звук от турбо
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
звук от турбо
Имам двама колеги под ръка със същите мотори като моя AFN. С изтърбушен катализатор и при трите мотора звука от турбото е различен. В единия случай е само съскане. При другия все едно с уста подсвирква. На какво се дължи разликата. Звука от работата симптом ли е? Развалял съм за почистване няколко турбини и намирам разлика в размера и броя на перките в променливата геометрия. При мен случая е само съскане от преминаващ въздух. Няма свирене. Някакви мнениея?
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: звук от турбо
Според мен трябва да има и свирукане задължително
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
добро утро,доколокото знам афн е с два вида турбинки,и за това има разлики в свирукането и пеенето,моито афнче е без катализатор,и съска от порядака на 1400-1800оборота,а като седи на изклучена от скорост,на едно място съска много тихо.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така и моята само съска. Разликата в турбините са броя и размера на перките. при мен са повече и по малки, но турбото ми е от AVG, старата (счупена) турбина беше с по малко и по големи перки на геометрията.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Това звука отпред ли е или звука на гърнето, понеже при мен това свиркане се чува само от ауспуха и мисля че е от липсата на катализатор, не съм сигурен де.
Отпред чувам само едно цъкане и работата на двигателя, казаха ми че това било нормално за някакви магнитчета ли какво било ...
Това свирене през ауспуха дали се дължи на това, че нямам катализатор?
Отпред чувам само едно цъкане и работата на двигателя, казаха ми че това било нормално за някакви магнитчета ли какво било ...
Това свирене през ауспуха дали се дължи на това, че нямам катализатор?

- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Разбира се че е от катализатора , иначе ако има заглушава турбината , ама сега като е без се чува от ауспуха !
Върни се в “Дизелови агрегати”