В5 помощ за ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Re: ABS на В5 - помогнете!

Мнениеот _SUN_ » Пон 02 ное 2009 18:40

angelov.id написа:
kirhadj написа:Колега, провери контактите на всички релета в системата. Някое не дава хубав контакт и от там се получава ниското напрежение.

:D Добре аз ще ги проверя но не зная къде се намират тези релета.Аз знам едно което е навътре над основнея блок с предпазителите. Ще те помоля ако знаеш къде другаде има предпазители и релета да ми споделиш.

Пасат Б 4 са с два вида АБС Тевес 04/две релета с два предпазителя навътре над таблото с предпазители/ и тевес 20 GI/няма релета/ :37:

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Пон 02 ное 2009 19:23

_SUN_ написа:
angelov.id написа:
kirhadj написа:Колега, провери контактите на всички релета в системата. Някое не дава хубав контакт и от там се получава ниското напрежение.

:D Добре аз ще ги проверя но не зная къде се намират тези релета.Аз знам едно което е навътре над основнея блок с предпазителите. Ще те помоля ако знаеш къде другаде има предпазители и релета да ми споделиш.

Пасат Б 4 са с два вида АБС Тевес 04/две релета с два предпазителя навътре над таблото с предпазители/ и тевес 20 GI/няма релета/ :37:

Благодаря ти колега! Още утре ще започна да ровя из кабелите,че сега стана късно пък и виното го гледам как е изпотило каничката хич неми се излиза на студено :D :beer

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 18 ное 2009 17:09

Колега дано не съм лош пророк но може да се окаже че твоя проблем е идентичен с моя - изгорял блок на електрониката на АБС-а!Решение - подмяна на целия АБС!Варианти нов - 1200 някъде, от някоя автоморга - от 300 до 500 лева в зависимост от модела АБС и на кой търговец попаднеш!Тук е мястото да спомена че днес реших проблема след като взех АБС от авъоморга. За моя Пасат АБС-а е рядък и тудно го намерих но все пак има.Мога да ти пожелая да не е това, но бади готов и за най-лошия вариант. На мен ми го диагностицира един колега от форума на Ауди. Името му е Стефан но е известен като Сумиста!Тоя пич разбира адски много прави чипове и всякаква диагностика и отведъж ми каза какъв е проблема с АБС-а. Ако решиш пиши ще потърся негови кординати и ще ти пратя да отидеш да видиш при него - няма да съжаляваш!

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Сря 18 ное 2009 17:52

BG_POLICE написа:Колега дано не съм лош пророк но може да се окаже че твоя проблем е идентичен с моя - изгорял блок на електрониката на АБС-а!Решение - подмяна на целия АБС!Варианти нов - 1200 някъде, от някоя автоморга - от 300 до 500 лева в зависимост от модела АБС и на кой търговец попаднеш!Тук е мястото да спомена че днес реших проблема след като взех АБС от авъоморга. За моя Пасат АБС-а е рядък и тудно го намерих но все пак има.Мога да ти пожелая да не е това, но бади готов и за най-лошия вариант. На мен ми го диагностицира един колега от форума на Ауди. Името му е Стефан но е известен като Сумиста!Тоя пич разбира адски много прави чипове и всякаква диагностика и отведъж ми каза какъв е проблема с АБС-а. Ако решиш пиши ще потърся негови кординати и ще ти пратя да отидеш да видиш при него - няма да съжаляваш!

Благодаря колега но се съмнявам да е от блока защото понякога като завивам пълен ляв/десен и тогава пак ми светва лампата замерил съм кабелите правят верига но незная с точност колко ома трябва да показва уреда. Явно ще се сменят кабели но първо гражданска винетка и после кабелчетаа :lol:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 29 сеп 2010 15:22

Колеги първо се извинявам, че използвам темата за да поставя моя въпрос, но според мен няма смисъл да се трупат теми за сходни проблеми. Значи ситуацията е следната - преди малко се качвам в колата, давам на контакт и ми светна лампата за бензина и съответно изписка. Веднага след него светна червения удивителен знак в средата на таблото, а като се огледах видях, че свети и светлината за АБС, като изписка няколко последователни пъти! Запалих колата и след около 5-10 секунди и двете светлини изгаснаха и докато карах колата не се появиха повече :idea: За да съм сигурен, че АБС-а работи позасилих колата и натиснах рязко спирачка и АБС-а се включи (не беше особено трудно имайки впредвид, че в момента навън вали и е доста мокро)! Та какво нещо може да е това и има ли смисъл да се притеснявам като загасна светлината и засега АБС-а работи нормално! Дайте мнения дали някой му се е случвало подобно нещо! Колата както се досещате е Пасат Б5! ПОЗДРАВИ :beer

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 29 сеп 2010 17:19

Малко допълнение по проблема! Сега като я подкарах пак и още в началото светнаха лампите и запищя! Обаче този път не се махна след 10 секунди, а карах така около 3-4 километра и после от самосебе си в движение изгаснаха! След това пак се появи, но само за 2-3 секунди и пак изчена само! Има ли вероятност защото навън е доста мокро и вали дъжд да прекъсва някъде по системата и да не е блока (които смених преди около година заради това че беше сдал багажа, но тогава просто отказа и нямаше ту има ту няма!!!!)

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Чет 30 сеп 2010 9:51

Проблема е същият, но е в начална фаза. Масата не е прекъснала съвсем и при вибрациите се възстановява понякога, но така не можеш да разчиташ на ABS-а.
Или ремонт на блока или нов.

Лека

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 30 сеп 2010 15:32

Днес карах колата вече на сухо без дъжд и не се появи проблемът! Дали е възможно някъде да се е намокрило нещо и да не е давало добър контакт или???

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 30 сеп 2010 16:09

може да се получи ,ако е разместен датчика на АБС-а , моя беше така , но когато се намести и след това забиеш 1 път спирачките - угасва.
при мен беше разместен ,защото сменях шенкелите дисковете и накладките, а датчиците са там ;) , но се оправи де ;)

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 30 сеп 2010 16:45

Не знам това засега го прави само когато е мокро, като изсъхне няма и помен от него! Скоро ще гледам да отида да погледнат какво може да е и ще пиша! Само дано не е пак блока на АБС-а че миналата година докато намеря такъв ми се Е*А мамата :horror:

teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodor.vasilev » Съб 23 окт 2010 18:54

Колеги споделете моля по какъв начин и с какво запоявате жичките и как изчиствате покритието от платката?!
А ако и някой е направил фотосесия ще е още по добре :)

Поздрави!

pepinotoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepinotoo » Сря 27 окт 2010 12:09

Последна промяна от pepinotoo на Вто 10 ное 2020 19:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Съб 13 ное 2010 15:41

Здравейте Колеги и аз съм нов в форума.от скоро горд собсвеник :lol: на Passat 1.9 TDI p.d ATJ 2000 година. До сега съм много доволен... И аз имам същия проблем с ABS-a :banghead: ,като повечето колеги писали тук.. при всяко палене светва лампата на ABS и предупредителната за внимание :roll: и так карам вече 3-4 хиляди километра :talk: Ходил съм на диагностика,но компа изобщо неможе да влезне в системата на ABS.. :screwy

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 27 дек 2010 21:37

Не е за всеки тая манипулация

Потребителски аватар
kimb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimb » Вто 28 дек 2010 9:51

извинете колеги само да попитам когато натисна спирачката и се включи ABS трябва ли да светне лампата на таблото

Върни се в “Passat”