Въпроси за баланс на маховик и място в София
- RaCeR_EmiNeM
- Автомобил:
- Двигател:
Въпроси за баланс на маховик и място в София
Здравейте,олекотих си маховика с 1,7КГ,но не успях да намеря къде да го балансират и сега има леки вибрации.Лошото е,че са правени 1000 неща по колата,двигателя е след основен ремонт и не знаем със сигуност дали е от маховика или от балансиращите валове,ако не сме ги зацепили добре или пък от новия тампон на двигателя...С 2 думи тъмна Индия.Въпроса ми е има ли място в София където балансират само маховика и без коляновия вал може ли наистина да се направи баланс?При положение,че се продават алуминиеви маховици,които не са балансирани с вала не виждам причина за притеснение,ако се намери къде да балансират и само моя маховик.Чакам инфо и за място в София където могат да го балансират само него,защото намерих едно,но там можеха само с коляновия вал...Поздрави.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Re: Въпроси за баланс на маховик и място в София
балансират само маховика и без коляновия вал може ли наистина да се направи баланс?
по отделно се балансират замисли се дали се сваля цялата карантия като сменяш притискател и феродо
ето ти четиво http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=156780

- RaCeR_EmiNeM
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси,писах лично на колегата shh.Чакам още инфо за места в София където балансират САМО маховици.Поздрави.alexx написа:балансират само маховика и без коляновия вал може ли наистина да се направи баланс?
по отделно се балансират замисли се дали се сваля цялата карантия като сменяш притискател и феродо
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
RaCeR_EmiNeM написа:Мерси,писах лично на колегата shh.Чакам още инфо за места в София където балансират САМО маховици.Поздрави.alexx написа:балансират само маховика и без коляновия вал може ли наистина да се направи баланс?
За да имаш осезаеми вибрации от олекотен маховик, трябва да е орязан много некадърно...
П.С. За каква кола става въпрос между другото...
- RaCeR_EmiNeM
- Автомобил:
- Двигател:
Става дума за митсубиши еклипс.Жоро от бан го олекотява,имам едно приятелче,което също беше олекотявало на еклипс-а маховика и ми каза,че никакви вибрации не е имало...А този маховик го гледа и един друг човек,който се занимава с това и каза,че много добре е олекотен.
PS:Да уточня само,че не са брутални вибрациите,но е факт,че преди не съм ги усещал и малко ме дразнят.
PS:Да уточня само,че не са брутални вибрациите,но е факт,че преди не съм ги усещал и малко ме дразнят.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
или от балансиращите валове,ако не сме ги зацепили добре или пък от новия тампон на двигателя...
значи прегледай тези неща, като валовете са с приоритет