motul 5w40 x-cess
motul 5w40 x-cess
здравейте колеги,ползвали ли сте това масло -motul 5w40 x-cess и доволни ли сте от него,мисля да го слагам на пасата 1.8 adr -98г. Сега карам с мотул 10w40 4100 turbolight.Казаха ми,че за тези двигатели по-подходящо е плна синтетика.
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Re: motul 5w40 x-cess
Маслото е страхотно, карам вече трета година с такова на ALH. Потърси колегата ACE_castrol, наскоро купих от него. Колегата е много точен и отзивчив, а и цената от 75 лева е отлична. Само за сравнение, преди го купувах на почти двойна цена.
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Напротив, цената му е съвсем нормална. Вносителите я натоварват много здраво. Момчето ги внася от Германия, по тубата няма и един признак да е менте. Не знам дали го гори, минал съм само 1000 км с него. Отвори и - бей, да видиш колко всъщност струва една туба. Вносителите са за любене!!!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Пасата си карам с такова и от същия колега,на три коли слагам и засега за 2 години проблеми не съм имал.Маслото е перфектно,прекупвачите да ми ядат...х.....амбургера 

- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
emaroni написа:купих и го сипах,да видим дали ще го лапа .
да кажеш
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Колко ти глътна при пълненето?
Защото аз сипах 3 литра и нивото е на максимум (източването беше с компресор през щеката).
Така и си стои вече 4-ти месец...
Защото аз сипах 3 литра и нивото е на максимум (източването беше с компресор през щеката).
Така и си стои вече 4-ти месец...
emaroni написа:здравейте колеги,ползвали ли сте това масло -motul 5w40 x-cess и доволни ли сте от него,мисля да го слагам на пасата 1.8 adr -98г. Сега карам с мотул 10w40 4100 turbolight.Казаха ми,че за тези двигатели по-подходящо е плна синтетика.
koлега от колко хиляди километра караш с това масло 10в40 то полусинтетика ли е?
това motul 5w40 x-cess май не е пълна синтетика то е хидрокрек и е синтетика.
а това за харченето много зависи какъв е двигателя , двигателя ако гори ако щеш и от 200 лева масло слагай пак ще яде.

10 000км карах с 10w40 на мотул полусинтетика е,а 5w40 пише,че е 100 синтетика,какво ще рече хидрокрек? и на мен ми побра окооло 3 литра,а го дават 3,8
emaroni написа:10 000км карах с 10w40 на мотул полусинтетика е,а 5w40 пише,че е 100 синтетика,какво ще рече хидрокрек? и на мен ми побра окооло 3 литра,а го дават 3,8
хидрокрек е синтетично масло някои така го наричат , иначе това си е синтетично масло. аз знам че най новите коли се карат с рякодко пълна синтетика, това пълна синтетика и синтетика са два различни типа масла. а това че си сипал 3 литра не ме очудва защото е възможно в вдигателя да е имало малко от старото. на мен ми пише за абд-3.5 литра ,ама аз наливам 2.9 л. пък и може и да е останало наслоявания Oil Sludge , което малко ме съмнява ,ако не е било сменяно маслото преди това.

-
- Автомобил:
- Двигател:
nikson85 написа:emaroni написа:10 000км карах с 10w40 на мотул полусинтетика е,а 5w40 пише,че е 100 синтетика,какво ще рече хидрокрек? и на мен ми побра окооло 3 литра,а го дават 3,8
хидрокрек е синтетично масло някои така го наричат , иначе това си е синтетично масло. аз знам че най новите коли се карат с рякодко пълна синтетика, това пълна синтетика и синтетика са два различни типа масла. а това че си сипал 3 литра не ме очудва защото е възможно в вдигателя да е имало малко от старото. на мен ми пише за абд-3.5 литра ,ама аз наливам 2.9 л. пък и може и да е останало наслоявания Oil Sludge , което малко ме съмнява ,ако не е било сменяно маслото преди това.
Абе вие маслените филтри сменяте ли си ги,щом сипвате 0,6-0,8л по-малко отколкото трябва

AFN 1,9-пише 3.8л-сипах 4л и е до горния ръб на щрихите на пръчката(с 3,8л предполагам ще е по средата на щрихите)
gancho написа:nikson85 написа:emaroni написа:10 000км карах с 10w40 на мотул полусинтетика е,а 5w40 пише,че е 100 синтетика,какво ще рече хидрокрек? и на мен ми побра окооло 3 литра,а го дават 3,8
Абе вие маслените филтри сменяте ли си ги,щом сипвате 0,6-0,8л по-малко отколкото трябва
AFN 1,9-пише 3.8л-сипах 4л и е до горния ръб на щрихите на пръчката(с 3,8л предполагам ще е по средата на щрихите)
3.8 литра е максимума и е до края на белега.

-
- Автомобил:
- Двигател:
nikson85 написа:gancho написа:nikson85 написа:emaroni написа:10 000км карах с 10w40 на мотул полусинтетика е,а 5w40 пише,че е 100 синтетика,какво ще рече хидрокрек? и на мен ми побра окооло 3 литра,а го дават 3,8
3.8 литра е максимума и е до края на белега.би рябвало да е така
аз сменям и масления
Важно е как го източваш-накъде е наклонена колата.Също важно е как го мериш-аз го меря на щеката в гаража-хоризонтален под без наклон към сифон на пода(нов блок,подземен гараж без мивка

Иначе хоризонтална улица няма-има надлъжен и напречен наклон на платното

сменил съм филтъра и маслото на канал,който беше видимо равен.Според мен наклона трябва да е доста голям за да даде някакво отражение на щеката.