Вреден ли е определен тип рутер за здравето DIR-300

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вреден ли е определен тип рутер за здравето DIR-300

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 22 ное 2010 0:54

Aneto написа:Аз понеже не съм от грамотните - една статийка, набързо открита в нета
http://v-clima.com/faq.php?id=jonizacija-i-jonizirashti-filtri
И колега bobocamaro - ето тук цитат от същата: " дори около обикновения домашен телевизор броя на положителните йони е много по-голям, като източници са кинескопите - появява се нервно напрежение, умора, отпадналост и главоболие."

bobocamaro написа:
vw_golf_4_tdi написа:т'ва поле откъде го изкопахте? електрично и електро-магнитно поле и радио-излъчване са различни неща

Не мога да ти отговоря, в тази единица е възприето да се измерва вредното влияние на радиовълните върху живите организми.
http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... XML+V0//BG

Киловолт - единица мярка за електрическо напрежение /1киловолт = 1000волта/

спрете да я пушите тая трева, отразява ви се зле на мисленето. антената на рутера не създава електрично поле. антената излъчва електромагнитни вълни. ако създаваше електрично поле, щеше да ви удря ток, когато я пипате.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пон 22 ное 2010 0:55

Ljubon написа:
Aneto написа:
Adnan написа:... то след като е работил компа го изключваш - ОТ КОНТАКТА!!!!

А пък това заради пожарна безопастност ли го препоръчваш или считаш, че изключения компютър продължава да бълва коварните си лъчения? :?:

http://www.sriokoz.com/Default.aspx?evntid=7578

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 22 ное 2010 0:56

Ljubon написа:
Aneto написа:

А пък това заради пожарна безопастност ли го препоръчваш или считаш, че изключения компютър продължава да бълва коварните си лъчения? :?:

направи му оловен обков, да спре да илзъчва "коварни лъчения" :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 22 ное 2010 0:57

Ljubon написа:
Aneto написа:

Естествено, че бълва!
Аз даже препоръчвам и изключване на бушоните преди лягане, те и контактите бълват!

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пон 22 ное 2010 1:05

Всеки е свободен да прави каквото си иска - ако щете, и с микровълновата спете.... здравето си е ваше. Просто компютър в стая на дете за мен е неприемлив - ето в тази статия съветите поне прочетете...

Ето и някои простички правила за безопасност, които смекчават въздействието на електромагнитните полета:

Спазвайте инструкциите по използване на един или друг електрически уред. Поставяйте го там, където препоръчват специалистите.
Гледайте телевизия от по-голяма дистанция - не по-малка от 120 см. Опасно е да заспивате пред включен телевизор, защото тогава сте отпуснати и опасността от негативно влияние нараства.
Нека нощната ви лампа не е в непосредствена близост до леглото ви - поне на 120 см. По-добре е да станете да я загасите, преди да заспите, отколкото през цялата нощ да сте подложени на силни електромагнитни лъчения.
Ако ви е необходим часовник, изберете механически за вашата спалня или в най-лошия случай - на батерии.
Не бива да има контакти точно до главата ви.
Не използвайте електрическо одеяло, защото то е включено в мрежата през цялата нощ.
Приемайте допълнително чрез храната или таблетки витамин С, който по принцип защитава организма ни от вредните излъчвания.
Не оставяйте електрическите уреди в режим на изчакване, най-добре ги изключете от контакта.
В ежедневието ни компютърът е незаменим помощник, но внимавайте! Стойте на 70 см от екрана му и на всеки 45 минути е хубаво да се поразходите, да направите 15-минутна почивка и да глътнете свеж въздух. Препоръчително е да седите пред компютъра на ден не повече от 4 часа. За бременните е направо противопоказно да работят с компютър.
Нека да обърнем внимание и на мобилните телефони. Вече не можем да се разделим от тях, купуваме ги на децата си, но нека малките апаратчета бъдат до нас, когато сме навън. Щом сме вкъщи, да ги държим по-далече от тялото си. Всичко, което се използва разумно, не вреди на организма ни, не влошава здравето ни, а само ни помага да се чувстваме по-щастливи.
Сложете до компютъра си кактус или традесканция. Те поглъщат голяма част от вредните електромагнитни вълни.

http://www.medicine.bg/novini/kak-uredite-v-savremenniya-dom-vliyayat-na-zdraveto

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 22 ное 2010 1:11

Aneto написа:Всеки е свободен да прави каквото си иска -
http://www.medicine.bg/novini/kak-uredite-v-savremenniya-dom-vliyayat-na-zdraveto

Абсолютно, колегата да разкара тоя рутер от там, за да мирясаме и ние :beer

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 22 ное 2010 1:12

hooligans написа:
Аз даже препоръчвам и изключване на бушоните преди лягане, те и контактите бълват!

Взе ми думите от устата. Изключеният компютър е точно толкова вреден, колкото и електрическата мрежа в дома.
За да се проумее тази материя, не е достатъчно да се четат брошурки и диплянки на РИОКОЗ. :012:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 22 ное 2010 1:14

Aneto написа:Всеки е свободен да прави каквото си иска - ако щете, и с микровълновата спете.... здравето си е ваше. Просто компютър в стая на дете за мен е неприемлив - ето в тази статия съветите поне прочетете...

