Съвет относно зимни гуми

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет относно зимни гуми

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 16 ное 2010 19:57

Няма да сложа зимни гуми, докато не оправят пътищата! Лятото скъсах чисто нови зимни гуми, сега карам с регенерати, и нямам намерение да си слагам нови гуми и да ги късам по дупките!
Желая ви късмет, на виски и много безавариини километри!

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Вто 16 ное 2010 20:11

IceHeart написа:Няма да сложа зимни гуми, докато не оправят пътищата! Лятото скъсах чисто нови зимни гуми, сега карам с регенерати, и нямам намерение да си слагам нови гуми и да ги късам по дупките!

Айдеее, един луд. Кога мислиш ще оправят пътищата? И що щеш лятото със зимни гуми? Те се карат зимата :screwy
Не го приемай лично, ама това да караш лято със зимни и зима с летни... граничи с лудост!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 16 ное 2010 20:15

elimn написа:
IceHeart написа:Няма да сложа зимни гуми, докато не оправят пътищата! Лятото скъсах чисто нови зимни гуми, сега карам с регенерати, и нямам намерение да си слагам нови гуми и да ги късам по дупките!

Айдеее, един луд. Кога мислиш ще оправят пътищата? И що щеш лятото със зимни гуми? Те се карат зимата :screwy
Не го приемай лично, ама това да караш лято със зимни и зима с летни... граничи с лудост!

кУлежке, найстина съм луд, да слагам ЧИсто нови гуми, на стойност 400 лева, и на една дупка, да скъсам 3-те гуми! Дано не ти се случе, но ако стане на теб, да видим как ще мислиш! Така че не се Шуткай толкова смело от мост без въже!

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Вто 16 ное 2010 20:26

IceHeart написа:
elimn написа:

кУлежке, найстина съм луд, да слагам ЧИсто нови гуми, на стойност 400 лева, и на една дупка, да скъсам 3-те гуми! Дано не ти се случе, но ако стане на теб, да видим как ще мислиш! Така че не се Шуткай толкова смело от мост без въже!

Е ти колко пъти ще я газиш тази дупка, че и 3 гуми да късаш в нея :?: :!: :shock Ми не слагай тогава, ама да видим в хлъзгавото колко джанти ще "скъсаш" на един бурдюр :Mr Green Fun По твоята логика най-малко 4-5 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 16 ное 2010 20:29

elimn написа:
IceHeart написа:
elimn написа:

Е ти колко пъти ще я газиш тази дупка, че и 3 гуми да късаш в нея :?: :!: :shock Ми не слагай тогава, ама да видим в хлъзгавото колко джанти ще "скъсаш" на един бурдюр :Mr Green Fun По твоята логика най-малко 4-5 :Mr Green Fun

Съжалявам че не снимах, да ТИ покажа, шот като гледам ти е смешно, а гледам се падаш манячка, на маняци като нас, най-много ги боли когато им пострада колата, защото даваме и последният си ЛЕВ, за нея! И когато ударих тази ДУПКА, широка 2 метра и дълга 1,50 (беше пълна с разтопен сняг) и когато скъсах и 3-те гуми на 3 месеца, ми стана много кофти и за това не слагам нито джанти нито гуми, и за това те моля, да не КАЗВАШ че съм луд, защото ти си направо за психиатрията, като гледам че слагаш ДЖАНТИ на колата ти, като знаеш какви дупки имаме!
Мисля да приключиме до тук и да не пълним темата с глупости!
Желая много безавариини километри на всички и да се пазят!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 16 ное 2010 20:52

IceHeart написа:Съжалявам че не снимах, да ТИ покажа, шот като гледам ти е смешно, а гледам се падаш манячка, на маняци като нас, най-много ги боли когато им пострада колата, защото даваме и последният си ЛЕВ, за нея! И когато ударих тази ДУПКА, широка 2 метра и дълга 1,50 (беше пълна с разтопен сняг) и когато скъсах и 3-те гуми на 3 месеца, ми стана много кофти и за това не слагам нито джанти нито гуми, и за това те моля, да не КАЗВАШ че съм луд, защото ти си направо за психиатрията, като гледам че слагаш ДЖАНТИ на колата ти, като знаеш какви дупки имаме!
Мисля да приключиме до тук и да не пълним темата с глупости!
Желая много безавариини километри на всички и да се пазят!

