Ремонт на светлини на табло (парно)
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Ремонт на светлини на табло (парно)
Гледам че врътките на парното не светят и реших да си ги оправя (самоче не знам как).
Ето и снимка http://img801.imageshack.us/img801/1039/parno.jpg
Става въпрос за самите копчета (това с червеното).
Има ли модел голф 3 които да е без светлини на копчетата ? Или проблема е някъде по колата ? И лесно ли се сваля за ремонт ?
Знам че се маха панела и зад него има 4 винта. След това какво се прави ?
Ето и снимка http://img801.imageshack.us/img801/1039/parno.jpg
Става въпрос за самите копчета (това с червеното).
Има ли модел голф 3 които да е без светлини на копчетата ? Или проблема е някъде по колата ? И лесно ли се сваля за ремонт ?
Знам че се маха панела и зад него има 4 винта. След това какво се прави ?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
- dontaskdontsay
Re: Ремонт на светлини на табло (парно)
А лесно ли се разглобява таблото на парното ?
Трябва ли да внимавам за нещо по специално
Жилата трябва ли да се свалят или не ?
Трябва ли да внимавам за нещо по специално
Жилата трябва ли да се свалят или не ?
- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз смених два голфа и на двата ми светеше само ж стедата и то слабо,да не ти пука
- dontaskdontsay
pepo_1986 написа:колега аз смених два голфа и на двата ми светеше само ж стедата и то слабо,да не ти пука
Ааа без такива
Мисля да си го ремонтирам сам, стига да не е много трудно.
Така и неразбрах като се сваля таблото на парното свалят ли се жилата
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Сваляш панела които си показал на снимката.Мисля,че на гърба му има една прозрачна пластмаса която играе роля да провежда светлината.Сваляш внимателно,миеш с вода да се свали фината прах и събираш обратно.Може да извадиш и крушката която свети и нея да почистиш от прах.
Ефекта не е поразяващ,но се усеща

- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
гадно е ама трябва сложиш допалнителни,6тот вътре което трябва да отразява не върши работа
- maxenergy
- Автомобил:
- Двигател:
Е вчера се занимавах с тва, въпреки че съм пишман-майстор. Зад средното копче има едно бяло капаче. След като го махнах сложих нова крушка, понеже старата беше изгоряла. Свети що годе добре. По същия начин сложих крушки на пепелника и запалката. На двете крайни врътки не съм гледал дали има крушки, но и логично и там да има, защото сега свети само това за топъл и студен въздух, а двете крайни не.
Панела които си показал е на щипки с отверка се вади само пластмасата от пред .Под нея има 4 винта развиваш и изпада часта с копчетата и жилата откачааш буксата на вентилатора и с леко рамърдване мисля че десният краи на дол и на пред излизаше от зад има крушка която се сменя в цокула от тези малките е не маи 0.5 вата.,Профилактично разкопчаваш свтовода и го почистваш примерно с спирт но се работи внимателно че е крехък.
- dontaskdontsay
tisho_psg написа:Сваляш панела които си показал на снимката.Мисля,че на гърба му има една прозрачна пластмаса която играе роля да провежда светлината.Сваляш внимателно,миеш с вода да се свали фината прах и събираш обратно.Може да извадиш и крушката която свети и нея да почистиш от прах.
Да зад панела има прозрачна пластмаса, самоче е само зад степените на духане. Зад другите две няма. Мен това не ми трябва. Достатъчно ми е да светят само копчетата (това с червеното) а не картинките по панела.
Казваш ми да ги измия
Крушката си е заминала.
djshomi написа:Панела които си показал е на щипки с отверка се вади само пластмасата от пред .Под нея има 4 винта развиваш и изпада часта с копчетата и жилата откачааш буксата на вентилатора и с леко рамърдване мисля че десният краи на дол и на пред излизаше от зад има крушка която се сменя в цокула от тези малките е не маи 0.5 вата.,Профилактично разкопчаваш свтовода и го почистваш примерно с спирт но се работи внимателно че е крехък.
А жилата лесно ли се свалят ?
В смисъл... някои дето ще го прави за първи път и не разбира кои знае колко
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Почистваш ето това на снимката.
Жилата не знам защо трябва да ги откачаш?
А крушката се сменя като изгори,друго не помага. Само средната врътка се осветлява от лампа,светлината се отвежда до другите врътки през въпросната прозрачна пластмаса.
А крушката се сменя като изгори,друго не помага. Само средната врътка се осветлява от лампа,светлината се отвежда до другите врътки през въпросната прозрачна пластмаса.
- dontaskdontsay
tisho_psg написа:Почистваш ето това на снимката.
Емм да де ... нали точно това ти казвам. Тази пластмаса дето си показал на снимките я имам само за степените на духане. На снимката са 3 а на мен ми е само 1.
То това не ми и трябва. А крушката си и изгоряла и трябва да я сменя не да я чистя.
А колкото до жилата... и аз не знам защо ще ги свалям
Понеже гледам че на всички снимки таблото на парното е разкачено за да се смени крушката и да се измие светловода, си помислих че трябва да се свалят и жилата.
Явно съм се подвел.
П.П: Значи цялата процедура е:
Свалям панела, развивам 4-те винта, вадя буксата на вентилатора и някаде там трябва да е крушката. И като за финал да измия светловодите (ако не ми се стори сложно).
Мерси за линка @vaso18
Да но и целият блок трябва да го дръпнеш на вън че крушката е от зад под едно бяло капаче.
- dontaskdontsay
А на самата крушка пише ли колко вата е ?
Че гледам по форума всеки пише различно
Едни казват 3-вата други 3,5 или пък 4
Че гледам по форума всеки пише различно
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”