Изолация и обезшумяване
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Doctora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има и още едно временно решение ,което за мен все още работи.В повечето магазини за домашни потреби и строителство дори,се продават донапренени ленти които много удобно се залепят за повечето повърхности:)
Например аз съм си уплътнил аудиото в колата и разни пластмасови връзки по табла тапицерии и т.н.
Ефтино е и върши работа.
А за самото шумоизолиране вече трябват стабилни уплатнения и да не ти е прогнила колата
Например аз съм си уплътнил аудиото в колата и разни пластмасови връзки по табла тапицерии и т.н.
Ефтино е и върши работа.
А за самото шумоизолиране вече трябват стабилни уплатнения и да не ти е прогнила колата

- rusty
- Автомобил:
- Двигател:
В заводите монтират (на по скъпите модели) битумни парчета на по големите ламаринени площи който имат възможност да вибрират. Поради голямата плътност на асфалта (битум) и голямата маса, те не позволяват повече на ламарините да трептят и от там се намалява шума. Вместо битум един познат залепи дебели парчета ламарина със силикон (без киселина!!! иначе раждясва МНОГО!!!) по вратите и капаците и сега разликата е ОГРОМНА!!! дори и при 140
битумните парчета ги има в Conrad Electronics за по 3 евро, мисля че и в БГ ще се намери нещо. Аз лично на пролет почвам да лепя асфалт, дано не мирише много след това.

- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
RE
rusty написа:В заводите монтират (на по скъпите модели) битумни парчета........
Монтирах преди година една мивка от PVC и като пуснех водата много гаден шум.На марковите кухненски мивки лепят битумни парчета.Тази евтина няма.А това в една баня влага голяма и седнах взех да мисля.....какво да е?
И се сетих

Та това ми е идеята - Навсякъде кадето няма висока температура
да се ползва корк,лепи се лесно със силикон. Това е!
Enjoy
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Изборът е минерална вата Rockwool Най- евтината е на "плочи" с дебелина 50мм дебелина и размери 600х 1000мм. "Плочи" защото могат да се огъват , режат се спокойно с голяма ножица. Не поемат влага / т.е. 0,002%/ .Не дразни кожата ,не се отделят вредни частици.
Най- евтините са марка "Rockmin" , следват 'Airrock". Има и дюшеци с дебелина 40, 50 и 60 мм с алуминиево фолио "Larock" и "Vetizol"
Не слагайте стъклена турска вата.По-евтина е но пък има да се чешете здраво.
Най- евтините са марка "Rockmin" , следват 'Airrock". Има и дюшеци с дебелина 40, 50 и 60 мм с алуминиево фолио "Larock" и "Vetizol"
Не слагайте стъклена турска вата.По-евтина е но пък има да се чешете здраво.
- OldSchoolPassat
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй като на скоро вложих доста пари по колата, и без това я пребоядисвах цялата сменях вежди калници и тн, реших да си сменя пода. Първо като махнаха всичко теникиджиийте, отдолу излезе една флинтстоун гледка, та ми правиха и полвината под наново...Имаше нещо лепкаво и дъвкообразно, което НЯКОГА е било изолация. Купих минерална вата дебела около 10тина сантиметра, използва се при къщите за шумо и топлоизолация. Сложих по целия под. После имах проблем със слагането на новия мокет, но с една поп нитачка и много псувни нещата се оправиха. Отделно на вратите под корите имаше разни изпокъсани найлони, купих си найлон изрязох същите и го смених и натиках и там където можах от същата вата. Доволен съм от ефекта. Шумовете намаляха доста, особено при паваж. Остана ми пробема с гнусното табло, което скърца адски и ми пили нервите откакто карам колата. Мисля да купя ново и да му сменя цялото осветление от зад, както писах в другата тема, но ме съмнява да мога да направя нещо против скърцането,но защото с тези пластмасови щипки хващане без тракане за мен няма как да се постигне.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тая тема утече...
Има поне 3, подробно обяснено как защои и с какво..
Их,... Сори Мемфисе.. не видях че е дърта...
ей... как ги копате толкоз дърти теми ве...
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... %FF#315763
и линка на Драго... виж..

Има поне 3, подробно обяснено как защои и с какво..
Их,... Сори Мемфисе.. не видях че е дърта...
ей... как ги копате толкоз дърти теми ве...
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... %FF#315763
и линка на Драго... виж..