Здравейте
Въпроста го отправям по-скоро към колегите които имат нестандартни изпускателни с-ми без значение от двигателя или марката и модела на колата.
Питам, защото искам да направя някои промени по моята изпускателна с-ма и се колебая между 3 варианта:
Само крайното оригинално гърне + накрайник
Само крайно спортно гърне
Само тръби + накрайник
Ще съм благодарен ако колегите с опит споделят как е при тях и доволни ли са от резултата и какво биха ми препоръчали, а и ако някой има по-добри идеи (без философски плямпаници разбира се) нека да предложи.

Каква е изпускателната ви система?
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Каква е изпускателната ви система?
И колата ти е ?? 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Според мен, най-вече зависи от това ти какво искаш от колата и каква е целта.
Повече шум?
Отпушване на двг.?
Нещо друго?
Повече шум?
Отпушване на двг.?
Нещо друго?
- Dj_Tiesto
- Автомобил:
- Двигател:
само крайно от кавазаки нинджа.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
И скъпи антифони за да не ти се надуе главата.
Пожелавам ти по-чести срещи със зелените човечета и повече актове. За псувните дето ще са по твой адрес няма да говорим,особено вечер откъдето минаваш и сработват алармите.

Пожелавам ти по-чести срещи със зелените човечета и повече актове. За псувните дето ще са по твой адрес няма да говорим,особено вечер откъдето минаваш и сработват алармите.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:И скъпи антифони за да не ти се надуе главата.![]()

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Тръби на 63мм от турбото до края с два проходни резонатора. Колата е съвсем леко по-шумна от преди. Като минавам покрай коли не ми се е случвало да им пусна алармите. Като недостатък мога да отбележа, че над 3000 оборота все пак се чува нещо и през генерацията, докато с оригиналната генерация се чуваше само от мотора.
А, забравих - колата е със 1.9TDI двигател, заводски е 110кс.
А, забравих - колата е със 1.9TDI двигател, заводски е 110кс.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ми на комбито е stock, но на стария е custom ако може така да се каже
.
Мотора е всеизвестния 1,4 ABD
Резонатор и средно гърне Walker, крайно гърне Nes sport като тръбите между тях са подменени от 42 на 45mm. Имайки в предвид, че колектора не е пипан мислех, че от гледна точна на динамика няма да има положителен ефект, но май съм грешал...
А звука... никой не вярва, че е 1,4 докато не вдигна капака

Мотора е всеизвестния 1,4 ABD

Резонатор и средно гърне Walker, крайно гърне Nes sport като тръбите между тях са подменени от 42 на 45mm. Имайки в предвид, че колектора не е пипан мислех, че от гледна точна на динамика няма да има положителен ефект, но май съм грешал...
А звука... никой не вярва, че е 1,4 докато не вдигна капака

- Желязков
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man колата ми е Вектра Б 2.2 ДТИ, пиша тука понеже няма много колеги с дизели които да са правили нещо по Опелските печки (по обясними причини). А и съм фен на марката (някой ден ако имам възможност с удоволствие отново бих карал Фауве)
yoan4o това което очаквам е малко по-приятен звук (понеже за сега - без катализатор и с оргигиналните гърнета + накрайник се чува само духането на сешоар-а и то след 3000 рпм) и разбира се се надявам на положителен ефект върху вървежа (понеже ми бяха казали че при турбомоторите бекпрешър-а не е важен предполагам това "отпушване" ще повлиае положително.
kris11 "Американски форум - питаш и ти отговарят, Руски форум - питаш и теб те питата, Български форум - питаш и ти обясняват колко си тъп" все пак мерси за мнението. Пожелавам ти да си скъсаш българската лична карта и да излезеш от праволинейната си мисъл
И за да не ми е ОФФ обръщението не целя да огласям квартала!
radi_nrj благодаря ти колега. Темата беше в раздел за дизелови двигатели, но съм обърнал внимание че тук модераторите и те влизат в графата която написах по-горе и я преместиха тук. Така че да уточня. Нека да пишат колеги които имат опит с генерации само на дизелови автомобили.
Колеги, не държа толкова на съветите колкото на това да споделите опит.
yoan4o това което очаквам е малко по-приятен звук (понеже за сега - без катализатор и с оргигиналните гърнета + накрайник се чува само духането на сешоар-а и то след 3000 рпм) и разбира се се надявам на положителен ефект върху вървежа (понеже ми бяха казали че при турбомоторите бекпрешър-а не е важен предполагам това "отпушване" ще повлиае положително.
kris11 "Американски форум - питаш и ти отговарят, Руски форум - питаш и теб те питата, Български форум - питаш и ти обясняват колко си тъп" все пак мерси за мнението. Пожелавам ти да си скъсаш българската лична карта и да излезеш от праволинейната си мисъл

