Какво налягане трябва да показва BOOSTA при 1 Z
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво налягане трябва да показва BOOSTA при 1 Z
Здравеите на всички,имам малък проблем.взех си боост метър и го монтирах.стига до 0,8 0,9 МАХ при 1,9 ТДИ 1Z 90ps+чип.къде е проблема или нормално си надува.може ли да е Н75 клапан.на VAGA не очита.поне на този които качвах.ще пробвам и с друг боост метър да видя да не е в него проблема.помагаите
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какво налягане трябва да показва BOOSTA при 1 Z
vladdko написа:Здравеите на всички,имам малък проблем.взех си боост метър и го монтирах.стига до 0,8 0,9 МАХ при 1,9 ТДИ 1Z 90ps+чип.къде е проблема или нормално си надува.може ли да е Н75 клапан.на VAGA не очита.поне на този които качвах.ще пробвам и с друг боост метър да видя да не е в него проблема.помагаите
Кажи какъв модел уреда,може и да не отчита правилно.Мисля че така най точно ще ти се помогне

- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
ако се съмняваш да няма проблем с по турбо пътя можеш да направиш тест, изключваш н75 клапана да не разтоварва, и на трета пълна газ от ниски обороти, като стигне 3000 бууста трябва да е около 1.6 бара, между 1.5~1.65
ако чукнеш 1.6 значи всичко е наред, такъв ти е чипа
това горното ако нямаш ваг ком, ако имаш е по-лесно да видиш какво налягане иска компа и какво получава реално
може и от уреда ти да е, ако е някакъв боклук
ако чукнеш 1.6 значи всичко е наред, такъв ти е чипа
това горното ако нямаш ваг ком, ако имаш е по-лесно да видиш какво налягане иска компа и какво получава реално
може и от уреда ти да е, ако е някакъв боклук
-
- Автомобил:
- Двигател:
по принцип уреда не е кои знае какво,дори е пълен ментак сигурно,но взехме 4 и другите си деистват както трябва.ще пробвам и друг боост дано да е от него.но по вероятно не.и нали ако има проблем то тои е почти 100% във Н75.защото пък преди 200км правих ремонт и съм свалял всички маркучи и вакуми.уж всичко си беше наред.това със изключването на Н75 ще го пробвам да видим какво ще стане и пак ще драсна.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи как е направен чипа е тоносително за налягането. има много чипове направени така че да не пипат налягането. С читав чип налягането на 1з трябва да е около 1 бар. От оригинално 0.85 да с еповиши на 1.0 бар е ОК. повечето уреди дори да са ментаци си отчитат добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи може моята кола да си е добре.но дилемата доиде от там че.взехме 4 бооста на веднъж еднакви.колегата с които сме със 1З мотори и тои и аз заедно пък сложихме чипове от Богомил другия мотор е 1,9 тди АСВ 110 коня и тои прави пик на 1,6.и в краина сметка дали другото 1З пренадува или моят 1З не надува както трябва.по вероятно обаче да е в моята кола проблема защото пък другата повече и дърпа.помагаите с мнения да го мися от каде да я почвам (отново).
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Така като гледам ще трябва да правиш лог иначе 1 бар си е нормално за този мотор с чип,освен ако не е нещо по специално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
какво значи да правя ЛОГ.и сега ми доиде на ума че преди да сложа чипа сложих един боост да мерна какво налягане ми прави преди чипа и стигаше пък тогава в пик на 1,2 1,3 .в краина сметка дали имам проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де , тоя 1Z някакво устройство за диагностика не може ли да се закачи- примерно ВАГ-ком ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
закача се ВАГ кома но на моята не отчита всичко.поне на този които съм го тествал.по стар е моя мотор от другото 1з.
- same_man
- Автомобил:
- Двигател:
Човек....ако колата варви колкото нормален 1З и си прави повече от 0.8 бара значи работата небива.ако ти е чипосана и прави повече от 1 бар значи пак не е файда.Може да ти пренадува турбината...НЕ САМ КОМПЕТЕНТЕН само казвам предположение
айиии 3 бири и турбото да свири 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги значи на въпроса ми е отговорено.,мисля от доста компетентен колега Brezel ,от които са и чиповете.,каза ми че 1Z трябва да прави налягане 0,9 до 1 бар ако е с чип и всичко е на ред по колата.,.,моята прави до 0,8 0,9 значи я бива,.може и бооста да ми е прецакан.,,.ще опитам ако намеря с друг Н75 клапан да видя какво налягане ще даде и дали ще има разлика.
- jelevbg
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AHU 1997
- Контакти:
Имам и аз един въпрос извинявам се, че е в на колегата темата, а стоково без чип колко трябва да надува турбото аз съм със AHU мотор, но предполагам няма да е по-различно 

- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vladdko написа:Колеги значи на въпроса ми е отговорено.,мисля от доста компетентен колега Brezel ,от които са и чиповете.,каза ми че 1Z трябва да прави налягане 0,9 до 1 бар ако е с чип и всичко е на ред по колата.,.,моята прави до 0,8 0,9 значи я бива,.може и бооста да ми е прецакан.,,.ще опитам ако намеря с друг Н75 клапан да видя какво налягане ще даде и дали ще има разлика.
здравеи владко
не е задьлжително да ти е прецакано нещо за да правиш 0.9 бара
всички мои тди 1з мотор работят на 1.2бар
незнам защо мислиш че 0.8-0.9 е добре това са си заводски стоиности
сьщия ефект би имал и е пауьрбокс
повишено гориво без достатьчно вьздух
-
- Автомобил:
- Двигател:
kombito-tdi написа:vladdko написа:Колеги значи на въпроса ми е отговорено.,мисля от доста компетентен колега Brezel ,от които са и чиповете.,каза ми че 1Z трябва да прави налягане 0,9 до 1 бар ако е с чип и всичко е на ред по колата.,.,моята прави до 0,8 0,9 значи я бива,.може и бооста да ми е прецакан.,,.ще опитам ако намеря с друг Н75 клапан да видя какво налягане ще даде и дали ще има разлика.
здравеи владко
не е задьлжително да ти е прецакано нещо за да правиш 0.9 бара
всички мои тди 1з мотор работят на 1.2бар
незнам защо мислиш че 0.8-0.9 е добре това са си заводски стоиности
сьщия ефект би имал и е пауьрбокс
повишено гориво без достатьчно вьздух
е как така колега твоите работят на 1.2 а пак на наи добрия работят на 1,та на едно си е сток какав 4ип има6 тогава или само да се хвалим 4е имаме 4ипове от наи добрите.ама то по скаипа такива са резултатите.

Върни се в “Дизелови агрегати”