Помощ.АБУ с ламбда контрол проблем с оборотите.
Помощ.АБУ с ламбда контрол проблем с оборотите.
Здравейте колеги мотора е АБУ с Л.К. има и ресет реле до скоро беше перфектен но започна да държи високи обороти да се форсира сам.На изпарителя има 1 винт навих го и няколко дена без проблем но сега или се реже сама или ако навия винта почва лесно да гасне.Идеи от разбиращите ще са от голяма полза защото иначе колата варви здраво и гори под 10 бургаско и майсторите ме притеснява да не я скапят тотално.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ.АБУ с ламбда контрол проблем с оборотите.
АБУ-то с интегриран в дросела стъпков мотор ли беше или с отделен?
Като начало е хубаво да се закачи на ВАГ-КОМ да се види какви грешки дава и дали въобще дава някакви...
Ресет реле на този мотор не ми се струва удачна идея!
Като начало е хубаво да се закачи на ВАГ-КОМ да се види какви грешки дава и дали въобще дава някакви...
Ресет реле на този мотор не ми се струва удачна идея!
Преди да се сложи ресета е закачана и при преминаване на газ отчита проблем с ламбда сондата на бензин няма проблеми.Въпроса е че 2 години след монтиране на ресета работеше идеално и изведнъж проблем.по ме съмнява да се ебава стъпковото на ламбда контрола.
-
- Автомобил:
- Двигател:
каква марка е ламбда контрола
Той няма ламбда контрол, ако я имаше нямаше да има грешки (бедна смес на газ).
Колата ти се нуждае от симулатор на ламбда сондата, от там ти трупа грешки и се форсира сама и т.н.
Пък стова резет реле направо съм бесен на майсторите защото скапват всичката електроника по двигателят и на отгоре на всичкото не вършат работа защото когато минеш на газ вече е в грешка и така караш до следващото гасене и палене на мотора да не говорим че след резет на компа се иска калибровка на бензин поне 10км.
Абе идиоти и мърлячи...........ай стига че се ядосах пак!
Колата ти се нуждае от симулатор на ламбда сондата, от там ти трупа грешки и се форсира сама и т.н.
Пък стова резет реле направо съм бесен на майсторите защото скапват всичката електроника по двигателят и на отгоре на всичкото не вършат работа защото когато минеш на газ вече е в грешка и така караш до следващото гасене и палене на мотора да не говорим че след резет на компа се иска калибровка на бензин поне 10км.
Абе идиоти и мърлячи...........ай стига че се ядосах пак!
Колата има ламбда контрол колега марката е Ланди Ренцо и вместо утка с винтове има стъпков мотор според теб аз ли го управлявам друг е въпроса дали контрола е монтиран правилно колата си дойде така от Италия.
Значи симулира сондата, ами на бензин като я караш как се държи има ли го това явление
Не колега на бензин е добре а сега ново двайсе без филтърна кутия мотора спи при слагането и оборотите тръгват нагоре а филтъра е нов може да натиска някое маркуче утре ше я огледам
Имаш недостиг на газ за тихите обороти, за изпаритела нещо да кажеш на колко години е и какъв е по народност.
Другият вариянт ламбда контрола да зацапан и от там да прави парчета
Другият вариянт ламбда контрола да зацапан и от там да прави парчета
Имаш предвид да е зацапан стъпковия мотор ли ?Аиспарителя и господ не знае как е вътре а марката мисля че е Ланди Ренцо после ще го снимам.
Колеги проблема с оборотите се установи скъсан тампон на моното ебаси дъвкания проблем но се откри след като почна да забива все едно няма грам газ.Ибатко се реши да даде бегачката на майстори.Сега търсим защо Ламбда Контрола спира тока на газовия клапан студена спойка или......И тук моля за помощ колегата The Machine.Ама ще го налазя чак от Бургас ако не стане работата че ми писна.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Той колегата ти ще ти каже това, което и колегите му в Бургас - изхвърли тая архаична тъпотия, наречена ламбда контролер, сложи си кранче и не се занимавай с глупости...
Без софтуер за връзка с тоя контролер само ще му се пуля тъпо... а такъв нямам намерение да купувам за какъвто и да било ламбда контролер - просто съм ги анатемосал като системи отдавна
Без софтуер за връзка с тоя контролер само ще му се пуля тъпо... а такъв нямам намерение да купувам за какъвто и да било ламбда контролер - просто съм ги анатемосал като системи отдавна

Сериозно смяташ ли че няма да се отрази много на работата на мотора щото разхода и вървежа са яката работа ама не знам заради Контрола ли е или .....
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Ламбда контролера е лагава система - без него вървежа се подобрява значително, разхода понякога пада, понякога остава същия, най-много да се качи с около 1/2 литър при направена добре система...
А навремето 1 майстор ми беше казал че плочката за обикновения монтаж и моя са доста различни дали е вярно.
Върни се в “Автогазови уредби”