че точно той му е казал да дойде една седмица преди истичане на договора!Онзи вика не е истина нещо се бъркате!И тогава елате гледайте смях!И в крайна сметка му прекратиха договора!
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
k_garchev написа:Преди време аз като си спирах картата,отидох два месеца преди да истече договора,платих си двете такси и край с тази карта!Това към глобул!Брат ми иска да направи така миналата година и му казаха че има някаква неустойка + таксата!След това ходи да подава декларация(молба) да се спре договора като истече и те му казаха,че не може сега и да отиде една седмица преди да истече договора!Отива той тогава и същия служител му казва че е трябвало един месец преди товеа да дойде!Да не ви казвам колко викове и псувни имаше!Първо естествено му обясни че точно той му е казал да дойде една седмица преди истичане на договора!Онзи вика не е истина нещо се бъркате!И тогава елате гледайте смях!И в крайна сметка му прекратиха договора!
Ето за това говоря

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
+това от Добри написаното, кой ще ви съди за 100-200 лева, като разноските ще са по-големи
кой се върже върже се
и при тях е криза, БТК се продава от 7-8 месеца и всеки вика вземи я ти
ценното са и имотите, ама и там паднаха цените...
кой се върже върже се
и при тях е криза, БТК се продава от 7-8 месеца и всеки вика вземи я ти
ценното са и имотите, ама и там паднаха цените...
- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
drago_tr написа:Е къде да ида другаде...това им е централния офис в Пловдив
На мен също ми звъняха, но само за да ме поканят да отида лично да си подновя изтичащия договор.Представиха ми офертите и аз избрах да не променям тарифния си план.Коректно получих екземпляр от договора и подарък телефонен апарат.
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Аз също съм към Виваком и за сега съм много доволен. Относно тези договори които са сключени по телефона нямат никаква стойност. След като не сте си сложили подписа никъде, нищо не може да ви вземат.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има възможност за сключване на договор, дори да няма подпис, това са глупости. Друг е въпросът как ще бъде доказано това, но ако има доказателства в тази насока, договорът си е съвсем валиден.
В конкретния случай важното е, че няма договор не поради липсата на подпис, а защото има несъгласие за сключване на такъв договор.
В конкретния случай важното е, че няма договор не поради липсата на подпис, а защото има несъгласие за сключване на такъв договор.
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Не бях чул за такива договори. Явно информацията ми е стара и се обадих малко неподготвен за което се извинявам 

Така, днеска са звъняли за същото у дома.
предложили двугодишен договор с апарат.
Майка ми казала "НЕ"
И какво сега?
Да чакам писмо, че са подновили договора, без да е подписван?
Ужас!!!!!
Утре ще отида в някой от центровете им, да видя какво става....
Мерси на колегата, който е пуснал темата
предложили двугодишен договор с апарат.
Майка ми казала "НЕ"
И какво сега?
Да чакам писмо, че са подновили договора, без да е подписван?
Ужас!!!!!
Утре ще отида в някой от центровете им, да видя какво става....
Мерси на колегата, който е пуснал темата
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Би ли обяснил как става това?dobrin написа:Има възможност за сключване на договор, дори да няма подпис
Аз доколкото знам е важно да си вземеш "безплатният" апарат и тогава щраква капана с договора. Иначе и у дома звъняха 2 пъти и последно беше "елате да си получите апарата".
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
И аз бях доволен от вивата до скоро, но много се издразних от следната случка. Та значи на мен ми изтичаше 2-годишния договор и един ден ми звъни някаква жена и на силно мек диалект почва да ми говори за преподписване, и най интересното е че ме пита "да ви отбелязвам ли че ЩЕ преподпишете договора", при което аз си мислех че е за водене на статистика нещо и че ще ходя да си преподпиша на живо, обаче след няколко дни получих въпросното писмо, че СЪМ предподписал вече "от разстояние". Обаче има 7 дневен срок за откачане, и аз се възползвах от него и се обадих че се отказвам, и сега съм на безсрочен. По-добре така... Като почнат да дават читави телефони за 0 лева, тогава ше им подписвам тъпите договори, за сега ей тва - 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Направих си труда да изровя договорите които съм подписам някога....изписвам го дословно какво пише там:
т.3 Ако един месец преди края на изтичането му настоящото споразумение не се прекрати с писмено предизвестие,то се подновява автоматично за същия период и условия многократно.
А в друга точка за неустойките пише:
т4. При неспазване задълженията по т.2(а т.е. че срока на договора е 24 месеца) по-горе и в случайте,описани в общите условия,потребителят дължи на оператора неустойка в размер на сумата от стандартните за съответната тарифа месечни абонаменти,дължими до края на срока на договора.
Така че бих заключил за пълна некомпетентност на служителките от централния офис на глобул в Пловдив,които предоставят договорите ,но за съжаление и те не знаят какво пише там...така че четете си договорите ,а аз отивам да се боря с тях.
т.3 Ако един месец преди края на изтичането му настоящото споразумение не се прекрати с писмено предизвестие,то се подновява автоматично за същия период и условия многократно.
А в друга точка за неустойките пише:
т4. При неспазване задълженията по т.2(а т.е. че срока на договора е 24 месеца) по-горе и в случайте,описани в общите условия,потребителят дължи на оператора неустойка в размер на сумата от стандартните за съответната тарифа месечни абонаменти,дължими до края на срока на договора.
Така че бих заключил за пълна некомпетентност на служителките от централния офис на глобул в Пловдив,които предоставят договорите ,но за съжаление и те не знаят какво пише там...така че четете си договорите ,а аз отивам да се боря с тях.

- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
тръба написа:Би ли обяснил как става това?dobrin написа:Има възможност за сключване на договор, дори да няма подпис
Прочети ЗЗД (Закон за Задълженията и Договорите)

Има и правилници за приложения и бла бла. И аз не съм юрист но си го намерих, последно съм го гледал преди няколко години по спомен.
А колкото за договорите без подпис, като се чудиш как става...питай да кажем ортодоксални евреи, търговци на диаманти например. Няма хартия, едно ръкостискане е МНОГО повече от Х-а на парче хартия.
Въпрос на култура, а? Може да са големи хитреци, но това още работи при тях.
И не става дума да се развали банкнота от 7лв, на 1х3 и 1х4лв

За да не е офф мнението, Виваком или мТел - няма значение. В никоя друга държава няма толкова хора, че да си траят и да ги мачкат така. Написаното тук са единствените сигнали за този похват.
Интересно ми е как ще ми звъннат, след като няма апарат дори свързан в тяхната мрежа

Никъде няма такива експерименти с живи хора и техните сметки

Или договори в случая.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
В бившата фирма, нямате на представа за какво става въпрос, такава олигофрения няма, то не бяха жалби, то не бяха разправии няма такъв филм.. Накрая се стигна до там че ще ги опържиме /имахме егати злия айдукат/ и се спряха и ни оставиха на мира..
Иначе видяха големия и се спряха иначе..се гаврят със стари хора.. Това никаде го няма. Грозно е...

- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
Аз си преместих номера от БТК към М-тел
И понеже почти не го ползвам, само на входящи, вече половин година си седя на 5лв. такса. А и апарата(безплатен) е без жица и може да се разхождаш с него.
Като цяло - доволен

И понеже почти не го ползвам, само на входящи, вече половин година си седя на 5лв. такса. А и апарата(безплатен) е без жица и може да се разхождаш с него.
Като цяло - доволен

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”