Здравейте, колеги,
Преди седмица ми сложиха нов метанов инжекцион (BSM), но имам следния проблем:
Когато карам и реша с малко газ да поддържам скоростта (на равно), моторът започва да придърпва. Когато подавам газ или освободя на свободна, този проблем изчезва. Появява се, само когато подавам малко газ, колкото да поддържам скоростта.
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и е успял да го разреши, моля да ми даде съвет. В момента колата е пак на донастройки, но не съм сигурен, че ще успеят да я настроят. Дори ми смениха вчера свещите, но проблемът си остана.
Проблем с нов метанов инжектор - РЕШЕН!
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с нов метанов инжектор - РЕШЕН!
Последна промяна от chakarov на Пет 09 апр 2010 9:09, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с нов метанов инжектор
И при мен се случва този проблем ... (незнам точно дали е проблем де) , но като карам на първа или втора с малко газ (малко значи от 980 да ги поддържам на 1200-1400rmp) има едно такова прехълцване,предърпване ама това да трае 15-20 метра . На 8-9000км съм от слагането на ГИ и незнам дали филтърите на газовото могът да влияят на това, защото не са сменяни
Скоро ще минавам през майторчетата дето е слагаха да се донастройва и да се сменят тези филтри защото още е в гаранция и мисля че ще са ми безблатни
(то безлатен обяд няма де ама .....
)

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Никой няма да ти смени филтрите безплатно, както и няма да ти ги даде безплатно 
Колкото до проблема - на бензин има ли подобни проблеми?
Виж си и капачката и палеца (мисля беше с 1,6 - те имат, но са на ужасно място...)

Колкото до проблема - на бензин има ли подобни проблеми?
Виж си и капачката и палеца (мисля беше с 1,6 - те имат, но са на ужасно място...)
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На бензин проблемът го няма.
Проблемът е решен!
Оказаха се свещите. Бяха сложени 3-полюсни. Смениха ги с еднополюсни и сега нито гасне, нито прихълцва.
Проблемът е решен!

Оказаха се свещите. Бяха сложени 3-полюсни. Смениха ги с еднополюсни и сега нито гасне, нито прихълцва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
chakarov написа:На бензин проблемът го няма.
Проблемът е решен!![]()

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: Проблем с нов метанов инжектор - РЕШЕН!
chakarov написа:Когато карам и реша с малко газ да поддържам скоростта (на равно), моторът започва да придърпва. Когато подавам газ или освободя на свободна, този проблем изчезва. Появява се, само когато подавам малко газ, колкото да поддържам скоростта.
Проблема само между определени обороти ли се появяваше или при всякакви обороти

- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Каспър написа:chakarov написа:Когато карам и реша с малко газ да поддържам скоростта (на равно), моторът започва да придърпва. Когато подавам газ или освободя на свободна, този проблем изчезва. Появява се, само когато подавам малко газ, колкото да поддържам скоростта.
Проблема само между определени обороти ли се появяваше или при всякакви обороти
При всякакви обороти. Обясниха ми, че 3-полюсните не работят добре, защото разсейват искрата. Еднополюсните правят по-дебела и сигурна искра. Говорих и с друг колега, който има Пасат на газово. И на него са му казали същото и са му сложили едношолюсни свещи.
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, съжалявам за това, че ще продължа темата, но притрисането пак го има. Наистина, доста по-леко, но го има. Дори на по-ниска предавка, ако задържа обороти, притрисането е по-силно. Направо съм се видял в чудо! Сега смятам да отида при друг газаджия във Варна, няма значение, че метановия инжекцион е в гаранция. Свързах се със Станислав Стоянов (зад китайската стена до ст.Черно море). Ще видим, дали той ще открие причината.
От фирмата, в която сложиха инжектора, ми казаха между друото, че са пробвали да синхронизират дроселната клапа с газовия компютър, но тя не е помръднала. Може пък в това да е проблемът?
От фирмата, в която сложиха инжектора, ми казаха между друото, че са пробвали да синхронизират дроселната клапа с газовия компютър, но тя не е помръднала. Може пък в това да е проблемът?
Колега , ти взе да ме отказваш да ходя в този сервиз . Започнах да се радвам , че нямам време и аз да отида там
. Сподели все пак ,какво се е променило от посещението ти при Стоянов .

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
chakarov написа:От фирмата, в която сложиха инжектора, ми казаха между друото, че са пробвали да синхронизират дроселната клапа с газовия компютър, но тя не е помръднала. Може пък в това да е проблемът?
Кво са пробвалии?

- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отговарям и на двамата:
Фирмата е добра, не мога да се оплача от липса на внимание и техника. Просто може дефектът да е в самия Пасат. Когато караш една кола да върви с гориво, за което не е направена, дори и най-малките дефекти, които иначе не се виждат лесно, стават по-големи. Казаха, че ще я настроят, да не се притеснявам. А Стоянов е влязъл в болница с бъбречна криза и сега само Дидо се занимава с всчиката работа и са претрупани от поръчки.
Колкото до дроселовата клапа, пробвали са през софтуера да я синхронизират да отваря и затваря чрез метановия компютър, но не е станало. Може би е за смяна? Не зная. Когато давам газ, колата отлепя, като на бензин. Никакъв проблем. Когато освободя на свободна - никакъв проблем - смъква си на 800-900 оборота и си мърка. Но когато карам с малко газ, колкото да поддържам оборотите, започва това леко притрисане на двигателя. Само на метан. Е, може би съм по-претенциозен клиент, но все пак съм дал 1200лв и искам всичко да е ОК.
Фирмата е добра, не мога да се оплача от липса на внимание и техника. Просто може дефектът да е в самия Пасат. Когато караш една кола да върви с гориво, за което не е направена, дори и най-малките дефекти, които иначе не се виждат лесно, стават по-големи. Казаха, че ще я настроят, да не се притеснявам. А Стоянов е влязъл в болница с бъбречна криза и сега само Дидо се занимава с всчиката работа и са претрупани от поръчки.
Колкото до дроселовата клапа, пробвали са през софтуера да я синхронизират да отваря и затваря чрез метановия компютър, но не е станало. Може би е за смяна? Не зная. Когато давам газ, колата отлепя, като на бензин. Никакъв проблем. Когато освободя на свободна - никакъв проблем - смъква си на 800-900 оборота и си мърка. Но когато карам с малко газ, колкото да поддържам оборотите, започва това леко притрисане на двигателя. Само на метан. Е, може би съм по-претенциозен клиент, но все пак съм дал 1200лв и искам всичко да е ОК.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене имаше същия проблем - прихлъцваше ми на всякакви обороти като подам малко газ, ако само поддържам скоростта всичко е ок. Смених свещите с еднополюсни, просблема остана само при 1-ва и 2-ра, като потеглям, при ниски обороти(под 2000), ако някои може да помогне ще сам много благодарен.
Относно придръпването с лека газ, имате ли адванс(аванс) процесор? При мен го правеше същото и ходих при 3 "майстора", иначе известни за много добри, които не разбраха от какво е. Шунтирах адванс процесора и няма и помен от придръпване. Другия вариант е проблем по свещи или кабели.
Върни се в “Автогазови уредби”