въпрос за перката на радиатора
въпрос за перката на радиатора
здравейте от скоро имам пасат б5 и сега забелязах 4е перката за охлаждане се върти постоянно това нормално ли е? мотора е 1.8 20v като дам газ и тя се засилва духа по силно ако някои може да ми каже проблем ли е и как да го отстраня.благодаря предварително
Последна промяна от mgm18 на Нед 21 ное 2010 9:44, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: въпрос за перката на радиатора
Здрасти!
При теб перката не е с ел. двигател, а с 'вискосъединител'
Върти се директно от двигателя, а движението се предава от този вискосъединител. Пълен е с гел на силикнова основа. Като се повиши температурата - той се нагрява, разширява се и предава движението.
Принципно - не би трябвало да се върти, но според мен няма как да не увлича по малко.
Пробвай на загасен мотор да подпреш перката с нещо (не с ръка!!! ), някой да запали и виж ще се развърти ли пак.
Не би трябвало.
При теб перката не е с ел. двигател, а с 'вискосъединител'
Върти се директно от двигателя, а движението се предава от този вискосъединител. Пълен е с гел на силикнова основа. Като се повиши температурата - той се нагрява, разширява се и предава движението.
Принципно - не би трябвало да се върти, но според мен няма как да не увлича по малко.
Пробвай на загасен мотор да подпреш перката с нещо (не с ръка!!! ), някой да запали и виж ще се развърти ли пак.
Не би трябвало.
като я зъдаржа и запаля не помрадва пусна ли я веднага се зъварта абе смятам така да я каарам за сега пък ако стане нещо проблем това ще сменям каквото трябва казаха ми че на самата перка им амало нещо като термостат и от там бил проблема тои зъдаржал и затова веднага се зъварта перката бил към 150лв е се оправяла работата ще проверя дали е така .ако някои е сменял такова нещо или знае нещо по въпроса да пише
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Карай си така - това е нормалното състояние. Ако не успееш да я задържиш, тогава вече е проблем. Писано е много - потърси.