Passat В5 седан 1997 г. - мокър мокет !

Техническа и сервизна информация за Passat
mladen7210
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat В5 седан 1997 г. - мокър мокет !

Мнениеот mladen7210 » Нед 21 ное 2010 9:23

Здраеите колегй!Ас имах сщия проблем отпреде пред седалките беше направо басеин.Първо прегледах оплатнението на вратите но вичко си беше както трябва после отворих двигатела проверих отводнителните дупки но не пак си влиза вода.Закарах кулата на маистор за съидинителната помпа махнахме я и отдолу където трабичката на помпата влиза в купето липсваше оплътнение запушихме дупката и вече нямам вода вътре.Дано да съм бил от полза!!!

Потребителски аватар
coldy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот coldy » Пон 22 ное 2010 13:13

Здравейте колеги, по повод водата в мокета на шофьора - един приятел, който се занимава с електроника и по автомобили сподели с мен, че на B5 пасатите това е сериозен проблем, защото и комфорт модула загива. Дори видях с очите си как на B5 ел. инсталацията е вместо с меден цвят с _черен_ от мокренето и в последствие излезе, че и комфорт модула е за смяна.

Моя опит - в един дъждовен септемврийски ден тръгвам от работа и на едно от кръстовищата /на светофара/ един колега сваля прозореца си и ми маха, свалям си прозореца и аз за да го чуя - "Тече ти радиатора" ми вика, отбих след кръстовището, отворих капака и какво да видя - леглото на акумулатора беше пълно с вода като вана ( а всъщност при завои улива в страни, чак под бронята се стича вода ). Прибрах се, изкарах акумулатора, почистих _запушената_ под него дупка от където се предполага, че ще се отвеждат дъждовните води и за щастие не се стигна до последици по ел.инсталацията и модулите.

Та от тогава си имам едно на ум с отводнителния канал намиращ се точно под акумулатора. Дори и избягвам да я спирам под дървета, заради клонките и листата - от опит.

Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пон 22 ное 2010 17:24

В момента оправям точно такъв проблем. Не бях карал пасата повече от 20 дни. През това време имаше дъждовни дни. Като отворих колата всичко беше подгизнало. В момента колата е разглобена изцяло, всичко е изпрано и се суши. Чудехме се от къде е, тъй като мокро беше само отзад. Но след като свалихме всичко видяхме, че и отпред е подгизнало. Оказа се, че течът идва точно отпред, където е акумулатора. Като го свалих и махнах и носещата рамка под него видях, че дупката за оттичане на водата се е запечатала направо. Прочистих всичко, промих и сега чакам да изсъхне тапицерията. Всъщност не аз, а мой приятел, майстор в Монтана. Поздрави и успех и на теб! :да:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 22 ное 2010 17:44

shotoman написа:В момента оправям точно такъв проблем. Не бях карал пасата повече от 20 дни. През това време имаше дъждовни дни. Като отворих колата всичко беше подгизнало. В момента колата е разглобена изцяло, всичко е изпрано и се суши. Чудехме се от къде е, тъй като мокро беше само отзад. Но след като свалихме всичко видяхме, че и отпред е подгизнало. Оказа се, че течът идва точно отпред, където е акумулатора. Като го свалих и махнах и носещата рамка под него видях, че дупката за оттичане на водата се е запечатала направо. Прочистих всичко, промих и сега чакам да изсъхне тапицерията. Всъщност не аз, а мой приятел, майстор в Монтана. Поздрави и успех и на теб! :да:

Не си гледал добре - дупките са две :012: Има още една под сервото

Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пон 22 ное 2010 17:59

Оставил съм го в ръцете на сигурен човек, така че съм убеден, че е видял и този отвор. Аз наистина не знаех. Благодаря за инфото! heavy metal zork

Върни се в “Passat”