Стъпково моторче
-
- Автомобил: Пасат B3
- Двигател: PB 1800
Стъпково моторче
Здравейте.Имам проблем със стъпковото моторче.Как да проверя дали е от моторчето или е от инсталацията.Мога ли да подам директно ток от акумолатора на моторчето и ако може какво да очаквам да се случи.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Стъпково моторче
Това стъпково моторче, дето се регулира от потенциометъра на педала при тролеите те интересува, нали?!
Човек, кажи каква е колата и кой е кода на двигателя!
Човек, кажи каква е колата и кой е кода на двигателя!

-
Извинявам се.Става въпрос за Пасат 2,мисля че се води В3 1990 година 1.8 инжекцион 115 коня 16 вентила.И питанeто ми е за стъпковото моторче за малките обороти.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Цъ! Такова животно нЕма!
Дай код на мотора. Това са първите 2 или 3 символа от големия талон, графата 'Двигател № "
Дай код на мотора. Това са първите 2 или 3 символа от големия талон, графата 'Двигател № "
-
PB063811-това е номера на двигателя
WVWZZZ31ZLE225000-Това е VIN
WVWZZZ31ZLE225000-Това е VIN
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Честито!
Двигателя ви е с 8 клапана, без ламбда сонда и катализатор, но пък е многоточков инДжекцион digifant 2 мисля!
Иначе на въпросното моторче му подаваш ток и трябва да почва да щрака. Един обикновен електромагнитен клапан е.
Двигателя ви е с 8 клапана, без ламбда сонда и катализатор, но пък е многоточков инДжекцион digifant 2 мисля!
Иначе на въпросното моторче му подаваш ток и трябва да почва да щрака. Един обикновен електромагнитен клапан е.
-
Благодаря.Ще пробвам директно да му подам ток от акумолатора.
-
Току що подадох ток директно от акумолатора и клапана щракна.Така,че не от него.Някаде по инсталацията е проблема.Ако някой знае читав жичкаджия в София да пише.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щракането не означава 100% ,че работи .. пробвай с друго моторче да виидш какво ще стане
И аз го имам този проблем от години насам 

- К.Одаджийски
- VW експерт
Проблема стъпков мотор е уникален и комплексен, никога не е еднозначно само от него клатенето на оборотите. Измиване с кореселин, щото тоя клапан само прехвърля въздух от едната страна до другата на дроселовата клапа, та като се поизмие от натрупаната там чернилка, като се врътне малко въздуха от болтчето при дросела, посменят се старите напукани вакумни маркучи и проблема се решава донякъде. Мърдането на оборотите си остава от време на време, но се свиква!
-
Проблема е,че на студен двигател меря напрежението на клемата и такова липсва.Освен това искам да попитам,от 2 седмици без значение дали е загрял или не двигателя,ниските обороти на бензин са около 300,а на газ не.Възможно ли е да е от клапана за обратно гориво.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Тука вече трябва да се излезе от стереотипа на карбураторния двигател. Оборотите и като цяло работата тук се определят от ЕКУ което за да работи правилно взима информация от разни датчици и джажи по мотори и зависимост от данните които постъпват определя за колко време да държи дюзите отворени за да постъпи нормалното количество гориво в цилиндрите. Та се опитвам да ти обясня, че най - вероятно някой датчик е сдал багажа и ЕКУ-то движи мотора в авариен режим за този датчик. Това разбира се е само едно предположение, а така както си поставил въпроса, вариантите и възможностите са хиляди! Ако искаш някой да ти помогне дай подробна информация какъв точно е проблема. Колко са оборотите на бензин, колко на газ при студен двигател, колко са и на двете горива при топъл двигател, евентуално измервания на някой от датчиците какво показват и може да се пребори проблема!
-
На студен двигател на бензин оборотите са около 400.На топъл падат надолу и често пъти гасне.На газ на топъл двигател са около 900.За сега това мога да дам като информация.Освен това при палене,естествено на бензин,Двигателя често забива все едно предварението е голямо,а не е.Проблема със забиването е от както съм купил колата
Последна промяна от ttroya на Съб 25 дек 2010 9:06, променено общо 1 път.
- CESC
- Автомобил: B8 Variant
- Двигател: TDI
- Контакти:
Колега и аз имам такъв проблем.Моята кола е голф 2 1.8 8в 115к. Значи колата ми е на газ,така я взех.Проблемът ми е сленият-като карам на газ колата си върви добре но като превключа на бензин и колата ми гасне няма никакви ниски обороти.Като съм в движение и като превклуча на бензин след като пусна педала на газта колата гасне,направо незнам какво да правя вече.Моля някой да ми даде съвет какво да направя и да разбера коя е пречината за това.Ще ви бъда много благодарен!