Пасат б4 без капка ток
- wartime
- Автомобил: VW Passat B4 Variant
- Двигател: ABF 1994
Пасат б4 без капка ток
Здравейте колеги,случи ми се нещо много странно?!?Проблема е следния:вчера тръгваме на гости с жената и детето.Опитах се да отворя колата,но забелязах че диода на алармата не свети.Както и да е,отворих я с ключа.Опитах да запаля но без резултат,дори лампата за маслото и акумулатора не светнаха.Явно нямаше ниикъкъв ток.Проверих да не съм забравил нещо включено,но не!Реших да си дам ток от служебния Пасат.Речено-сторено!Най сетне колата светна,но не завъртя изобщо.Побвах около 30 минути и се отказах!Не бях карал колата 2-3дни,но когато я карах не даваше индикации че нещо не е наред,например лампа за акумулатор?Пасата е комби 1994 ABF.Акумулатора е на година и половина,BOSCH.Проверих и централното за пробив,но няма!Не разбирам как така свърши тоз акумулатор?Благодаря!
Re: Пасат б4 без капка ток
Провери ли кабелите към акумулатора ?
Ако са наред ,зареди го и търси утечка или нещо сработило само(стопове ,усилвател,плафон)
Ако са наред ,зареди го и търси утечка или нещо сработило само(стопове ,усилвател,плафон)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е прекъснала връзка между клетките - същата работа при мен миналата година, ама беше в гаранция и го смениха.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Как и даде ток, смени акумулатора или с кабели? Предполагам, че си използвал кабели, а в повечето случаи щипките не правят добър контакт, а и да направят, самите кабели са прекалено тънки за да завърти стартера. Най-вероятно акумулатора е дефектен, пробвай да го заредиш и ако не се получи - акумулатора е за боклука, би трябвало да е още в гаранция. Сложи другия акумулатор и си провери клемите и другите връзки до стартера, включително масата. Измери и консумирания ток на паркираната кола.
- wartime
С кабели дадах ток,утре сутрин ще сменя акумулаторите на двете коли и ще проверя връзките,че се стъмни сега!Дано е акумулатора а не нещо друго,ще му търся гаранционната карта.Ще пиша какво е станало.
- rikipasata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега на мен ми се случи същия проблем , но лошото е че бях на работа . Спрях си сутринта и нямаше никакви видими признаци , че нещо не е наред. Вечерта като си тръгвах нямаше никакъв ток , дори и за алармата
. Оставих я там да гние за вечерта и си тръгнах без нея. На другия ден след много гледане се оказа , че датчика на радиатора се бепе бъгнал и не е спрял вентилатора след като е охладил . И понеже тези вентилатори смучат зверски нямаше никакъв ток . Едва ли проблема ти е точно такъв , но кой знае 

- wartime
Сутринта смених акумулатора с друг,но пак не запали!Мисля си да не е от алармата.Колата има имобилайзер,но не е този в ключа,а е отделно.В смисъл не е фабрична алармата.За да запаля натискам едно копче,май там е проблема!
Колега почисти си клемите на акумулатора също и клемите на кабелите към него , на мен така беше станало карах си без проблеми след което при опит да запаля нямаше никакъв ток , дано не е нещо по сериозно.Успех!
- wartime
Почистих ги,не е там проблема!
-
- Автомобил:
- Двигател:
от кога тока се измерва в капки...?
- wartime
Не намерих мултицет,попадна ми капкомер.....
Днес ще прегледат алармата!Дано се оправи пасатко!

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
vankata_we написа:от кога тока се измерва в капки...?
Ванка това е метафора

Иначе има едно устройство наречено аерометър за установяване плътността/гъстотата на електролита(

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен не е акумулатора-колко и да е неможе изведнъж целия ток да изчезне та дори на диода на алармата.....
Преди на Голфа ми се беше случвало същото и се оказа клеасала маса,като я развих и почистих всичко си дойде на мястото,а преди това каквили не мисли ми минаха през главата,даже клеморед смених...
Колега задължително провери МАСАТА!!!
Преди на Голфа ми се беше случвало същото и се оказа клеасала маса,като я развих и почистих всичко си дойде на мястото,а преди това каквили не мисли ми минаха през главата,даже клеморед смених...
Колега задължително провери МАСАТА!!!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
kristianatanasov написа:Според мен не е акумулатора...
И аз мисля, че не е той причината

Дори да прекъсне клетка - електролита провежда достатъчно напрежение за да свети аларма, табло и други по-слаби консуматори.
Не казвам, че не е свършил акумулатора!
Но при мен подобна история беше заради пробил диод на генератора

Привечер спирам, заключвам... и на другата сутрин се обаждам на egoist_ok (

- wartime
Проблема се оказа в алармата,беше кофти вързана,явно е било въпрос на време да се прецака!Иначе и алтернатора и акумулатора са екстра.Сега всичко си работи.Дано и занапред да е така