Проект VW T3 Caravelle Syncro 4x4
- denkobg
- Автомобил: VW T3 Caravelle
- Двигател: DG-1990
- Контакти:
Re: Проект VW T3 Caravelle Syncro 4x4
Какво е това 2WD ?
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
denkobg написа:кво е това w2
2WD - two wheel drive, демек само с един задвижващ мост. 4WD - four wheel drive, два задвижващи моста или 4х4

- denkobg
- Автомобил: VW T3 Caravelle
- Двигател: DG-1990
- Контакти:
PACH написа:denkobg написа:кво е това w2
2WD - two wheel drive, демек само с един задвижващ мост. 4WD - four wheel drive, два задвижващи моста или 4х4
Ами значи моя е/2WD/обаче ми е нисък.

Нещо ново по синхрото няма ли до пълним очите.
- batchi
- Автомобил:
- Двигател:
denkobg написа:искам да го вдигна още малко
Наи лесно смени гумите и джантите с по големи ,като гледам сега си с 14 цола,
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
batchi написа:denkobg написа:искам да го вдигна още малко
Наи лесно смени гумите и джантите с по големи ,като гледам сега си с 14 цола,
Точно така, аз на "Синята стрела" съм сложил джанти 15" с гуми от Сузуки Витара 195/80/15 и е прилично висок, другия вариант е да направиш подложки и да ги монтираш над пружините.
Отново се извинявам, че може да не съм на "място", ама ако може да ме светнете как най-лесно мога да смъкна на долу окачването с 70-80 мм без да сменям 205/60/16 (просто искам да са ми изпълнени арките) - ще сум ви благодарен! 

- PACH
- Bus Master
- Контакти:
eddie75 написа:Отново се извинявам, че може да не съм на "място", ама ако може да ме светнете как най-лесно мога да смъкна на долу окачването с 70-80 мм без да сменям 205/60/16 (просто искам да са ми изпълнени арките) - ще сум ви благодарен!
Амииии германците продават:
http://cgi.ebay.de/Fahrwerk-VW-Bus-Lief ... 4aa2a84e49
http://cgi.ebay.de/VW-T2-T3-SPORTFAHRWE ... 35aa8f0c7b
http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid= ... Categories
- Ceco_Kangoto
- Автомобил:
- Двигател:
Привет nа всички колеги и фенове, на най-великият автомобил Volkswagen ! Аз също съм горд собственик на един ексемплят Т3, който ми беше подарен от баща ми, след като му е служил дългите 14 години и сега е при мен. От две години не е в движение, защото му закова двигателя и сега аз го реставрирам. Имам страхотни идеи за тази "баба Наста", но въпроса в случая е, може ли да го преправя на Syncro и колко ще ми излезе ? Защото има и друг вариант, да го кача на шаси от джипка с дифренциали кардан и раздатка, но ще стане много тежък ... Вие какво бихле ме посъветвали ?
ПП
Скоро ще пусна снимки на проекта който аз съм захванал

ПП

- PACH
- Bus Master
- Контакти:
Ceco_Kangoto написа:Привет nа всички колеги и фенове, на най-великият автомобил Volkswagen ! Аз също съм горд собственик на един ексемплят Т3, който ми беше подарен от баща ми, след като му е служил дългите 14 години и сега е при мен. От две години не е в движение, защото му закова двигателя и сега аз го реставрирам. Имам страхотни идеи за тази "баба Наста", но въпроса в случая е, може ли да го преправя на Syncro и колко ще ми излезе ? Защото има и друг вариант, да го кача на шаси от джипка с дифренциали кардан и раздатка, но ще стане много тежък ... Вие какво бихле ме посъветвали ?![]()
ПП
Здравей Цецо,
За да го преправиш на синхро ти трябва такъв бус за донор, хамалогията е много голяма и всички предпочитат да си купят направо оригинално синхро.Качването на рама също не е удачен вариант, купето отива много нагоре и при страничен наклон няма да имаш, никаква устойчивост.Да не говорим че отпред няма място за двигателя и просто технически не мога да си представя как ще стане.Та или си купи синхро, или си купи джип ако ти се кара 4х4

- Ceco_Kangoto
- Автомобил:
- Двигател:
PACH написа:Ceco_Kangoto написа:Привет nа всички колеги и фенове, на най-великият автомобил Volkswagen ! Аз също съм горд собственик на един ексемплят Т3, който ми беше подарен от баща ми, след като му е служил дългите 14 години и сега е при мен. От две години не е в движение, защото му закова двигателя и сега аз го реставрирам. Имам страхотни идеи за тази "баба Наста", но въпроса в случая е, може ли да го преправя на Syncro и колко ще ми излезе ? Защото има и друг вариант, да го кача на шаси от джипка с дифренциали кардан и раздатка, но ще стане много тежък ... Вие какво бихле ме посъветвали ?![]()
ПП
Здравей Цецо,
За да го преправиш на синхро ти трябва такъв бус за донор, хамалогията е много голяма и всички предпочитат да си купят направо оригинално синхро.Качването на рама също не е удачен вариант, купето отива много нагоре и при страничен наклон няма да имаш, никаква устойчивост.Да не говорим че отпред няма място за двигателя и просто технически не мога да си представя как ще стане.Та или си купи синхро, или си купи джип ако ти се кара 4х4
Някой може ли даде данни за такова синхро , което може да ползвам за донор , някое което последната спирка му са вторични суровини , не ме интересува да е със здраво купе и тн .
ПП РАСН , забелязах че си от бургас , аз съм студент тук. Може някой път да пием по кафе и да ми обясниш някой неща за Т3-та
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
Някой може ли даде данни за такова синхро , което може да ползвам за донор , някое което последната спирка му са вторични суровини , не ме интересува да е със здраво купе и тн .
ПП РАСН , забелязах че си от бургас , аз съм студент тук. Може някой път да пием по кафе и да ми обясниш някой неща за Т3-та
Здравей Цецо, за съжаление не знам за такива бусове Синхро, продават се бусове в движение като цената е над 3000 лв.Обади се да се видим и да ти покажа двата ми буса Т3. 0888 417 383 Иван
- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
Просто уникален 

- PACH
- Bus Master
- Контакти:
Времето се стопли и от два дни се занимавам с буса.Както си спомняте, преди време си купих задна седалка от Westfalia и покривна палатка.Е днес монтирах въпросната седалка, след като я претапицирах, за да е в тон на салона на буса, чийто основен цвят е сив.

Благодарности и на Темис, който ми подари панелите от мултиван с масичката.Повярвайте ми, голям секс е да се напасне тази масичка

Седалката с новата тапицерия.

Благодарности и на Темис, който ми подари панелите от мултиван с масичката.Повярвайте ми, голям секс е да се напасне тази масичка

Седалката с новата тапицерия.
- BUS1988
- Автомобил:
- Двигател:
Браво, браво, много се радвам да видя панелите монтирани вече и седалката!
Продължавай с таванната палатка че ни чакат екскурзии и ще ти трябват!
Продължавай с таванната палатка че ни чакат екскурзии и ще ти трябват!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:

Аз също съм замислил подобни переделки по кораба-майка, но ще почакат, че на дневен ред е газовия инжексун. Требе да се докара до цивилизацията