Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Внимавайте, Виваком с нова измама

Мнениеот icoico » Чет 11 ное 2010 15:55

yoan4o написа:
maxpayne написа:Леко пресилено ми се вижда това предупреждение. При описаният от rosy случай едва ли ще бъде проблем да се докаже в съда, че е налица измама - има ясно изразено несъгласие за сключване на договор, което не е зачетено и договор все пак е сключен. Ще се изискат записи от оператора и ще се разбере.

Измама: въвеждане и/или подържане на заблуда у някого с користни подбуди.

Има вероятност да е така колега, но питам аз, заслужава ли си цялата тая сага и загубено време, дори и така да се получи?! mhihi :deal
Каква е целта, идеята?

Антиреклама :Mr Green Fun

Черен Пи Ар :Mr Green Fun

http://www.webreality.info/%D0%BE%D0%B1 ... B0-pr.html :Mr Green Fun

Я че си запалим къщата,ама да изгОри и на Вуте плевнико :Mr Green Fun

За мен лично...определено СИ заслужава mhihi

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 11 ное 2010 15:59

Това и на мен ми се струва малко абсурдно, но ако по този начин ми набутат договор, ще им запалим антените :evil:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 11 ное 2010 16:12

Stefan написа:Това и на мен ми се струва малко абсурдно, но ако по този начин ми набутат договор, ще им запалим антените :evil:

Ами не е абсурдно, даже е много логично.
Виваком дава право на абонатите да се откажат и то лесно с обаждане на 123. Обаче:
- болшенството клиенти на Виваком са възрастни хора, които не могат да взимат правилна преценка при сделка. А това си е сделка. Оператора иска да те ушие с двугодишен договор, а клиента получва безплатен апарат който сигурно е със себестойност около 5 долара.
- Забележете, че първоначално предлагат двугодишен договор. Не 1 година, а цели 2, цели 24 месеца. Ако мине номера мине. А таргета пак да повторя за възрастни хора.
- Писмата/договори се пускат по пощата. Опраторът сам казва, че клиента по пощата ще получи предложение. Но какво е това предложение в които отказа е задължителен ако се иска, а мълчанието е равно на съгласие с договора.
- Каква е гаранцията, че куриерската фирма в рамите на 7 дни достави писмото от Виваком на клиента. Ами ако го достави на 6 ден, в 17 ч. Ами ако клиента не си е на адреса? Ами ако клиента е в болница? Става договор, 24 месеца по 14 лв :012:

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 11 ное 2010 17:30

Най-после се разбрахме с глобул за какво става въпрос.Звъннах на оператора и за мое щастие попаднах на служителка която на дълго и на широко ми обясни за какво става въпрос в моя случаи.А то е че ако си частно лице 24 часа преди да изтече договора ти , може да се обадиш и да кажеш че искаш да си спреш телефона и всичко да приключи.Едномесечното предизвестие за спиране на телефон важи само за фирми.

П.С. В самия договора никъде не става ясно как става това ако си фирма или частно лице. :roll:

Но както и да е...важното е че се разбрахме

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 11 ное 2010 17:49

drago_tr написа:
Но както и да е...важното е че се разбрахме

Не искам да омаловажавам разговора ти, но все пак ми се струва, че договореното в писмена форма може да вземе превес при едно потенциално недоволство на една от страните. Та с две думи "Москва не вярва на сълзи" и "вържи си гащите".

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 11 ное 2010 18:42

Днес получих СМС от Виваком!Да испратя СМС(безплатен) с текст "ДА" на номер..... и така ще сключа договор с тях за 2 години,като първите 6 месеца таксата ще ми е наполовина,демек 50%!Започнаха да манипулират и ГСМ абонатите си!

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 11 ное 2010 18:43

Добре де, това възможно ли е договор със смс :shock :shock
Ами ако телефона е в дете или в някой който не е титуляр как така 2 години само с смс :shock

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 11 ное 2010 18:44

rosy написа:Добре де, това възможно ли е договор със смс :shock :shock

Това получих!Незнам дали е възможно!Така поне ще имат някакво доказателство!Пак е по-добре от едно "да" казано по телефона!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 11 ное 2010 18:47

Резултатът от тази тема е реклама за Вивател. А пък вие си пишете.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 11 ное 2010 18:50

dobrin написа:Резултатът от тази тема е реклама за Вивател. А пък вие си пишете.

Има ли правна стойност смс с ДА да е достатъчно за двугодишно заробване?

