Купуване на кола.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Eternal
Автомобил:
Двигател:

Купуване на кола.

Мнениеот Eternal » Пет 19 ное 2010 18:13

Здравейте предстои ми закупуване на пръв автомобил след няколко месеца.Изискванията ми към кола са:да е здрава,не мн скъпа поддръжка,да е красива,с не много екстри,пъргава,да не гори много и общо взето това.Цена до която сам се ограничил е 2,500лв.
За сега сам си харесал Хонда сивик 1.5 5та ген.Какво бихте ме посаветвали и какво е вашето мнение за сивика.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: Купуване на кола.

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 19 ное 2010 18:58

Май ще е най-добре тука да видиш http://forums.hondabg.com/index.php?act=home
Успех с покупката и дано да попаднеш на читава кола!

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 19 ное 2010 19:08

Eternal написа:Здравейте предстои ми закупуване на пръв автомобил след няколко месеца.Изискванията ми към кола са:да е здрава,не мн скъпа поддръжка,да е красива,с не много екстри,пъргава,да не гори много и общо взето това.Цена до която сам се ограничил е 2,500лв.
За сега сам си харесал Хонда сивик 1.5 5та ген.Какво бихте ме посаветвали и какво е вашето мнение за сивика.

mhihi -единствено и само гледай да няма ръжда, въпреки, че не тази генерация ме съмнява да няма дори и от Италия да е.Ако ще караш повече гледай да е моно, че да и боднеш едно обикновено АГУ и да я спукаш с каране.Ако предния и по-,по-,по-предния собственик са били немърливи с колата може да имаш повишена консумация на масло във високите обороти.Попринцип този мотор е невероятно здрав, окачването е перфектно (имам предвид здравина и устойчивост).Качеството на изработка е на много високо ниво като изключим лошата шумоизлоация, антикорозионната защита и скърцащите пластмаси в купето.Ако това можеш да го превъзмогнеш (въпреки че при твоята може да е само лошата обезшуменост), тази кола е за теб.Естествено има и няколко минуса пред опонента и в този клас (Голф 3)- някои части са по-скъпи, особено фарове, мигачи,брони, съдове за антифриз и т.н.Ако си в малък град трудно ще намериш разбирачи за нея (ако се наложи).Въпреки че аз съм в малък град и ходя при един майстор който специално на японски машини от тези генерации (89-2005) е бог.Просто за по-новите няма необходимата специализирана диагностична апаратура.Голфа вътре е 3 пъти по комфортен, вози 2 пъти по-добре,ръждата е доста по-малък процент при него.Части бол и на смешни пари.Това е в общи линии бързата равносметка.Имай предвид че зимата в Бг е доста "приятен сезон" и Хондата често ще опира по пътищата отдолу-има по-нисък просвет.Но за сметка на това завоите са и любимата дисциплина.Ако има още нещо питай.Има и доста хора които разбират много повече от мен тук във форума и ако са имали допир до този модел биха могли да ти дадат и по-добри съвети.
P.S.Личното ми мнение за този модел е, че е много здрав автомобил, много мислен с изключение на горните минуси.Предвид тънката тенекия-един сериозен оглед за ръжда не би бил излишен.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 19 ное 2010 20:06

Голф 3 ГТ 1.8 моно ако намериш читав, мисля че е идеален вариант за тези пари.

Eternal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eternal » Пет 19 ное 2010 22:31

Мерси за точния отговор.Колебая се между 1.5 16в или 1.5 ВТИ.Коя бихте ми препоръча ли?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 20 ное 2010 15:19

Eternal написа:Мерси за точния отговор.Колебая се между 1.5 16в или 1.5 ВТИ.Коя бихте ми препоръча ли?

За тези пари това е най-добрия избор сякаш... въпреки че гние яко, но ако не ти пука тва е колата. обезателно Д15Б2 - 1,5 моно, това е най-добрия двигател слаган в сивик за мен. Сравнително добре върви, не е еластичен до 3500 оборота, но пък нищо не харчи - макс 1л повече от дизел. Малко е таралеж в гащите щото един спирачен диск е 50-60лв, на Голф 3 е 20-25лв и нещо по-важно: много трудно се хваща някой проблем като се появи по сивика откъде идва точно, япончетата с много малки ръчички са ги сглобявали :да:

Eternal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eternal » Съб 20 ное 2010 16:06

Доиде ми една мисал в главата.Какво ще кажете за БМВ 318 е36 на газ.мерси за отговора предварително :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 20 ное 2010 16:30

Eternal написа:Доиде ми една мисал в главата.Какво ще кажете за БМВ 318 е36 на газ.мерси за отговора предварително :)

:не: БМВ само от 320 (ванос) нагоре! Но приятел за тия пари не вярвай и не се надявай че ще намериш читава такава!
По-добре мини на друга марка!

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 20 ное 2010 17:02

Колега нямат мотор ВТИ а Ви тек, който е 115 коня и върви на умирачка но като че ли за тебе по-подходящ би бил моното на 90 коня защото се газифицира лесно и евтино, макар че стая цена на газта в момента не си е работа.За БМВ трябва да имаш сериозни пари за поддръжка а и колегат апо-горе ти е казал кой мотор да търсиш за минимум mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 20 ное 2010 17:42

eng написа:Колега нямат мотор ВТИ а Ви тек, който е 115 коня и върви на умирачка но като че ли за тебе по-подходящ би бил моното на 90 коня защото се газифицира лесно и евтино, макар че стая цена на газта в момента не си е работа.За БМВ трябва да имаш сериозни пари за поддръжка а и колегат апо-горе ти е казал кой мотор да търсиш за минимум mhihi

1,5 моно 90кс бие 1,5 115кс, доказано много пъти на срещите на хонда фен клуб. Обясняваха ми защо но не помня точно, нещо инжекциона бил много бавен на тоя витек. :да: Пък и колегата говори за 90кс който е витек икономик и е хептен трагичен

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 21 ное 2010 17:23

1.5 115 коня мисля че му викаха икономичния В-тек.Един познат с Хонда 4 генерация 1.4 16V 90 коня с 2 карбуратора цепи такова 115 В-текче mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”