ампермер,уред за налягане на масло и бустметър на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

ампермер,уред за налягане на масло и бустметър на Б5

Мнениеот drago_tr » Пон 15 ное 2010 17:15

Колеги..днес си купих буустметър за Пасата...обаче ме спъна това къде да го свържа, и понеже не бях сигурен, реших първо да се допитам тук.Искам също да си монтирам амперметър и уред за налягане на маслото.Та въпроса ми са следните:
1 Кой маркуч и къде да го срежа за да си свържа буустметъра.Отворих компа ама там няма маркучи или поне аз невидях да има. :roll:
2.Амперметъра къде да свържа
3.Уреда за налягане на маслото също.
4.Искам да си изкарам 3 диода които да ми показват кога ми се включват свещите за подгряване на антифриза.Та за тях кабелите от къде да ги подведа...директно от свещите или може и от кутията на компа където са релетата :roll:
5.От къде да прекарам кабелите от моторния отсек в купето.

Другото което ме проваля за сега е и къде да ги монтирам....обиколих доста магазини из Пловдив за конзоли за уредите, но никъде не попаднах на такива, които да са с подходяща извивка, които да лягат добре на предната лява греда където и искам да ги монтирам...така че ще съм ви благодарен ,особено на такива колеги които имат Пасат Б5 и които са си монтирали такива уреди да споделят как са го направили.Ако може и да сложат по една снимка за по-добра нагледност.
Предварително благодаря на отзовалите се :bowdown :bowdown
Пасата e 1.9 TDI 1998г AFN 110

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: ампермер,уред за налягане на масло и бустметър на Б5

Мнениеот garsona » Пон 15 ное 2010 17:50

Ако ти е афн мотора имаш маркуч на компа , малък тънък ,за него се хфаща буст метъра с тройник !

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Пон 15 ное 2010 17:55

garsona написа:Ако ти е афн мотора имаш маркуч на компа , малък тънък ,за него се хфаща буст метъра с тройник !

да ама там всичко е увито гледах ама не го видях :roll: От компа излизат 2 снопа...кои от двата да развия

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Пон 15 ное 2010 17:59

Маркуча по бледи спомение беше в текстилна облицовка , се едно оплетен от конци , него гледай , без да развалиш снопа няма да го махнеш , не се страхувай !

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Пон 15 ное 2010 18:09

garsona написа:Маркуча по бледи спомение беше в текстилна облицовка , се едно оплетен от конци , него гледай , без да развалиш снопа няма да го махнеш , не се страхувай !

Ето го компа..От къде влиза тоя маркуч..от лявата или от дясната букса?
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Вто 16 ное 2010 9:46

Ами откачи акумолатора , и откачи буксите , ако не е озтаде виж оптред трябва да има щуцер-че, па го снимай целия с кутията му !

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Вто 16 ное 2010 15:35

Колега Драго не го търси мъркуча в компа, МАП сензора е в компа само на първите АФН от 97 година.Ти си 98 и ще го търсиш някъде по тръбите за въздух на кулера.Като видиш нещо по тръбите на кулера с кабел отгоре-това трябва да е .

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 16 ное 2010 16:19

Зад мотора минава една пластмасова тръба. В ляво до казанчето за антифриза трябва в нея да има датчик. Т'ва е MAP-а дето мери налягането и темепратурата на въздуха към мотора. Ако всичко описано до тук е така - ще трябва да разпробиеш пластмасовата тръба и да монтираш на нея накрайник към който да закачиш маркуча от буустметъра.

Ако се прецака работата с дупченето на тръбата продавам такава. Точно от пасат Б5 с АФН мотор. Ако се потроши нещо и ти трябва цяла тръба - пиши ми и ще го уредим.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 16 ное 2010 18:38

brum написа:Зад мотора минава една пластмасова тръба. В ляво до казанчето за антифриза трябва в нея да има датчик. Т'ва е MAP-а дето мери налягането и темепратурата на въздуха към мотора. Ако всичко описано до тук е така - ще трябва да разпробиеш пластмасовата тръба и да монтираш на нея накрайник към който да закачиш маркуча от буустметъра.

Ако се прецака работата с дупченето на тръбата продавам такава. Точно от пасат Б5 с АФН мотор. Ако се потроши нещо и ти трябва цяла тръба - пиши ми и ще го уредим.

Да колега...при мен е така точно както ми го обясняваш...на тази тръба е датчика и май ще трябва да се дупчи и да се слага щуцер...благодаря за насоката...но все още немога да си намеря конзола на която да монтирам уреда,което е и най-големия проблем. :banghead: :banghead: :banghead: Към колегите от Пловдив....Помагайте ако знаете къде мога да намеря такава конзола :bowdown
А по другите въпроси някой няма ли да подскаже нещо? :roll:

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 16 ное 2010 22:31

От по горната снимка,релетата 370 и 373 за подгряване на свещите за антифриза ли са? Ако са те от кои крачета на тези релета да закача диодите за контрол?

Върни се в “Passat”