1.6 EZ

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Re: 1.6 EZ

Мнениеот kav4o » Пет 05 ное 2010 21:08

golf_sport_team написа:днес ми дадоха една мн глупава идея, как да счупя здрав мотор. казаха ми да си взема от 1.6 дизелов блок турбо със колекторите и да ползвам мойта бензиновата глава и да се направи с турбо, но на газ само да работи. подробностите ще ми ги кажат като си набавя тези неща. кое как и какво ще се прави, но според мен тези бутала са мн тежки за тези обороти, които ще бъдат нз поне така аз мисля :screwy

Тоя франкенщайн ще чупи орехи,ако ще да го караш и на гориво за извънземни mhihi

r.raikov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r.raikov_ » Чет 18 ное 2010 14:47

Здравей, колега.В подобен филм влязох и аз през зимата и трябва да ти кажа, че това което може да се постигне от този мотор не е никак малко, е все пак не стават чудеса, но резултата е доста приличен.Тук е момента да изкажа благодарност на колегата Petroff bg, без чието любезно съдейсвие моя проект нямаше да се осъществи.Трябва да ти кажа че съм доста доволен от това което се получи и доста хора наистина останаха учудени дали това наистина е 1,6 EZ.Трябва да ти кажа, че 500 лева ще ти е доста ограничен бюджета, но вече има доста части на безценица.Ако си го правиш ти и не ходиш по майсторчета може да направиш това онова, като например изпускателна система, вал от 2-е или 1,8-РВ При мен освен всичко останало и аз съм с друг разпределителен вал и изпускателна система 4-1, но трябва да ти кажа че колкото повече пипаш, толкова кефа е по голям, но става по трудна за каране в градси условия, за това най добре за тези пари и сложи един разпределителен вал.Става лесно, евтино и безболезнено без каквито и да било главоболия, а останалите парички си ги изгори като гориво да се кефиш на разликата само от един вал.И меду другото това е интервенцията която не води до каквито и да било други интервенции след себе си :да: .

Потребителски аватар
golf_sport_team
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_sport_team » Съб 21 май 2011 22:53

r.raikov_ написа:Здравей, колега.В подобен филм влязох и аз през зимата и трябва да ти кажа, че това което може да се постигне от този мотор не е никак малко, е все пак не стават чудеса, но резултата е доста приличен.Тук е момента да изкажа благодарност на колегата Petroff bg, без чието любезно съдейсвие моя проект нямаше да се осъществи.Трябва да ти кажа че съм доста доволен от това което се получи и доста хора наистина останаха учудени дали това наистина е 1,6 EZ.Трябва да ти кажа, че 500 лева ще ти е доста ограничен бюджета, но вече има доста части на безценица.Ако си го правиш ти и не ходиш по майсторчета може да направиш това онова, като например изпускателна система, вал от 2-е или 1,8-РВ При мен освен всичко останало и аз съм с друг разпределителен вал и изпускателна система 4-1, но трябва да ти кажа че колкото повече пипаш, толкова кефа е по голям, но става по трудна за каране в градси условия, за това най добре за тези пари и сложи един разпределителен вал.Става лесно, евтино и безболезнено без каквито и да било главоболия, а останалите парички си ги изгори като гориво да се кефиш на разликата само от един вал.И меду другото това е интервенцията която не води до каквито и да било други интервенции след себе си :да: .

Колега казваш само за един вал от 2Е друго трябва ли да си намеря, то е ясно че като свалям главата ще се обслужва става на въпрос дали ще пасне вала или трябва нещо друго освен вала? :beer В крайна сметка ако си намеря някой КР мотор може да се пусна в боя :)

Потребителски аватар
lozanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozanov » Нед 22 май 2011 19:35

Колега, ела да ти дам един 9А 2.0 16V със всичко необходимо да запали в твойто купе, 500лв ще ти стигнат, давам и гаранция на 100% че мотора е в перфектно състояние! :beer

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Нед 22 май 2011 20:05

Що е задължително да се слага РП,КР,АБФ и т.н.,дори и тогава ще се намери някой,който да го отупа хубаво.
Аз споделям желанието на автора да засили това,което има...това е силов тунинг за мен,а не трансплантация на по-як мотор и после само газ,а и човека иска да върви повече от заводско,не да е булид,което е реално и не особенно трудно/скъпо за изпълнение :да:
Темичката на Венто,наистина е подходяща,като идеи за атмосферен тунинг на този ЕЗ,само с едно изключение...прекаленото сгъстяване на мотора,но това е мое мнение,което не налагам.В общи линии,разпр.вал от 2Е мотор,комбиниран с малко предварение на запалването,изпускателен колектор пак от 2Е,елегантно орязване на подгревателя на сместта,спортен филтър и права тръба с резонатор накрая на не повече от 50мм,ще увеличат вървежа доста приятно.Това ще стъпи някъде на около 300-500лв,за мен си заслужава парите :да:

Върни се в “Силов тунинг”