B5.5 avf highline
Какво мислите за тези грешки тази е свързана с ксенона,сещам се ,че като си купих колата фаровете ми се мърдаха на горе на долу ,но след това спряха ,изчистих ме грешката ,но веднага излиза как може да се оправи това и защо става така...?
00774-Level control system sensor,left rear(G76) 31-00-open or short ground
00776-Level control system sensor,left front(G78) 31-00-open or short ground
изкара ми и 00532-supply voltage B+ свързано с абс-а... течността е сменена би трябвало и датчиците ми да са в ред,защото не ми свети индикатор на таблото... ,може би стои от преди грешката или има нещо друго...
и прословутата 17965-charge pressure control ,чат пат като я карам повече в града се зацапва турбината и забива ,но много рядко ,като я изкарам на магистралата се оправя ,не мисля че ще трябва да стигам до почистване на геометрията ...
B5.5 vag-com ,грешка в ксенона и още няколко...
- dandrv
- Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
- Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor
Re: vag-com ,грешка в ксенона и още няколко...
Колега, съветвам те да си направиш една консултация с VENTOMAN (от форума)относно турбото.
Първите 2 грешки са за регулиращите моторчета на ксенона. Явно сега фаровете ти седят в някакво положение и си работят без да се регулира на къде свети фара. Мога да твърдя със сигурност че въпросното регулиране зависи от скоростта на движение, дали следи още нещо(натоварване на колата и други от сорта) незнам.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Въпросното регулиране зависи само и изцяло от въпросните датчици които са закрепени по окачването и те измерват хода на окачването, откъдето се изчислява колко да компенсират нагоре или надолу в светенето на фаровете. Буквално преведени грешките означават, че на левите сензори имаш отворена или на късо съединена електрическа верига. Моторчетата, които клатят фаровете в грешките не са споменати никъде, така че се очаква, че те си работят без проблеми.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Аз като си сменях окачването видях,че само на левият носач е хванато въпросния датчик който играе един вид нивомер,втори не видях и нещо закъсано също не видях...има ли вероятност да не се спогодяват с неоргинален ксенон,защото махнах оригиналните баласти и крушки,заради експерименти...?
- dancing_niki
- Скиора
Грешките са 2, едната е за Left REAR, другата за Left FRONT, затова казах, че имаш и отзад съдейки по това което е изкарало като грешки. Баластите нямат отношение, защото тези модели даже не мерят за изгоряла крушка, така че те са си отделен клон и нямат нищо общо с насочването на фаровете. Може да не си видял, но сега може да е станало, може проводник да е прекъснат, много са сценариите. Виж си хубаво връзките по датчиците за ниво. Ако има начин замерете дали се движат някакви токове или сигнали и тогава на голям майстор
Друг варянт е от морга да вземеш работещ такъв сензор и да го смениш да видиш дали ще тръгне, но едва ли ще се навият без да плащаш.

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти,Ники помагаш ми ...ще пробвам да взема датчици ако намеря в моргата пасат с такава екстра и ще накарам да ми замерят токовете ,първо трябва да погледна ,къде е вторият датчик ,че никога не съм го виждал...
Явно спя и не чета, dancing_niki е казал какви са грешките. Тони1 там е работата че грешките са именно за отляво, където казваш че си видял някакъв датчик.
- dancing_niki
- Скиора
Ей сега разгледах в ЕТКА-та и отзад 100% имаш сензор, но на скиците не се вижда къде са монтирани нито предния, нито задния.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
мисля си,че е във вторият ,който не знам къде е ,може би някъде на задната част на купето ,ще търся причината в него първо ....
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
хмм значи задният е някъде около средното гърне,трябва да я сложа на канал и да го погледна какво му е състоянието ,току виж се оправят фаровете ,те може би за това и не ми светят ,сигурно са клепнали надолу ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах същият проблем, само че с предния датчик. Проблема се оказа в него. Принципно с Vag Com ако не се лъжа на 1 или 2 канал на ксенон модула могат да се наблюдават показанията на двата датчика т.е. сигналите, които подават към упрваляващия модул, който пък се намира в багжника зад лявата кора. Може и него да провериш. Иначе нов преден датчик е около 160лв. купен от оторизиран сервиз. Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"open or short ground" колега не е зле преди да купиш датчиците да огледаш да нямаш прекъсната или лоша маса някаде и ако имаш възможност да почистиш контактните пласитини на датчиците с контактен сперй нищо няма да загубиш от опита но има вероятност да си спестиш тези 160лв.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Само да ми остане време я качвам на канал и почвам да я мисля,че малко или много екстрата е удобна