VW Bora - информация
-
- Автомобил:
- Двигател:
VW Bora - информация
Имам намерение да стана собственик на Бора,бих желал да споделите мнения за слабостите и силните страни на колата,на какво да наблегна при покупката на дизелов такъв? Благодаря 

- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
Re: VW Bora - информация
Здравей колега,
карам вече 4 години Бора 1.9 TDI PD 116hp+.
Плюсовете според мен: Здраво окчаване (доколкото може да остане такова от нашите пътища); много пъргав двигател; голям багажник; уютно купе; малък разход и др.
Минуси според мен: демпферен маховик (самяната му излиза около 1000лв.); относително често се налага смяната на тампоните на макферсона и на торсионната щанга; чувствителна на нагар турбина; относително скъпи консумативи и др.
В общи линии съм много доволен от колата но пък си я поддържам редовно и с "истински" части.
карам вече 4 години Бора 1.9 TDI PD 116hp+.
Плюсовете според мен: Здраво окчаване (доколкото може да остане такова от нашите пътища); много пъргав двигател; голям багажник; уютно купе; малък разход и др.
Минуси според мен: демпферен маховик (самяната му излиза около 1000лв.); относително често се налага смяната на тампоните на макферсона и на торсионната щанга; чувствителна на нагар турбина; относително скъпи консумативи и др.
В общи линии съм много доволен от колата но пък си я поддържам редовно и с "истински" части.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно,предполагам че този маховик не се разваля толкова често,въпрос на късмет и на шофиране можеби.Турбините са ми ясни от Голфовете още,добре е да поработи малко на място зада се охлади след по-сериозно каране.А за консумативите-ако човек си обича колата ще я храни с хубави такива,каквато и да е тя
Благодаря ти за мнението 

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
В общи линии колегата по-горе е казал по-важните неща.
А маховика се сменя с обикновен ,комплект със съединителя.

- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
ако фис дисплейчето е бледо аз имам чистак-бърсак е
иначе мотора е здрав и "икономичен"зависи как го караш де

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
А защо точно Бора при тези цени?Скачай в един Голф то е почти същото.
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:А защо точно Бора при тези цени?Скачай в един Голф то е почти същото.
Почти, ама е "почти" - не е същото. Всеки има право на избор. Аз лично, като собственик на Бора от малко над от 3 години, не бих я заменил с Голф, бил той дори 5 или 6!
Относно въпроса на колегата: в общи линии изброените по - горе неща са най - важни и показателни. Има много философи във форума, които наричат Бората "Голф с багажник", но съм сигурен, че много малко от тях са имали възможността да направят разликата.
Трябва да бъдеш много внимателен в избора и да не бързаш да се нахвърляш на първата "излъскана". Аз лично моята я търсих повече от 6 месеца и благодарение на колегата L&R сега имам удоволствието да притежавам един страхотен автомобил. Частите по окачването са сравнително евтини, по двигателя - зависи от гледната точка. Зависи от джоба ти и колко ще си обичаш новата кола. Например, тъй като ми предстои смяна на термостат, не мисля, че трябва да мъча колата, а и себе си с такъв за 15 лева, като мога да сложа оригинален за 50 и да забравя за проблема.
Според мен много трудно ще намериш читав дизел. Зависи колко пари ще приготвиш, защото удоволствието струва пари!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Читав дизел трудно ще намеря казваш...затова ще попитам има ли Бора със Common Rail системата понеже от 1998 до 2005 мисля че би трябвало да има със "помпа-дюза" а по-късните с Common Rail,и как да разбера двигателя с Common Rail ли е или не така при оглед или със запалване?
Голф, Бора, Сеат ... няма разлика, взимай което ти е на сърце. Колегите са ти казали основните неща, а и във форума има много писано за подръжката и разхода на гориво. Имай предвид, че отзад са много тесни. Ако преди си карал Пасат или нещо в подобен калибър сега ще си неприятно изненадан.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бората наистина е Голф с багажник, различава се единствено по фарове/стопове и решетки. Частите и всичко е едно и също. Има вероятност да има малко по-добра возия заради големината на купето.
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
dragozow написа:Има вероятност да има малко по-добра возия заради големината на купето.
Това е основното предимство на Бора.
Колегата Fen го е написал много точно. Сеат Толедо 2 е един много добър вариант - заместител. Интериора е много приятен, доста по - изпипан, а и лично на мен външният му вид много ми допада.
-
- Автомобил:
- Двигател:
[b][size=150]Здравейте, нова съм във форума и не знам как точно процедирате тук, но ще мина направо на въпроса.
Фаровете на Бората са тъмни, замъглени, не знам как да ви обясня, не знам дали ме разбирате, но съм виждала и на други коли да са такаива, преди време един приятел ми ги пастира и бяха по-добре, но сега пак са такива...питам защото искам да си сложа ксенон, но ми се струва че първо трябва да сменя фаровете, защото няма да получча желания ефект
Имам и още един въпрос-как се сменя кожичката на скоростния лост?
Благодаря предварително, ако изобщо някои разбере какво искам да кажа за фаровете
Фаровете на Бората са тъмни, замъглени, не знам как да ви обясня, не знам дали ме разбирате, но съм виждала и на други коли да са такаива, преди време един приятел ми ги пастира и бяха по-добре, но сега пак са такива...питам защото искам да си сложа ксенон, но ми се струва че първо трябва да сменя фаровете, защото няма да получча желания ефект

Благодаря предварително, ако изобщо някои разбере какво искам да кажа за фаровете

Последна промяна от radotom на Вто 16 ное 2010 16:37, променено общо 1 път.
Причина: Анета, моля ти се ;)) Виждаме и без болднато и 'огромни' букви!
Причина: Анета, моля ти се ;)) Виждаме и без болднато и 'огромни' букви!
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
anetta написа:[b][size=150]Здравейте, нова съм във форума и не знам как точно процедирате тук, но ще мина направо на въпроса.
Ако ще слагаш ксенон по-добре нови фарове с лупа ето и варианти:
http://guru1.snimka.bg/other/bora.435914
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
dobrev написа:anetta написа:[b][size=150]Здравейте, нова съм във форума и не знам как точно процедирате тук, но ще мина направо на въпроса.
Ако ще слагаш ксенон по-добре нови фарове с лупа ето и варианти:
http://guru1.snimka.bg/other/bora.435914
Колегата dobrev е прав за фаровете с лупа. Аз си сложих точно същите като от снимката и след това си монтирах и ксенон и съм много доволен как свети нощно време.
Кожичката на скоростният лост се издърпва от каналчето в което стои долу, малко е серт работа ама става, след това я издърпваш нагоре (захлупваш топката) и от долу се вижда един "пръстен" който е на шестограм. Отвиваш го, махаш топката барабар със кожата и след като ги извадиш - махаш кожата от топката.
П.С.: Нещо много странно почна да ми звучи изречението с тези кожички и топки...

Върни се в “Дизелови агрегати”