Ето и някои простички правила за безопасност, които смекчават въздействието на електромагнитните полета:

Спазвайте инструкциите по използване на един или друг електрически уред. Поставяйте го там, където препоръчват специалистите.
Гледайте телевизия от по-голяма дистанция - не по-малка от 120 см. Опасно е да заспивате пред включен телевизор, защото тогава сте отпуснати и опасността от негативно влияние нараства.
Нека нощната ви лампа не е в непосредствена близост до леглото ви - поне на 120 см. По-добре е да станете да я загасите, преди да заспите, отколкото през цялата нощ да сте подложени на силни електромагнитни лъчения.
Ако ви е необходим часовник, изберете механически за вашата спалня или в най-лошия случай - на батерии.
Не бива да има контакти точно до главата ви.
Не използвайте електрическо одеяло, защото то е включено в мрежата през цялата нощ.
Приемайте допълнително чрез храната или таблетки витамин С, който по принцип защитава организма ни от вредните излъчвания.
Не оставяйте електрическите уреди в режим на изчакване, най-добре ги изключете от контакта.
В ежедневието ни компютърът е незаменим помощник, но внимавайте! Стойте на 70 см от екрана му и на всеки 45 минути е хубаво да се поразходите, да направите 15-минутна почивка и да глътнете свеж въздух. Препоръчително е да седите пред компютъра на ден не повече от 4 часа. За бременните е направо противопоказно да работят с компютър.
Нека да обърнем внимание и на мобилните телефони. Вече не можем да се разделим от тях, купуваме ги на децата си, но нека малките апаратчета бъдат до нас, когато сме навън. Щом сме вкъщи, да ги държим по-далече от тялото си. Всичко, което се използва разумно, не вреди на организма ни, не влошава здравето ни, а само ни помага да се чувстваме по-щастливи.
Сложете до компютъра си кактус или традесканция. Те поглъщат голяма част от вредните електромагнитни вълни.

Я си представи работния ден с право на достъп до комп - 4 часа :shock
Аз не че ще фалирам, ами по кофите ще ровя :roll:
Тази статия ми напомня за едни горяни дето гледах скоро...
пичовете живеят природосъобразно използвайки слънчевата енергия, на каравана извън града...
а децата им, с ленти на главите, като тарзан :screwy

ПП: Ето ги
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/11/1 ... ata.103957
Обрекли са децата на дивото :banghead:

Последна промяна от hooligans на Пон 22 ное 2010 1:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 22 ное 2010 1:23

аз викам да спрем АЕЦ, ВЕЦ, ТЕЦ и да ходим да живеем в гората. направо в пещера, че то дневната светлина си е радиация и електромагнитно лъчение. да не говорим колко тера волта електрическо поле се натрупва във въздуха м/у облаците и земята.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 22 ное 2010 8:48

Благодаря за проявената научна дискусия.
Напълно ми ястно за вредите на компютрите + телевизорите в спални помещения. Но няма как и къде другаде да се сложи компа на детето :(. То и затова не се използва когато спи. Телевизора е настроен да се гаси всеки ден 00:00, че иначе не може да заспи.
За рутъра питах колко му е излъчването на определния модел за да разбера дали има смисъл да го местя в друга стая.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 22 ное 2010 9:26

Adnan написа:Благодаря за проявената научна дискусия.
Напълно ми ястно за вредите на компютрите + телевизорите в спални помещения. Но няма как и къде другаде да се сложи компа на детето :(. То и затова не се използва когато спи. Телевизора е настроен да се гаси всеки ден 00:00, че иначе не може да заспи.
За рутъра питах колко му е излъчването на определния модел за да разбера дали има смисъл да го местя в друга стая.

рутера го изкарай в коридора ти казах. там няма на кого да вреди.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пон 22 ное 2010 9:29

Еми за да ти е по-спокойно и ако имаш възможност(стига ти кабела от доставчика) премести го, а и вечер може да го изкл. Но във всекидневието сме подложени на много по-големи облъчвания от този рутер така, че не виждам какъв е смисъла в толкова спорове.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 22 ное 2010 10:23

Adnan написа:Благодаря за проявената научна дискусия.

Аз исках да изтъкна не само "електромагнитната" вреда на компютъра , а също времезагубващата за едно дете . Аз съм върл противник на ученическите бюра , предвидени за комп , абсолютен противник :) . Няма такова нещо , компа е единствено средство за игра в ръцете на едно дете , особенно до 5-6 клас . Моите деца са комп. грамотни и имат достъп до комп , но само в (и за) определено време .

ПП Няма такова чудо като електическо и магнитно излъчване :idea: . Излъчването е съпроводено с непрекънато преобразуване на енергията на електрическото поле в магнитно и обратно , нарича се електромагнитно излъчване (съответно ел. магн. енергия) .

ПП2 ако имаше наистина работещо устройство , което да поглъща тези лъчения (радиация) , то на това място нямаше да има комуникация :idea: : ни GSM , ни рутъри , ни нищо . Ако след монтиране на такова чудо ( аз за пръв път чувам ) , все пак си работи Wire Less-a , значи можете да се сетите mhihi .

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 22 ное 2010 11:10

И аз като колегата съм ги мислил тези неща - как и кое е вредно.Но няма оттърване - ти с твоя рутер ще се справиш ами с този на комшията отдолу ами другия отгоре,WiFi антените на един оператор на цифрова телевизия дето са в целия град.Ами GSM клетката на отсрещния блок.Моя рутер е на терасата -най -отдалеченото място от стаите на децата.Ама горенаписаното важи в пълна сила.Какво да се прави ,в такъв век живеем.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 22 ное 2010 12:07

Много загрижени колеги гледам има, ама се чудя тези същите колеги и достъпа до телефон ли ще ограничат на тези деца. Излишни паники си създавате според мен, нито е ясно какви храни ядем,какъв въздух дишаме и т.н. Погледнато реално единственият вариант да се опазиш е живееш някъде далеч от цивилизацията, на която стъпка едвали някой ще е навит. :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”