И за да не ми е ОФФ обръщението не целя да огласям квартала!
radi_nrj благодаря ти колега. Темата беше в раздел за дизелови двигатели, но съм обърнал внимание че тук модераторите и те влизат в графата която написах по-горе и я преместиха тук. Така че да уточня. Нека да пишат колеги които имат опит с генерации само на дизелови автомобили.
Колеги, не държа толкова на съветите колкото на това да споделите опит.
-
Ами щом е конкретно за дизел да дам още малко инфо.
Дизела с едно гърне (резонатор) и генерация на 63мм е доволно шумен. Карах така около 500км и извънградско ме болеше глава след 100км. При по-тънки тръби шума ще е по-слаб.
Не си написал от къде си. Ако си от София бих те повозил, за да видиш каква е колата с 2 гърнета и да си прецениш дали те устройва. За едно гърне - ако е някакво много добро предполагам пак ще е поносимо за каране и няма да има проблеми. Мойте резонатори и двата са Вито
. За ефект - има. Но пък и аз не съм с фабричното турбо, а с хибридно.
Дизела с едно гърне (резонатор) и генерация на 63мм е доволно шумен. Карах така около 500км и извънградско ме болеше глава след 100км. При по-тънки тръби шума ще е по-слаб.
Не си написал от къде си. Ако си от София бих те повозил, за да видиш каква е колата с 2 гърнета и да си прецениш дали те устройва. За едно гърне - ако е някакво много добро предполагам пак ще е поносимо за каране и няма да има проблеми. Мойте резонатори и двата са Вито

- Желязков
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря brum, от Бургас съм за съжаление и няма да мога да се възползвам. Само не разбрах (понеже не са ми много ясно понятията) "резонатор" е така нареченото от мен "спортно гърне"?
Аз пътувам доста на дълго и понякога разстоянията са над 100 километра и не е добър "много шумният" вариант, което ще рече че диаметъра на трабите ще е оригиналния или най-много 1 идея по-голям. При мен също се надявам да има ефект понеже обмислям и ремап (естествено не грубия, но едно съживяване на този муден мотор).
Аз пътувам доста на дълго и понякога разстоянията са над 100 километра и не е добър "много шумният" вариант, което ще рече че диаметъра на трабите ще е оригиналния или най-много 1 идея по-голям. При мен също се надявам да има ефект понеже обмислям и ремап (естествено не грубия, но едно съживяване на този муден мотор).
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
На мястото на крайното гърне сложих право ( резонатор ) и накрайник. Определено постигнах това което търсех - по-плътен звук и малко по-шумна.
- Желязков
- Автомобил:
- Двигател:
Muncho с 1 или с 2 гърнета е колата? Защото до колкото знам при дизелите "гласа" идва по-скоро от средното отколкото от крайното?
-
Желязков написа:...Само не разбрах (понеже не са ми много ясно понятията) "резонатор" е така нареченото от мен "спортно гърне"?
...
Най-прости резонатори Вито. Представлява гърне. През гърнето минава права тръба която е надупчена. А останалото пространство в гърнето е пълно с вата.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Изпускателна система на Ernst http://www.ernst-hagen.de/html-en/produ ... remium.php
- тиха и темпераментна на пътя
Не е моя заслугата - така си дойде от Германия - аз само ходих на майстор за махане на катализатора и слагане на права тръба

Не е моя заслугата - така си дойде от Германия - аз само ходих на майстор за махане на катализатора и слагане на права тръба
Върни се в “Дизелови агрегати”