Катаджия в шубрака - съобщете по интернет!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Катаджия в шубрака - съобщете по интернет!

Мнениеот Fifa » Вто 16 ное 2010 12:31

в-к Труд написа:Ако видите катаджия, сврян да дебне за шофьори нарушители в шубраците, ако станете свидетел на това как прибира рушвет или пък прави опити да ви изнудва, незабавно можете да подадете сигнал на интернет страницата на “Охранителна полиция” - http://www.gdop.bg или на адрес gdop@mvr.bg.

Това е само една от новите мерки, които МВР предприе срещу “недостатъците в работата на катаджиите”. Полицейските екипи вече нямат право да дебнат в храсти, зад дървета, завои и пр. Занапред контролът на шофьорите ще става явен, а спирането на водачите - на подходящи места с добра видимост. През тъмната част от денонощието проверките ще се извършват на добре осветени места. Патрулите няма да бъдат навсякъде, а най-вече на места с повишена опасност от възникване на катастрофи.

Отсега нататък катаджиите задължително трябва да спират онези, които карат бясно и пресветкат с фаровете си, за да им бъде направено място, или пък вършат други подобни нарушения на пътя. Досега пътните ченгета подминаваха тези прегрешения, но занапред трябва да пишат актове, обясниха от КАТ. Всеки спрян водач ще бъде проверяван и за “Гражданска отговорност”.

Началниците на катаджиите пък са задължени явно и тайно да следят подчинените си - дали си искат рушвети, добре ли уплътняват работното си време или кръшкат, както и дали се държат възпитано с шофьорите. Всички служители, които контролират пътното движение, са задължени да носят светлоотразителна жилетка и бадж с името си.

Недоволните от пътните полицаи граждани могат да подават сигнали и на телефони: 112, 166 и 02/982 35 36.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Катаджия в шубрака - съобщете по интернет!

Мнениеот LILO&STICH » Вто 16 ное 2010 12:33

за шубрака е чудно това,но за светкането и бибкането mhihi
Дали пък няма да стане тихУ У тая столица mhihi

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 16 ное 2010 12:56

Тоя сайт е изгорял преди да тръгне....поредната мъртвородена идея и похарчени 200 000 евро за сайт.... :banghead:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 16 ное 2010 13:20

Полицейските екипи вече нямат право да дебнат в храсти, зад дървета, завои и пр. Занапред контролът на шофьорите ще става явен, а спирането на водачите - на подходящи места с добра видимост. През тъмната част от денонощието проверките ще се извършват на добре осветени места. Патрулите няма да бъдат навсякъде, а най-вече на места с повишена опасност от възникване на катастрофи. ...
Всички служители, които контролират пътното движение, са задължени да носят светлоотразителна жилетка и бадж с името си.

Тези неща верни ли са, влезнали ли са в сила, имам ли право да се заяждам заради несъответствия с написаното горе? Вярвам, че родния катаджия не се учи от заповеди, а от шофьори които показват че "тоя номер не минава вече".

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 16 ное 2010 13:40

КАТ и въобще всякаквите видове власти са винаги едни гърди пред нас/вас и ВИНАГИ ще ви намерят кусур за който да си го отнесете ако решат. В този ред на мисли бъдете по-внимателни и не се "заяждайте" с органите на реда.

Мога да се обзаложа, че голяяяяяма част от колегите в този форум карат без пожарогасител или с такъв без заверка, нямат или не знаят какво трябва да съдържа аптечката, а нещата в нея са с изтекъл срок, имат резервна гума, но в мазето защото мястото и е заето от АГУ, крика и триъгълника са мит от книжките за нови автомобили, сигналната жилетка е все още в магазина и тн. и тн. и тн.
Спазването на закона за движение по пътищата пък въобще няма да го коментирам особено в столицата...

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Вто 16 ное 2010 21:20

Тази промяна няма да стане скоро, но знае ли човек, ще поживеем, ще видим! Дано дойде момента в който контролния орган ще ни спира не да се заяжда с нас, а защото наистина сме направили нарушение!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 16 ное 2010 21:51

groznika написа:КАТ и въобще всякаквите видове власти са винаги едни гърди пред нас/вас и ВИНАГИ ще ви намерят кусур за който да си го отнесете ако решат. В този ред на мисли бъдете по-внимателни и не се "заяждайте" с органите на реда.

Напротив!Ако си знаете закона може и да сте наравно,дори и пред повечето от тях!На мен ми е любимото да се "заяждам" с тях!Когато съм си в правото разбирасе!Ако съм виновен си поемам съответното наказанието!Но в повечето случаи като им кажа с две думи че не са прави и ме пускат!Не им се разправя с мен!Защото в повечето случаи не са запознати със закона!Колата ми е абсолютно винаги редовна!Но никога не се заяждам с полицаите от района!Няколко населени места сме(не много големи) и като ми запомнят колата и като се наговорят и ми писва всеки ден да ме спират по 7-8 пъти и да ми се правят на интересни!

