Колата е Skoda Fabia, централното е като на Golf 4, така, че си позволявам да пусна тук темата, за да може да я видят повече хора.
Проблема е, че задните ми врати не се отключват (и заключват) винаги. Дори понякога остават заключени за дълго време и въобще не могат да се ползват. Центалното е с оригинален сгъваем ключ.
Разглобих бравата. Разследвах проблема и се оказа следното. Заключа ли с дистанционното, вратата не се отключва нито от там, нито вътре от бутона на шофьорската врата. Резето влиза във втората позиция, където не може да се отвори и от дръжката на вратата, т.е. бутона пада сам след като я пусна. В това време бравата си щрака постоянно, но резето и стои неподвижно, звука е някакъв не особено "изправен".
Интересно: Ако запаля двигателя след няколко причуквания с дистанционното звукът от ключалката става "бодър" и се отключва. След това от бутона вътре на шофоьрската врата се отключва и заключва без проблеми.
Проблема е:не ще да излезе от втората позиция.
Студени спойки не забелязах, даже са заляти с лак.
Не мога да си обясня дали проблема не е в модула за управление на централното заключване в таблото, тъй като и дясната врата започна да ми прави проблеми по едно и също време. Предполагам, че машинките се управляват по ток и нещо не му стига. Предполагам, че като запаля двигателя напрежението се покачва и затова успява да преодолее втората степен.
Някакви идеи?
Необичаен проблем с централното заключване - РЕШЕНО
-
- Автомобил:
- Двигател:
Необичаен проблем с централното заключване - РЕШЕНО
Последна промяна от ikonoma на Чет 18 ное 2010 23:10, променено общо 3 пъти.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Необичаен проблем с централното заключване
баш ток не му стига... колега погледни и кабелите в маншона на вратата дали са здрави....
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
изстържи лака и препой всичко и воала. вудуто ще изчезне.
обещавам.
обещавам.

-
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:изстържи лака и препой всичко и воала. вудуто ще изчезне.
обещавам.
Дано, дано.

Обаче какво е това съвпадение, че и двете врати да направят беля едновременно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А де? Сега изстъргах лака, презапоих четирите спойки, където е запоен куплунга за платката (останалите два пина за задвижване на моторчето не минават през платката, а направо са запоени към моторчето с тънки шини) и моторчето пак няма мощност да извади мехнаизма от втората степен. Вече взех да се побърквам от тези "инженерни" многомислици.
П.С. Гледах и работата на моторчето при отворен капак - ами няма мощност да преодолее, опитва се при подаден импулс от дистанционното да прескочи, но не става.
П.С. Гледах и работата на моторчето при отворен капак - ами няма мощност да преодолее, опитва се при подаден импулс от дистанционното да прескочи, но не става.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
провери маншоните на вратите за окислявания в буксите.
провери кабелите за прекъсвания.
провери масите и плюсовете(има по един постоянен, дебел кабел към всяка врата)
провери кабелите за прекъсвания.
провери масите и плюсовете(има по един постоянен, дебел кабел към всяка врата)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мога да заявя, че проблема е решен! 
След като измерихме изходните напрежения се установи, че проблема най-вероятно е в моторите. Понеже нямаше какво да се губи, или ще става, или нова брава, реших да действам. Разкапсуловах едната брава, която въобще не се обаждаше. И станах свидетел на гледката от предпоследните две снимки от албума: http://ikonoma2002.snimka.bg/automobile ... oss.550168 Ротора на моторчето беше здраво почернял. Взех една сотна шкурка (направо водна беше) и го излъсках до блясък. Ооо, чудо - бравата заработи като нова. Четките са в перфектно състояние и имат много хляб, както се вижда на една от снимките.

След като измерихме изходните напрежения се установи, че проблема най-вероятно е в моторите. Понеже нямаше какво да се губи, или ще става, или нова брава, реших да действам. Разкапсуловах едната брава, която въобще не се обаждаше. И станах свидетел на гледката от предпоследните две снимки от албума: http://ikonoma2002.snimka.bg/automobile ... oss.550168 Ротора на моторчето беше здраво почернял. Взех една сотна шкурка (направо водна беше) и го излъсках до блясък. Ооо, чудо - бравата заработи като нова. Четките са в перфектно състояние и имат много хляб, както се вижда на една от снимките.

Re: Необичаен проблем с централното заключване - РЕШЕНО
Здрасти Ikonome и аз имам подобен проблема ама е с голф 4. Задна лява врата неще и неще да се отключи. Веднъж да я отключа ще я разглобя на части , ама не мога .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Същия процес е и при мене на дясна врата но само когато е топло и я напече.не ми се занимава с тоз бъгав голф 4 но явно ще сваля тапета за пръв път и дано за последен.от патрона със ключа няма проблем.но сега ги махнах патроните за да не чупят "змейовете"и вече стана топло и xxxxx не мога и с ключа,ротор ли да чистя нов механизъм или стар.?.@@@@@@ Help me
-
- Автомобил: golf 3 GL
- Двигател: aam 1.8
колеги, и аз да попитам: като заключа колата, компресорчето бръмва и заключва всичко, както си му е реда! но след около 5/10 секунки, отново бръмва и ключалките леко притропват, въпреки, че са заключени! прави го само при заключване и от двете предни врати! голф3 92 год.5 врати, без аларма е! 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Нормално е.Това е повторно заключване за по-сигурно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Нека и аз да се вмъкна при колегите.При мен алармата не заключва само писука а вратите не се заключват.А ако заключа с ключа и вкл.алармата после откл.с дистанционното няма проблеми,проверих всички предпазители и на алармата здрави са.От какво може да е проблема.Г3 1.8 92г.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”