От Jetta към Alfa

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: От Jetta към Alfa

Мнениеот apa6o » Сря 17 ное 2010 20:33

Лично с очите си съм виждал мотора на такава Алфа бензинова, който си беше направил буталата и биелите да се побират в шепа-направо на солчица. А колата я караше приятел, който беше внимателен и не я ръчкаше :wink: По-лично мнение са красиви коли, но само до там.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 18 ное 2010 7:50

от бензиновите 156 не знам колко има без основни ремонти, като чета май едно 90% са сменяли "само" консумативи- блок и бутала mhihi

syfer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот syfer » Чет 18 ное 2010 8:56

колеги а инъче можете ли да ми кажете каква е разликата между БОРА и Джета , че доста ми приличат еднакви отвън и не съм се ровил да чета разлики.Ако може да ми кажете малко готова информация :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 18 ное 2010 9:44

Бора е 4-то поколение Джета за Европейския пазар. В щатите "Голфът с раница" винаги се е казвал Джета.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 18 ное 2010 13:27

kaiser666 написа:Тази тема е интересна.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthre ... 681&page=2
mhihi

Темата е за стария модел - 155 има голяма разлика /156 е 16 клапана, с ангр. ремък,по сложна предница -носачи, малка и голяма свещ / малката 2 пъти по-скъпа/ по-скъпо обслужване на двигателя. В тази тема фигурирам и аз.
Евтини и добри носачи са на As Metal /по цели 75 лв броя/и изкарват много повече от прехвалените болклуци на Vema, Moog, Federal mogul с цено от по 120 лв и нагоре.

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Чет 18 ное 2010 15:34

До преди 4-5 месеца имахме такава алфа 1,9jtd 99'. Наистина окачването им е слабата страна, и са скъпи частите, но ако е потдържана няма да имаш проблеми. Доколкото си спомням сменяхме 2 носача на нашата и мисля че бяха по 160лв. На дизелите им е проблем дебитомера(май и бензините също е така) на нашата в бош сервиз ни казаха да си сложим дебитомер от лада нива, сложихме(130лв) и колата започна да върви като никога. :олелеее Общо взето си е много хубава и удобна кола. ;)
пп. повечето дизели на празен ход тропат много... и като подадеш леко газ всичко се изчиства, проблемът е във демферната шайба(35евро неоригинална в италия), след смяната й нямаш проблеми.

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Чет 18 ное 2010 15:37

misho_golfa написа:До преди 4-5 месеца имахме такава алфа 1,9jtd 99'. Наистина окачването им е слабата страна, и са скъпи частите, но ако е потдържана няма да имаш проблеми. Доколкото си спомням сменяхме 2 носача на нашата и мисля че бяха по 160лв. На дизелите им е проблем дебитомера(май и бензините също е така) на нашата в бош сервиз ни казаха да си сложим дебитомер от лада нива, сложихме(130лв) и колата започна да върви като никога. :олелеее Общо взето си е много хубава и удобна кола. ;)
пп. повечето дизели на празен ход тропат много... и като подадеш леко газ всичко се изчиства, проблемът е във демферната шайба(35евро неоригинална в италия), след смяната й нямаш проблеми.

Сравнение със скоростната кутия като консуматив.... си е песен.... :mrgreen:

Arshicage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arshicage » Пет 19 ное 2010 9:28

За автора на темата - избора е един и той е Jetta. Така и несъм чул някога добри думи за Алфа по-дърта от 5г. Има и нещо друго. Ако си вземеш Алфа и я покараш годинка две и съответно посещаваш сервиза всеки месец(средно) и след това си вземеш Jetta удоволствието ще бъде максимално, макар да излезе скъпо по този начин.. :beer

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 19 ное 2010 15:13

Темата е от август :idea: Предполагам авторът на темата отдавна е направил своя избор, а колегата syfer май се е загегнал лично... Защо ли :roll:
Всеки е свободен да кара каквото си поиска. Реалността е, че купуваме боклуците на западноевропейците и е въпрос на късмет колко дълго ще издържи едно возило без да създаде главоболия за 4-цифрена сума :?

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Пет 19 ное 2010 22:14

Smeagol написа:Темата е от август :idea: Предполагам авторът на темата отдавна е направил своя избор, а колегата syfer май се е загегнал лично... Защо ли :roll:
Всеки е свободен да кара каквото си поиска. Реалността е, че купуваме боклуците на западноевропейците и е въпрос на късмет колко дълго ще издържи едно возило без да създаде главоболия за 4-цифрена сума :?

Ей това е истаната, няма лоша кола или марка, има лоши стопани.

syfer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот syfer » Пет 19 ное 2010 22:18

Smeagol написа:Темата е от август :idea: Предполагам авторът на темата отдавна е направил своя избор, а колегата syfer май се е загегнал лично... Защо ли :roll:

Що пък да съм се засегнал просто си дадох мнението и не спамя това е .Не смятам да цапам темата на момчето :) да в заключение колегата правилно е споредлил , че всичко зависи от предходният стопанин.......който може да не е един а няколко на брой за съжаление :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 20 ное 2010 22:38

Един колега си купи и след известно време я смени със синът си за Голф 3.Проблема бил ,че Алфата имала много тежка подръжка и не можел дъртият да я обслужва.Младото поколение вади повече мангизи и се справя!!А и му прилича да кара такава машина! :beer

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Пет 10 дек 2010 8:48

Колата е с многокапризна предница потропва почуква и т.н.Гълта масалце (е тука не ми се мисли) Електрониката е СУПЕР скапана лампа за безина светна стрелката замръзна и сега карам на късмет и всичко това за няма и 4ри мессеца.Добре че си оставих старата тигрица baba Jetta която от към окачването е бетон пък и сериозни проблеми не съм имал със нея.

jettabs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jettabs » Пет 10 дек 2010 10:43

Преди десетина години исках да си купя голф 2 но държаха цена и ми попадна Ланча Дедра 1.6 /много разнибитена/.Карах и стягах вечно по нещо /като Москвич 408 който е карал знае/ и вечно имаше какво да се прави.Когато ми писна от нея за около 2-3 години ми беше излязла към 3000лв.Продадох я за 1600 и си купих Джета 1.6дизел и нея продадох, но затова,че мотора е слабичък.Сега от година карам Венто 1.9тди.Лично мое мнение -френска,италианска и Форд НИКОГА

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 10 дек 2010 21:09

ba4eto_85 написа:Колата е с многокапризна предница потропва почуква и т.н.Гълта масалце (е тука не ми се мисли) Електрониката е СУПЕР скапана лампа за безина светна стрелката замръзна и сега карам на късмет и всичко това за няма и 4ри мессеца.Добре че си оставих старата тигрица baba Jetta която от към окачването е бетон пък и сериозни проблеми не съм имал със нея.

Колега честно да ти кажа, това не ме изненадва. Жалко че вече си се прецакал и сега трябва да набиваш пари в тази капризна италиянка :(

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”