...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
gti_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti_power » Съб 11 дек 2004 0:18

радвам се че сте живи и здрави - което е най-важното ...

Колата в движение ли е ,
трябва да я закараш в булинс на оглед , горе на бояна ,
ако не е в движение трябва да дойде комисия да я огледа ...
в акта полицая би трябвало да ти е написал какви са ти щетите ,
и в булинс имаш да пишеш как , кога защо една купчина листа ,
ако не ми изневерява паметта ...

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 11 дек 2004 0:26

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 17:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Мнениеот spokomen » Съб 11 дек 2004 0:42

Не е лошо да се обадиш и на дежурния в Бул Инс. Там на полицата трябва да има някакви телефони. Когато отидеш в офиса в документите има и раздел дали си се обадил в КАТ ( съответно имаш ли протокол) , дали си се обадил и на дежурния в Бул Инс - при по големи щети май искаха да се обадиш. Даже попълваш и от кой номер си се обадил - ако е цифров - проверяват. Офиса се намира в Бояна. Караш по околовръстното - посока от младост към Л/лин. Последния светофар преди да излезеш на цар Борис( по който минава трамвая петица) завиваш в ляво. След това следваш указателните табелки. Попълваш документите и на паркинга им чакаш за оглед. Понякога ако има и скрити щети - например маската пречи да се види няма ли поражения по закрепването на фара - назначават допълнителен оглед. Гледай да опишат абсолютно всички следи. Само , че внимателно. Ако се заядеш със хората които правят огледа - и кото са малко пристрастни защото все пак са на страната на застрахователя - губиш. Ще донесат от 9 кладенеца вода за да не ти платат много. А ако имаш късмет може и да ти покрият голянма част от щетите.
Дано си разбрал поне част от обясненията ми. Успех.

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Съб 11 дек 2004 8:19

Memphis добре че на вас нищо ви няма. Ако това те ориентира ще споделя с дъртата ми омега дет вече я нямам какво стана. Един ден, адски уморен си тръгвам от работа и нещо се разсеях и изскочих на един стоп в студентски град и едно ренде 19 ме изцепи страничо. Удара беше от средата на моята врата до задната гума и понеже беше ударил спирачки ме уцели ниско долу. Резултата беше доста огъната моя врата, задна врата за скрап, средна колонка влязла навътре към 15см и към 10см откъм прага ниско долу, задна колонка 10см навътре с изместване на задната седалка, смачкан заден калник, за лайстни и пластмасови прагове да не говорим и впоследствие се счупи карето защото задния носач (ебати носача - поне 20 кила железо) и полуоска се изкривиха. Та авто-тенекиджийското ми GP я замери и каза че не е усукана и започнах да я правя. Като ми направи баята отстъпка от труда всичко ми излезе (с части втора употреба) 1400лв, а нямах застраховка :weep: .
В крайна сметка колата се оправи, но едно нещо много ме дразнеше: когато отворя задната врата и я разклатя силно, просто виждам как средната колонка се криви все едно е от пластмаса. Притесняваше ме също и какво би станало ако пак ме изцепят от тази страна, все нещо веднъж изкривено и изчукано не е като да не е било удряно. Вече я нямам тази омега.

Та съвета ми е:
1. Ако колата не усукана - иди на много добър тенекеджия, оправи я и продавай.
2. Ако колата е усукана - вземи си обезщетението и я шиткай на части.

П.П. Много съжалявам човече, адски гадна работа.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 11 дек 2004 9:29

като идеш в бул инс на оглед, задължително настоявай да ти пишат , че може да се наложи втори оглед щото ако не са го написали специално и ти се наложи на втори оглед да ходиш не ти признават нищо от него

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 11 дек 2004 9:39

Добре е че си здрав!

С риск да не съм прочел нещо, не разбрах кой е виновния. Ако е другата кола мисля, че от гражданската отговорност на Сеата ще вземеш повече пари спрямо твоето каско (2000 лв). Защото Булинс на евтините коли, когато каже щета 100% ти изплаща най-много 80% и ти оставя колата да я продаваш.
Не съм корифей във взаимоотношенията със застрахователите, но не е лошо да провериш как става и този вариянт.

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Съб 11 дек 2004 10:02

Адски кофти, радвам се 4е сте наред вси4ки които сте били в колата.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 11 дек 2004 12:53

Та значи добре е че нищо ви няма. Колкото до колата:
1. Трябва ти акта(протокола) от куките
2. Трябва ти оригинала на застрахователната полица
3. Трябва ти Пътна помощ да закараш колата на оглед в Бояна в срок от 3 дни след протокола от КАТ

Ако е тотална щета ти дават около 75-80% от застрахов. стойност и ти оставят железата да ги продаваш. Ако ли пък ти описват щетите се заяждай за всяка драскотина , щото всичко се плаща. Проблема е в това че ще те мотаят за парите (20 работни дни!!!)
Успех и се радвам ако съм ти помогнал...

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 11 дек 2004 13:08

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 17:28, променено общо 1 път.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Съб 11 дек 2004 13:33

0898-684-489 Тома . Чука всичко :wink:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 11 дек 2004 13:43

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 17:27, променено общо 1 път.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Съб 11 дек 2004 14:01

Преди 2 седмици ми взе 150лв за изчукване + боядисване на заден капак и маската под капака. Най-добре е да си говориш с него. Доколкото съм чувал, взимат по около 50лв за детайл. Гаража му е на около 500м над Околовръстното, разклона за Бистрица. Булинс ще ти платят след месец.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 11 дек 2004 22:58

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 17:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 11 дек 2004 23:30

Леле бате настъхнах :horror: :horror: :horror: :horror:
Добре че оня не е карал малко по-бързо че bishop

Така като гледам колонката ти не е засегната и си мисля че няма да е повита колата, но все пак майстор да си каже е най-добре. Иначе ми се струва, че няма да е трудно да се оправи, поне така се надявам.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 11 дек 2004 23:35

...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”