Самоволно вдигане на оборотите +вентилатора-проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
todorlz
Автомобил:
Двигател:

Самоволно вдигане на оборотите +вентилатора-проблем

Мнениеот todorlz » Сря 10 ное 2010 15:17

здравейте на всички, имам от 4 месеца TOURAN 1.9 tdi 2005 g.От скоро започна да ми дава следния проблем,без да регистрира грешка и без никаква логика:Самоволно вдига празните обороти на 1000-1100 и се включва вентилатора.Не вдига темп.,прави го и студена,но по-рядко.Прави го когато иска,но взе да става все по-често а идва зима!Спира след 4-5 мин. и след малко пак.Но в началото бе 1 път дневно,но сега...Обиколих 1000 диагностици, но...По мотора нощо не излиза,имаше една 18051 но не я знаят каква е...Моля за ПОМОЩ !

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: Самоволно вдигане на оборотите +вентилатира-проблем

Мнениеот gogovaseev » Чет 11 ное 2010 7:46

Колега смени си температурния дат4ик на мотора имал сам подобен проблем с голф 4 и бе6е то4но от него,а на диагностика няма как да го хванете освен ако не гледате живи данни и не видите 4е подава гре6на температура от реалната и от там идват проблемите.6том си от варна потърси колегата ифидик тои може да ти помогне много е кадарно мом4ето.успех :beer

todorlz
Автомобил:
Двигател:

вдигане на обороти +вентилатира- проблем-версиите се множат

Мнениеот todorlz » Съб 20 ное 2010 14:43

18051
P1643
Please check DTC Memory of central electric ECU
Колеги,това е грешката която ми излиза при самоволното вдигане на оборотите и включването на вентилаторите,за която Ви писах и исках помощ за TOURAN 2005 tdi 105hp. Имаше мнение че е топл. датчик,тествах и при живи данни при работа-83 гр. ц. излезе.Последно мнение:-че може да е от ел.блок управляващ вент-те,а можело и от динамото....Като че ли вече сьм склонен да сменям датчици наред,за да отпадат версийте по една...От Варна съм,но по-митична личност от IFIDIK не съм срещал,всеки го препоръчва,а никои не казва ни ТЕЛ: ,нито координати,жестока конспирация,няма що...Моля Ви,идва зима,на вентилатори не е работа....

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Самоволно вдигане на оборотите +вентилатира-проблем

Мнениеот gr_kanev » Съб 20 ное 2010 18:07

ifidik е твоят човек.

Това е цитат на мое мнение от тази ТЕМА (една от четирите, в които си решил да вземеш участие). Представлява линк към профила му. Момчето влиза редовно във форума, така че няма начин да пропусне личното съобщение, което му напишеш (от този линк към профила). Мисля, че не е редно да се дават телефони на хора без изричното им съгласие.

todorlz
Автомобил:
Двигател:

Re: Самоволно вдигане на оборотите +вентилатора-проблем

Мнениеот todorlz » Съб 20 ное 2010 18:20

Предположих че е занаячия,и като такъв не би се разсърдил на обаждане на потенциален клиент.Писах му,но явно не е заинтригуван за кореспонденции.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Съб 20 ное 2010 18:29

имаш лс :)

todorlz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todorlz » Чет 16 дек 2010 10:32

Здравейте,от месец проблема го няма вече,надявам се...Помогна ми естествено от Варна...знаете кой. Но малко хронология: По принцип комп-а на TOURAN-a ми би трябвало да си чисти сам грешките ако не се появяват циклично.Моят показваше че имам проблем с акумулатора или зарядката му,но при замери не се видяха такива.Трябваше да подменя и карам временно със сигурен акум-р за да отпадне поне той.Но докато намеря,след изчистване на грешката,вече е ОК .Тогава си спомних че месец по -рано имах проблем с динамото:счупи лагер и блокира .Искам да вярвам че е било в следствие на него,но пък защо не се е изчистила...Важното е че се намери човек да е открие и изчисти,благодарности! Надявам се че вече месец ако имаше нещо,щях пак да изплача...Засега хвърляйте темата в архива. :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”