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Вто 16 ное 2010 22:24

k_garchev написа:
groznika написа:КАТ и въобще всякаквите видове власти са винаги едни гърди пред нас/вас и ВИНАГИ ще ви намерят кусур за който да си го отнесете ако решат. В този ред на мисли бъдете по-внимателни и не се "заяждайте" с органите на реда.

Напротив!Ако си знаете закона може и да сте наравно,дори и пред повечето от тях!На мен ми е любимото да се "заяждам" с тях!Когато съм си в правото разбирасе!Ако съм виновен си поемам съответното наказанието!Но в повечето случаи като им кажа с две думи че не са прави и ме пускат!Не им се разправя с мен!Защото в повечето случаи не са запознати със закона!Колата ми е абсолютно винаги редовна!Но никога не се заяждам с полицаите от района!Няколко населени места сме(не много големи) и като ми запомнят колата и като се наговорят и ми писва всеки ден да ме спират по 7-8 пъти и да ми се правят на интересни!

:да:
+1

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 16 ное 2010 22:41

И аз мисля, че ако си изряден може да си много по-напред от тях. Дори да ги правиш за смях. Не случайно се и крият така. При мене всичко си е на 6+. Накрая на проверката леко иронично и подигравателно им се мръщя щото явно не спират точния човек. Що ли пък не спряха тоя дето фучи със 100 градско покрай тях и явно е в нарушение? :roll: Ами точно мене? Дай ся понеже няма друго и ни съдиш, караш с призовка, нали си отворко, да видим фарове, мигачи, други всякакви глупости. Даже много наперени вече като разбраха, че им съдя и колегата, мислят си сигурно все ще изкочи нещо нередно и ще го глобим отново. И накрая какво? Нищо. Даже лека вечер ще ми викат нагло, че са ми загубили половин час време за глупости и празни приказки. Да не би случайно и на тях да им дойде утре призовката за съд ако не се подмажат. Ама и аз трябваше да питам за какво по-точно ме спират и да им викна началника там на място да се разберем. Ама викам ай тоя път ще мине, но следващия едва ли...
Та най-правилно е да се спира само и единствено ако си в нарушение. И то отявлено пред другите коли в движението и пред свидетели. Не от храстите, в тъмни завои и пресечки на пътя. Където е очевадно какво става. И не скимнало им за щяло и нещяло, да отчетат дейност пред началника, давай тука сега всякакви документи. Пускай мигачи, къси, дълги, стопове и на м...ка им отзад. А тоя дето си кара перманентно в нарушения и гази хора минимум през 5 години, минава отзад в пресечката с 10 лева. И отново се смята за недосегаем.
Мисля обаче че тоя миши манталитет на служителите никога няма да се промени. С каквито и да е закони. Просто те са над закона. И ако не им покажеш, че си повече от тях, винаги се мислят и за много хитри. Има и свестни, но те не стават катаджии... :lol:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 16 ное 2010 22:57

Те и сега няма право, ама... като чета.

На мен никога не са ми изскачали от храстите, не се хваля просто е факт.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Сря 17 ное 2010 0:58

:011:
Е те от какво ще вечерят сега mhihi Майтапя се.
Добре звучи на теория, но не мисля че ще се осъществи ...

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Сря 17 ное 2010 7:57

black` написа: Та най-правилно е да се спира само и единствено ако си в нарушение.

Не е така - може да те спрат и просто за проверка, без да си правил каквито и да е нарушения.

Иначе за това дали ще се сбъдне това - всичко зависи от гражданите. На запад обществото е единно и дружно и се вдига против нещата, които го тормозят ;)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 17 ное 2010 8:51

не е моя работа да дебна полицаите дали са в нарушение и прочие

имат си вътрешен отдел и т.н.

държавата с най-много полицаи и прокурори от глава на населението сме аз ще дебна точно пилицаите

това говори за тотално безсилие - нищо друго !!!!

дрън дрън та пляс

всеки ден по едно ново миризливо лайно изсират празните кратуни - затова по света ни знаят като турски кенеф

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 17 ное 2010 10:32

Тва е като закона за бурканите и тн, много шум за нищо и лека полека пак ще си стане постарому :012:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 17 ное 2010 10:39

hooligans написа:Тва е като закона за бурканите и тн, много шум за нищо и лека полека пак ще си стане постарому :012:

не само за тях, за всичко е така в нашата Държава.
ама и управниците много филми гледат и се опитват да правят като тях.
а това го има само по филмите. :screwy :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”