Съвет относно зимни гуми

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Съвет относно зимни гуми

Мнениеот bnick » Сря 17 ное 2010 19:22

hitman0013 написа:
bnick написа:Въх, има хора сложили ги отпреди над месец. Някой ще се чуди другата зима, защо не може да изкачи наклон, който предната е качвал без проблеми. Както и да е, елементарно е какво става с каучука на високи температури. :beer

виж кво bnick, много са вживявате в такива глупости.Вярно е:откритите атмосферни условия увреждат качеството на гумата, но пък те са взети за каране през зимния сезон който мисля че вече е дошъл/според продължителността на деня и включените фарове/.А и друго- вкаменяват се най-бързо евтини некачествени зимни гуми с кофти силика, по-малко естествен каучук.Така че къв е смисъла да си купиш гуми ако не ги използваш.

Вярно, вживявам се. Дал съм по 320 лв на гума, няма как да не се вживявам mhihi Гумите ми стоят на джанти и чакат температури около 0-5С, преди това няма смисъл. Предполагам доста хора са така... :beer

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 17 ное 2010 19:26

ами карайте зимата с 17ки 18ки за по над 300лева и после питайте защо сте срязали гумите и изкривили джантите

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Сря 17 ное 2010 19:49

bnick написа:Вярно, вживявам се. Дал съм по 320 лв на гума, няма как да не се вживявам mhihi Гумите ми стоят на джанти и чакат температури около 0-5С, преди това няма смисъл. Предполагам доста хора са така... :beer

Аз сложих зимните гуми. Предимството на малката кола са по-евтините гуми.

Зимните са ми регумерат(както си пише на тях, или регенерат, както ги наричаме тук) и ги взех за 200лв много съм доволен вече 2 зими изкарах с тях(остават има 8-9 мм грайфер), а летните ми 4бр. = 360 лв Nokian и от тях съм страшно доволен дори и при дъжд(имат 3 канала) и догодина ако имам средства ще си взема и от тях зимни.
А ти като си дал 1280 лева за гуми колко години искаш да караш с тях - 20 ли? Сигурно като видиш слънчев и сух ден зимата ще слагаш летните :063: :063: :063:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 ное 2010 19:56

Явно си горд от факта, че караш регенерати? Много самоубийци имало в тоя форум, не знаех :Mr Green Fun

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 17 ное 2010 20:03

stefan4o написа:Явно си горд от факта, че караш регенерати? Много самоубийци имало в тоя форум, не знаех :Mr Green Fun

Много зависи от регенерата!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 ное 2010 20:20

Може ли да ми кажеш от какво точно зависи? Щото знам, че в белите страни регенерат-гума изобщо не се допуска до пазара или те там не разбират? Просто ми е любопитно ако може малко теория и факти да ми кажеш, колега, не се заяждам :beer

Потребителски аватар
RANOPILE

Мнениеот RANOPILE » Сря 17 ное 2010 20:27

stefan4o написа:Може ли да ми кажеш от какво точно зависи? Щото знам, че в белите страни регенерат-гума изобщо не се допуска до пазара или те там не разбират? Просто ми е любопитно ако може малко теория и факти да ми кажеш, колега, не се заяждам :beer

Щом не се допускат до пазара, значи не би трябвало и да се произвеждат. А моите идват откъдето идва и колата - от Италия

"a tire can be retreaded up to 10 times"

Последна промяна от RANOPILE на Сря 17 ное 2010 20:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Сря 17 ное 2010 20:29

Регенерат предни не се слагат никога.... death

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 ное 2010 20:33

RANOPILE написа:
stefan4o написа:Може ли да ми кажеш от какво точно зависи? Щото знам, че в белите страни регенерат-гума изобщо не се допуска до пазара или те там не разбират? Просто ми е любопитно ако може малко теория и факти да ми кажеш, колега, не се заяждам :beer

Щом не се допускат до пазара, значи не би трябвало и да се произвеждат. А моите идват откъдето идва и колата - от Италия

Е то има една тема за един ГОлф от Италия, дето му се строшил мотора по път към вкъщи. Да ти дам ли линк? Съвсем прясна е. В тоя ред на мисли, дали Италия е редно да се дава като някакъв пример, при все, че там масло не се сменя, а само се долива. Предполагам отношението към останалата част на автомобила е подобна, разбира се има и изключения.
Регенератите не ги отричам при тежкотоварните машини и селскостопанската техника, където цената на гумата е умопомрачителна. Но не мога да разбера идеята да се слагат на леки коли, чиято гума чисто нова, в твоя случай 13-цола, е на цена от 50лева, до 100-ина макс. за най-хубавите марки гуми. В смисъл явно си мислиш, че си на далавера щом караш с такива гуми, а ние, дето си вземаме от магазина сме глупЦи някакви :dummy: Да ти кажа за справка, че аз почти нова лятна гума 13-ка съм я срязвал до степен "не става за нищо", но просто отидох и си купих същата, същия модел и размер нова и си продължих така.

Потребителски аватар
RANOPILE

Мнениеот RANOPILE » Сря 17 ное 2010 20:44

stefan4o написа: В смисъл явно си мислиш, че си на далавера щом караш с такива гуми,

Явно не следиш темата по-нагоре щом тъй се изцепваш. А цените на 13-ките и до 130 лева на бройка стигат(че може и повече)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 ное 2010 20:52

Дори и да стигат 130 лева, на теб за кола за 1000 лева мисля, че ще са й добре едни гуми за около 250 лева, с които да караш 3 сезона без да му мислиш дали няма да те подведат. Ама то всеки си прави сметката сам де, аз предпочитам да дам за гуми, отколкото за ламарини, а не дай Боже и нещо по-сериозно, което даже и не искам да го споменавам.
Ай със здраве

Потребителски аватар
RANOPILE

Мнениеот RANOPILE » Сря 17 ное 2010 21:04

Нека не се обиждаме, но колата ми и за 3000 лева не бих я продал с оглед на, това което съм вложил в нея.

И сега по темата, въпреки че досега съм доволен от това, което показват сегашните ми зимни гуми (и по-горе съм написал) че бих си купил Nokian за зимата с оглед на това че съм страшно доволен от летните и коментарите,които съм прочел относно тези гуми.

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Сря 17 ное 2010 21:07

Аз преди години карах с Нокиян добри са, сега съм с Dunlop SP Winter, доста по добри според мен и бих ти препоръчал тях, а са малко по скъпи.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 ное 2010 21:07

Не исках да те обидя, сори. Но ако си говорим така моята трябва да й търся около 5 хиляди лева с оглед на парите, които съм набил по нея :063: Не ми беше това идеята. За кола, чиято средна пазарна цена като модел е някъде около 1000 лева, гуми за цена 60-70 лева бройката за мен не е изхвърляне ни най-малко. Да не говорим, че да набиеш луди пари за окачване, джанти, ламарини, аксесоари и т.н. а да караш с гуми-регенерат е меко казано несериозно, за да не кажа нещо друго и да те обидя, което не ми е целта. :beer

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 17 ное 2010 21:27

Много зависи къде е правен регенерата!Дали е цялосте,топъл,студен...Аз лично карам с регенерат RIGDON,немски от две зими!Не смея да го кача отпред,но отзад се държи прекрасно!Дори през първата зима повече от половината я изкара отпред,поради факта че другите ми гуми BFGoodrich,които струваха точно двойно повече от регенерата,а се оказаха пълни боклуци!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”