Бензин+керосин?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Бензин+керосин?

Мнениеот enigma79 » Вто 09 ное 2010 11:13

pepi_berk написа:
vinixxx написа:Съвсем вярно е :banana

Ама слага ли се накаква добавка или направо го сипваш и си готов ?
И какво олио се ползва, използвано или неизползвано ?

Колега,има цели романи в форума по тази тема.
viewtopic.php?p=540473
viewtopic.php?t=6557
http://www.dieselbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=89
http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=23348
http://pozvanete.bg/forums/viewtopic.php?t=999
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=8744.0
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 58&t=14121

Потребителски аватар
kat007
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU

Мнениеот kat007 » Вто 09 ное 2010 11:45

:D Ако искате ми вярвайте но на бившата ми кола ( Опел Аскона 1.6D ) съм сипвал 20 литра керосин :Mr Green Fun с 5 литра нафта mhihi и си вървеше чудесно :D :012:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 09 ное 2010 12:45

kat007 написа::D Ако искате ми вярвайте но на бившата ми кола ( Опел Аскона 1.6D ) съм сипвал 20 литра керосин :Mr Green Fun с 5 литра нафта mhihi и си вървеше чудесно :D :012:

То затова ли и викаш бившата кола mhihi

Потребителски аватар
kat007
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU

Мнениеот kat007 » Вто 09 ное 2010 13:29

:Mr Green Fun хаха ...това ме изкефи mhihi ....не :D ...бивша е защото отиде за скрап :| ...беше МНОГО изгнила :(

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Вто 09 ное 2010 14:50

Едно време баща ми си препалвал балканеца с кореселин и бензин.Каза че балкЕнчето понавървявало.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 09 ное 2010 16:32

Много хора бъркат АВИАЦИОННИЯТ БЕНЗИН С КЕРОСИН!!! Има голяма разлика както казах!

Иначе .. Авиационен бензин не е хубаво да се сипва (Колкото искаш) защото е ОЛОВЕН, а твоята кола е създадена за БЕЗОЛОВЕН Бензин .... познай какво ще и се случи като набара оловото!

Керосинът, няма проблем да се меша на дизелова кола примерно на 20литра нафта - 5 керосин! Ще навървява добре, даже доста добре, но иначе е сух и в големи концентрации е вреден!

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 09 ное 2010 19:41

Навремето имаше едни руски трактори,които работеха с керосин-обикновен мотор : свещи, карбуратор и т.н.
Само, че имаха втори малък резервоар за бензин за първоначално запалване на студен мотор.
Процедурата беше следната:когато трябва да го изгасиш вечер, затваряш кранчето на керосина и след изпразване на карбуратора мотара угасва. Сутрин пускаш крана на бензиновия резервоар, натискаш един бутон на поплавъка на карбуратора, докъто протече бензин , въртиш манивелата и палиш. Като позагрее, отваря се крана на керосина и се затваря на бензина.

Наличието на керосин в склада с ГСМ доведе до една грешка на един даскал, който напълни резервоара на един дизелов трактор с керосин и след два часа работа дизела угасна завинаги.

Това е моя опит с бензин, керосин и нафта.

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Сря 10 ное 2010 16:11

Koksan написа:Много хора бъркат АВИАЦИОННИЯТ БЕНЗИН С КЕРОСИН!!! Има голяма разлика както казах!

Иначе .. Авиационен бензин не е хубаво да се сипва (Колкото искаш) защото е ОЛОВЕН, а твоята кола е създадена за БЕЗОЛОВЕН Бензин .... познай какво ще и се случи като набара оловото!

Керосинът, няма проблем да се меша на дизелова кола примерно на 20литра нафта - 5 керосин! Ще навървява добре, даже доста добре, но иначе е сух и в големи концентрации е вреден!

:да:
Авиационният бензин е бил оферта някога за работещите в сферата на селскостопанската авиация (само там предимно самолетите са с бутални двигатели), които са карали жигулки и мохери. Колко истории за изписани хиляди литри и изгорели клапани съм слушал... :063:
Другия вариант ако имате достъп до неограничени количества керосин (и случайно карате дизел)и сте решили да карате предимно на това гориво - мешайте с двутактово масло. От цялата работа има полза, само ако горивото ви излиза тотално безплатно, за да покрие следващия евентуален ремонт на мотора (това важи за "старите" чисти дизели и турбо-дизели). А най-добре е изобщо да не се занимавате с подобни глупости.

Последна промяна от focke-wulf на Сря 10 ное 2010 16:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 10 ное 2010 16:15

Бензин ако се смеше с Керосин, става много сериозно октаново число, което малък двигател няма да го понесе, по скоро буталата ще се здрависат с главата, а сигурен ли е колегата че не го е сбъркал с Корселин?!
Абе вие сериозно ли!?
Според мен 1 кило Керосин трябва да се сбърка с 20 литра бензин, за да няма голяма реакция mhihi

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 10 ное 2010 16:28

Идеята отпада... :) Ще си доливам само бензинец,а иначе имаме една кола,на която ще го тестваме.Един Форд Ескорд 1.6 такъв 110-115 коня :}

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 10 ное 2010 19:25

IceHeart написа:Бензин ако се смеше с Керосин, става много сериозно октаново число, което малък двигател няма да го понесе, по скоро буталата ще се здрависат с главата, а сигурен ли е колегата че не го е сбъркал с Корселин?!
Абе вие сериозно ли!?
Според мен 1 кило Керосин трябва да се сбърка с 20 литра бензин, за да няма голяма реакция mhihi

Как по-точно би станало това "здрависване" ?Какво ще се обърка и ще накара буталото да направи това нещо ?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Чет 11 ное 2010 22:20

И как ще стане сериозно (по-голямо) октановото число при положение, че то такова при керосина липсва, а навсякъде пише, че като се смеси с бензин се появяват детонации? Това, че е по-калорично не значи, че е по-добро за двигателя и качва октановото число.

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Чет 11 ное 2010 22:51

Керосин смесих с бензин на моята стара ЯВА 250(двутактова).Резултата:Трудно палене когато е студен,мирише на дизел,детонира(чукане в цилиндъра)вадиш контактния ключ,а мотора продължава да работи :shock ,
защото главата така се е нагряла,че не му трябва искра....Абе зле е.Какво ще стане с дюзите на инжекцията също не знам.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 12 ное 2010 7:11

ако сте чели поне още някое мнение на "танцуващия с вълци ники"
от друга тема , ще се досетите че явно ги чува нещата :idea:
не си чупете двигателите - те не са виновни за душевното ви състояние

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пет 12 ное 2010 11:29

Не ги чувам и не искам никой да ангажирам с мнението си, но прочетох на поне 5 места било то форуми или сайтове, че керосина с бензина в определени съотношения не се разбира. :)

Върни се в “Направи си сам!”