Свети жълта лама за маслото голф4 1,9 тди,пд

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Свети жълта лама за маслото голф4 1,9 тди,пд

Мнениеот red.devilll » Пон 15 ное 2010 8:14

Колегу от скоро имам тази кола,но сега дойде ред и на тази досадна лампа. Като дам на контак ми светва червената лампа за маслото като на всички коли,но след около 5 секунди удасва и на нейното място светва същата лампа ,но с жълт цвят и след около 5 секунди и тя угасва. Ако запаля колата докато не са угаснали лаппите продължават да си светят за същия интервал от време. Видях че кабелите отдолу на датчика са лепени с изолирбанд и картера е заваряван. Може ли да са объркани кабелите или се е предал датчика.Да добавя масло си има на макс.така си беше като я взех и след смяната на маслото с 5/40 на мобил пак така. А да ползвам темата и да попитам за маслото: В аутодатата го дават 5/40 а един колега е пуснал тема за масла там пък го дават 5/30 кое е по-удачно?

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Свети жълта лама за маслото голф4 1,9 тди,пд

Мнениеот dragozow » Пон 15 ное 2010 8:53

На маслото трябва да пише 505.01, това е спецификация на Фолксваген за PD моторите от тия години. Продава се навсякъде, има всякакви марки. Вероятно едно от най-добрите на пазара е Motul, във форума няма недоволен човек от него.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пон 15 ное 2010 9:20

Колега, контролната ти лампа за маслото има две показания - червено за налягане в маслената система и жълто за ниво на маслото в картера. При подаване на контакт системата прави проверка дали работи тази контрола и я индикира със светване на таблото. По същия начин ти показва за другите системи.
Щом угасват след няколко секунди и не остава нищо да свети, значи всичко е наред.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Пон 15 ное 2010 9:58

dragozow написа:Вероятно едно от най-добрите на пазара е Motul, във форума няма недоволен човек от него.

Много обичате наизуст да говорите. Аз съм недоволен от Мотул и съм го писал поне на 2-3 места във форума.

Иначе по темата, колега, наистина си виж нивото на маслото, може просто да иска доливане. И да, 5/40 и 5/30 са все за помпа дюза, но ако колата ти е на малко повечко километри 5/30-то може да почне да го хапва. Сипвай смело 5/40. Ако те интересува повече, във форума има милион теми за маслата...

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 15 ное 2010 10:38

red.devilll написа:....... и след смяната на маслото с 5/40 на мобил пак така. А да ползвам темата и да попитам за маслото: В аутодатата го дават 5/40 а един колега е пуснал тема за масла там пък го дават 5/30 кое е по-удачно?

колега .. Мобил няма масло 5W40 с одобрение 505.01 .. масло 5W40 с одобрение за PD има Castrol ..
.. и престанете вече с легендите за по гъстото масло и по старите коли .. предотвратяването на това не става с по "дебело" масло .. а с присадки

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 15 ное 2010 11:01

theraven написа:
dragozow написа:Вероятно едно от най-добрите на пазара е Motul, във форума няма недоволен човек от него.

Много обичате наизуст да говорите. Аз съм недоволен от Мотул и съм го писал поне на 2-3 места във форума.

Иначе по темата, колега, наистина си виж нивото на маслото, може просто да иска доливане. И да, 5/40 и 5/30 са все за помпа дюза, но ако колата ти е на малко повечко километри 5/30-то може да почне да го хапва. Сипвай смело 5/40. Ако те интересува повече, във форума има милион теми за маслата...

колеги нивото на маслото е на 1 мм под максимума. А ако няма спецификация 505.01 значи трябва да разбирам че не става за моя мотор? Правилно ли съм разбрал? Може ли да му стане нещо на мотора ако го карам с това защото е на 2000 км и не ми се изхвърля

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 15 ное 2010 11:16

red.devilll написа:.... А ако няма спецификация 505.01 значи трябва да разбирам че не става за моя мотор? Правилно ли съм разбрал? Може ли да му стане нещо на мотора ако го карам с това защото е на 2000 км и не ми се изхвърля

да .. маслото не е подходящо за твоя двигател .. а какво може да му стане на двигателя .. е вече "академичен спор" ..

kiko_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko_stz » Пон 15 ное 2010 20:48

При мен светваше по същия начин и се оказа датчика за нивото на маслото (тоя дето е на картера отдолу),не е много скъп към 50 лева.

radi.rsd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radi.rsd » Съб 27 ное 2010 13:15

Имах съ6тия проблем с ПАСАТ 1.9 ТДИ 116 смених дат4ик за нивото на маслото на картера

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Нед 28 ное 2010 18:47

red.devilll написа:Колегу от скоро имам тази кола,но сега дойде ред и на тази досадна лампа. Като дам на контак ми светва червената лампа за маслото като на всички коли,но след около 5 секунди удасва и на нейното място светва същата лампа ,но с жълт цвят и след около 5 секунди и тя угасва. Ако запаля колата докато не са угаснали лаппите продължават да си светят за същия интервал от време. Видях че кабелите отдолу на датчика са лепени с изолирбанд и картера е заваряван. Може ли да са объркани кабелите или се е предал датчика.Да добавя масло си има на макс.така си беше като я взех и след смяната на маслото с 5/40 на мобил пак така. А да ползвам темата и да попитам за маслото: В аутодатата го дават 5/40 а един колега е пуснал тема за масла там пък го дават 5/30 кое е по-удачно?

на братовчед ми му светна тая жълтата по време на движение. Масло си имаше и всичко беше точно. Накрая се оказа някво реле... 1.9 ТДИ ASV мотор - 2002год... Ако се стигне до там пиши лично да го попитам какво точно е сменил. :beer

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 28 ное 2010 19:01

щом си изгасва какъв е проблема ?

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Нед 28 ное 2010 19:06

Тя е само предупредителна и затова гасне както инспекцията светва колко км. остават и изгасва

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 29 ное 2010 5:31

на мен ми е светвала тази лампа в жълто - оказа се че ми е ниско нивото на маслото . светвала ми е и в червено придружена с звуков сигнал - оказа се че някак ми е скъсан кабела към датчика за маслото на картера .

Върни се в “Дизелови агрегати”