Вашето мнение - bosch?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
batmartolaneca
Автомобил:
Двигател:

Re: Вашето мнение - bosch?

Мнениеот batmartolaneca » Съб 13 ное 2010 20:46

Много Ви благодаря колеги :beer Затрупан съм от работа и нямам време да ида да напазарувам за колата, та съм я оставил на паркинг и засега съм с кола под наем. Дано тези дни да се поосвободя, да напазарувам и ще пусна снимки и информация с продуктите, които съм закупил. Благодаря Ви много за информацията и линковете :bowdown

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 14 ное 2010 9:26

Оригинални свещи Бош включително и с холограмен стикер , продавани в България идват от завода им в Турция и са с лошо качество. Ако искаш истински свещи купуваш ги от VW представителството - 60 лв комплекта на NGK ,свещите са най-воажното нещо в запалителната система и компромиси с тях не трябва да се правят. Кабели поне марка BERU. Имай в предвид ,че цените на кабелите са както следва : Комплекта е около 90 лв ,а ако ги вземаш по отделно отива над 130лв. Ако ти кажат :"Нямаме комплект ,ама ще ти съберем един комплект от еденични кабели" ,кажи че искаш да си поръчаш комплект защото цената е по ниска ! Кажат ли ,че цената е същата отивай в друг магазин!
Според мен е глупаво да се сменят кабели и свещи едновременно. Понеше кацествени проводници на кабели в България трудно ще намериш. При проблем аз бих сменил свещите ,после палеца,после дистрибуторната капачка и накрая кабелите ако все още има проблем с колата. Като на кабелите според зависи бих им сменил само лулите или пак според зависи само някои от тях или целият комплект кабели.Помня ,че бях писъл за проводниците на кабелите някъде ама немога да намеря темата.......

А, намерих ,ей го поста ми от тази тема viewtopic.php?t=119296
Anbuch написа:Ето и снимките които обещах. Ще разгледаме 3 вида кабели: единият (най-левият) ще го наречем оригиналният (наистина е такъв), средният - средната хубост и дестният боклука

Изображение

друга снимка на боклука в ляво и оригиналният в дястно

Изображение

средната хубост

Изображение

боклука е изцяло гумиран,вижда се как се е сплескала гумата му (изолацията).Оригиналният е изцяло твърд,а средната хубост се вижда ,че отгоре има слой гума ,а от долу е този материал дето е направен оригиналният кабел. С времето гумата се изпича от температурата на двигателят или просто с годините старее (всяка гума старее) и ще се втвърди, напука и орони. Това при оригиналният кабел няма как да стане :!: Кофтито е ,че лулите на оригиналните кабели с годините се прецакват ,ама не и самите кабели

Боклука е кабел от онези комплекти - 1 бр 10 лв ,комплект кабели 5 бр 45 лв (На Topran дето са 65 лв комплекта ,гумата е малко по-търдичка ,ама пак същата работа). Боклука е гъвкав като макарон :!:
Средната хубост е Bremi (купувано в Швейцария)
Средната хубост, кабели дето ги има на пазара сега БЕРУ,НЖК,БОШ и т.н. са на цени от около 90 до 130 лв комплекта (цените са за кабели като за моето поло),кабела им е като на този средната хубост.

това предполагам е нещото с което майстора ти е изолирвал

Изображение

Нарича се самовулканизираща се изолационна лента. Купих я от един склад за 10.90лв.По-магазините ще е по-скъпичка. Като копувате такава , гледайте на нея (на това бялото) да не пише conduting ,че доста хора продават такава изолираща лента за изолация ,а тя си е просто един гумен проводник-слага се не за изолация ,а за по-добър контакт ,но някои от продавачите не го знаят :!: На снимката се вижда как съм изолирал една лула с такава лента.На опаковката на лентата пише ,че изолира до напрежение 63 кV (при свещите е някъде към 20-25 kV).Това много не го вярвам ,според мен е възможно само ако намотаеш цялото роло ,ама това е друга тема. Та с тази лента е добре да облепите горната част на лулата,там къдети влиза кабела в нея.Като дърпаш лентата ,тя става все по тънка и така тънка я навиваш.Колкото по-дебел слой - толкова по-добре

Само да обадя ,за един номер който се прави по магазините:

Отивам в един магазин на Ауто+ не в Хасково и искам комплект кабели BERU 5 бр , който много добре зная ,че струва 93 лв. Ако си взема една бройка...в зависимост от дължината най-скъпият кабел е 30 лв ,а най-евтиният 25 лв. Казват ми :
- Нямаме , ще проверим в София дали има
- Добре
- Нямат и там никакви комплекти ,ама имаме на бройка BERU и 5 кабела на бройка ще ти сглобим комплект , цената ще е 136 лв
-А ,ясно.....няма комплект за 90 лв и защото ще се прави комплект от 5 бр дето са еденични хоп 136 лв

Отивам в Ауто + в Хасково

- Нямаме в наличност .но ще поръчам от София и утре ще си ги вземеш
- Какви комплекти има цена?
-Специано беруто е 90 лв

Това става 2 часа по-къно ,а онзи тип наистина звъня в София (а може и изобщо да не е набрал номер :lol: :lol: :lol: )

п.п. Хубавите лули в момента са към 10-14 лв ,а не 8 лв както ти казах

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 14 ное 2010 9:58

janko_danev написа:колега аз си сложих кабели BREMI 40лв.и свещи NGK 40лв. и нямам никакви проблеми.мисля че VW излизат от завода с точно такава марка кабели.кабелите ги купих от бургас незнам в софия къде ги продават.

Аз пък за кабелите мисля че излизат с DRAKA.

batmartolaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batmartolaneca » Нед 14 ное 2010 16:38

Колеги, попадна ми оферта за иридиум-ни свещи Денсо, кажете според вас добре ли ще са за моето половерче? Vw Polo 2f 1.3L, май съм го писал в началото на темата...

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 14 ное 2010 18:07

batmartolaneca написа:Колеги, попадна ми оферта за иридиум-ни свещи Денсо, кажете според вас добре ли ще са за моето половерче? Vw Polo 2f 1.3L, май съм го писал в началото на темата...

Питай lrlmodo, въпреки че той ще ти отговори като види питането ти... :wink:
Доколкото знам, той е доволен, така че взимай смело, само имай едно наум да не са ментаци :012:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”