Странен проблем в ниски обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Странен проблем в ниски обороти

Мнениеот astragt » Съб 01 юли 2006 9:57

Смених кабели, капачка,палец,свещи и изчистих дроселовата клапа.
След тази намеса резултата е следния:
1 На газ се успа, държи перфектни обороти и работи много стабилно /преди това гаснеше и трудно държеше на празен ход като изключа от скорост/
2. На бензин също гаснеше и трудно държеше празния ход. Сега оборотите ги държи стабилно и сякаш се усеща лека разлика във вървенето, но на празен ход работи малко нервно, мотора се тресе до към 1000 оборота , над 1000 оборота си е нормално. В движение не се усеща никакво прекъсване. На какво може да се дължи? На гас мърка.
Само за инфо старите свещи бяха ужасни, палеца и капачката спукани и с яко нагар. Кабелите някакъв сбирщайн Беру и Бреми.
Дроселовата клапа беше много замърсена, сега светна.
Като цяло колата се промени много в положителна посока, вече не гасне и оборотите не падат под 900. Върви малко по-хубаво, особено в ниски обороти. На газ се успа, но на бензин само на разен ход 900-1000 оборота, мотора притриса. Преди го нямаше това явление.
Колеги, дайте идеи къде е причината.
Поздрави!

Само да добавя: мотора е 2.0 115кс. ADY на голф 3 GTI

Потребителски аватар
Nachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nachev » Съб 01 юли 2006 18:55

С тоя двигател най-добре отиди на диагностика. Не мога да ти препоръчам каде, щото на повечето места те карат да смениш кабели, свещи, палец и т.н. и колата пак не работи като хората

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Вто 04 юли 2006 8:42

Забелязах, че докато е студена колата си работи нормално и на бензин.
Казаха ми, че след като съм чистил дроселоват аклапа, трябвало да и се прави някакъв реглаж на ъгъла. Има ли такъв момент като се има впредвид , че не съм я свалял?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”