Колега, кофти е, но това не означава да караме без гуми. Аз миналата зима влезнах в дупка, излетяха двата ми таса от същата страна и джантите са огънаха. Единия тас го намерих счупен от кола минала върху него, другия така и не го открих. Единия струва 54 лв в официалния представител :screwy, разбира се ще си ги купя. Гумите оцеляха за моя радост mhihi, излязоха много здрави. Вчера мой колега удари камък и спука картера, това означава ли да кара без картер mhihi :beer

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 16 ное 2010 21:21

IceHeart написа:кУлежке, найстина съм луд, да слагам ЧИсто нови гуми, на стойност 400 лева, и на една дупка, да скъсам 3-те гуми! Дано не ти се случе, но ако стане на теб, да видим как ще мислиш! Така че не се Шуткай толкова смело от мост без въже!

Да скъсаш 3 гуми наведнъж е произшествие съизмеримо с катастрофа. А при катастрофа можеше да има много по-големи последствия, така че се радвай че си минал с 300лв. вътре. Ако имаш каско би могло да вземеш нещо. А и все пак ти е останала нова резервна :)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 17 ное 2010 9:08

Колега,ти когато слага новите гуми които за съжаление са пострадали,не знаеше ли,че по нашите пътища има дупки?
И ако е по-безпопасно и по-правилно да се кара по сняг и въобще по хлъзгави и замръзнали настилки с галоши,понеже има дупки-явно аз нещо съм прост и не ги разбирам нещата.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 17 ное 2010 9:10

bnick написа: Колега от слънцето зимните гуми стават твърди. Не е въпроса за никакво изтъркване. В един момент имаш перфектни летни гуми, къучука е станал на пластмаса mhihi

Аха,а януари като изгрее слънце,кво да правим,да метаме одеала върху зимните гуми или да слагаме летните?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 17 ное 2010 9:46

bnick написа:
nokiangage написа:И аз ги сложих зимните преди десет дена някъде, достатъчно ми е да видя, че има скреж сутрин по тавана и багажника...А и за няколко километра няма да се изтъркат толкова! :beer

Колега от слънцето зимните гуми стават твърди. Не е въпроса за никакво изтъркване. В един момент имаш перфектни летни гуми, къучука е станал на пластмаса mhihi

Да, съгласен съм, но все пак в града не карам с повече от 40 км/ч и гледам да не си създавам рискови ситуации и да изпробвам различните свойства на видовете гуми предвид променливите метеорологични условия, защото прекалено "рейсъри", изкуфели бабички (които пресичат все едно са на бустана) и малки деца преминават улиците по неясен алгоритъм за мен. mhihi

Потребителски аватар
mitov_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitov_tdi » Сря 17 ное 2010 10:29

Аз съм си с летните още... Но ако ми се наложи да излзиам в провинцията отивам в гаража и за 30мин. съм със зимните :wink:
Но към края на месеца със сигурност вече ще ги обуя !

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Сря 17 ное 2010 11:24

bnick написа:Колега от слънцето зимните гуми стават твърди. Не е въпроса за никакво изтъркване. В един момент имаш перфектни летни гуми, къучука е станал на пластмаса mhihi

Ще станат твърди ако караш цяло лято с тях. За 1 седмица с температура 20 градуса(на въздуха) и по цял ден да караш с тях няма да се вкаменят... Не заблуждавай хората...

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 17 ное 2010 17:42

RANOPILE написа:
bnick написа:Колега от слънцето зимните гуми стават твърди. Не е въпроса за никакво изтъркване. В един момент имаш перфектни летни гуми, къучука е станал на пластмаса mhihi

Ще станат твърди ако караш цяло лято с тях. За 1 седмица с температура 20 градуса(на въздуха) и по цял ден да караш с тях няма да се вкаменят... Не заблуждавай хората...

Въх, има хора сложили ги отпреди над месец. Някой ще се чуди другата зима, защо не може да изкачи наклон, който предната е качвал без проблеми. Както и да е, елементарно е какво става с каучука на високи температури. :beer

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Сря 17 ное 2010 18:32

То е ясно, че ще има 2 мнения по въпроса, ама вие не се спряхте да си "мерите пишките" кой как можел да кара. Ако някой от смелчаците го хване зора с летните някъде и недай Боже стане нещо, със сигурност после няма да му трябват зимни. Гумите момчета са като другите потребни части от автомобила. Като се изхабят се сменят.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 17 ное 2010 18:49

bnick написа:
RANOPILE написа:

Въх, има хора сложили ги отпреди над месец. Някой ще се чуди другата зима, защо не може да изкачи наклон, който предната е качвал без проблеми. Както и да е, елементарно е какво става с каучука на високи температури. :beer

виж кво bnick, много са вживявате в такива глупости.Вярно е:откритите атмосферни условия увреждат качеството на гумата, но пък те са взети за каране през зимния сезон който мисля че вече е дошъл/според продължителността на деня и включените фарове/.А и друго- вкаменяват се най-бързо евтини некачествени зимни гуми с кофти силика, по-малко естествен каучук.Така че къв е смисъла да си купиш гуми ако не ги използваш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”