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 11 ное 2010 20:02

drago_tr написа:Направих си труда да изровя договорите които съм подписам някога....изписвам го дословно какво пише там:

т.3 Ако един месец преди края на изтичането му настоящото споразумение не се прекрати с писмено предизвестие,то се подновява автоматично за същия период и условия многократно.

А в друга точка за неустойките пише:

т4. При неспазване задълженията по т.2(а т.е. че срока на договора е 24 месеца) по-горе и в случайте,описани в общите условия,потребителят дължи на оператора неустойка в размер на сумата от стандартните за съответната тарифа месечни абонаменти,дължими до края на срока на договора.

Така че бих заключил за пълна некомпетентност на служителките от централния офис на глобул в Пловдив,които предоставят договорите ,но за съжаление и те не знаят какво пише там...така че четете си договорите ,а аз отивам да се боря с тях. :dummy:

Тоя вариант не е същия, защото вече имаш началния договор, който е подписан. Автоматичното му продължение е заложено в началото. Докато това в темата е различно - нямаш договор, който твърди, че си приел всичко ако не е отказано в 7 дневен срок. Би трябвало най-малкото да пазят аудио запис от разговора когато си казал "да, приемам".

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Чет 11 ное 2010 20:24

Един написа:
drago_tr написа:Направих си труда да изровя договорите които съм подписам някога....изписвам го дословно какво пише там:

т.3 Ако един месец преди края на изтичането му настоящото споразумение не се прекрати с писмено предизвестие,то се подновява автоматично за същия период и условия многократно.

А в друга точка за неустойките пише:

т4. При неспазване задълженията по т.2(а т.е. че срока на договора е 24 месеца) по-горе и в случайте,описани в общите условия,потребителят дължи на оператора неустойка в размер на сумата от стандартните за съответната тарифа месечни абонаменти,дължими до края на срока на договора.

Така че бих заключил за пълна некомпетентност на служителките от централния офис на глобул в Пловдив,които предоставят договорите ,но за съжаление и те не знаят какво пише там...така че четете си договорите ,а аз отивам да се боря с тях. :dummy:

Тоя вариант не е същия, защото вече имаш началния договор, който е подписан. Автоматичното му продължение е заложено в началото. Докато това в темата е различно - нямаш договор, който твърди, че си приел всичко ако не е отказано в 7 дневен срок. Би трябвало най-малкото да пазят аудио запис от разговора когато си казал "да, приемам".

е да,ама кой е бил на телефона как ще се докаже?

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Съб 13 ное 2010 10:13

колеги, явно все пак във форума са по-млади хора, но родителите ви не са защитени именно от такива измамници на дребно. Съвет - отидете с тях до офиса, вижте ги какво подписват.
Ех, отвратителна държава сме.... Подигравката с възрастните хора е ужасна.....
Един час докато се оправят нещата им пожелавах същото и на техните родители....то ще им дойде и на тях до главата някъде....
Ония ден майка ми - възрастна жена, инвалид, с патерици, отишла да поднови договора за телефона - домашен към БТК.
Снощи поглеждам - ами там написани идиотщини - не адреса й по лична карта, а друг адрес - някога там имаше телефон на нейно име, но е закрит от години. Та разправии - как и от къде са изкопали адрес , който не съществува вече.... а не са погледнали адреса на личната карта, хем я били снимали..... иди после и доказвай за къде и какъв телефон плащаш.
Добре, че не е подписала някой две годишен договор или не са я измамили с някоя по-висока такса....
Явно им е правило - възрастни хора, кой я не довижда, я не доразбрал, дават им да подпишат.... и си свиркат...
Ех, гадно племе сме, да знаете...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 13 ное 2010 10:57

Aneto написа:колеги, явно все пак във форума са по-млади хора, но родителите ви не са защитени именно от такива измамници на дребно. Съвет - отидете с тях до офиса, вижте ги какво подписват. ...

+1 :!: Баща ми изгоря така миналата година в Германос-влязъл да си купи батерия за ГСМ и си излязъл с двегодишен договор :banghead: Мислех да се занимавам сериозно със случая,но той каза ,че предпочита да си плати недоглеждането пред това да се мъкне с мушета по съдилища...

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Re: Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Мнениеот barezifranko » Съб 13 ное 2010 12:24

Да, в схемата попадат предимно попадат стари хора, които не могат да прочетат изреченията с най-ситните букви. Но и да тръгнеш да си търсиш правата пак нямаш никакъв шанс, тъй като за тях работят най-добрите адвокати, които винаги ще намерят "вратичка" в закона. Като цяло: Отваряйте си очите !!!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”