Пасат В5 Нямам осветление в купето - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
kurko
Автомобил:
Двигател:

Пасат В5 Нямам осветление в купето - РЕШЕНО

Мнениеот kurko » Пон 22 ное 2010 20:06

Здравейте колеги. Не ми светят плафоните при отварянето на коя да е врата или багажник. Не светят дори и лампичките дето са на плафона до огледалото за обратно виждане, които се включват ръчно. От време на време когато си решат се оправят и светват. Всичко останало като централно ел стъкла зумер си бачка. Ако има прекъснати кабели от вратата до купето на задна лява врата може ли това да е причината за тази повреда. При дъжд понякога вечер се забелязва леко да мъждука вътрешното осветление. Къде трябва да търся проблема?

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В5 Нямам осветление в купето

Мнениеот mili 75 » Вто 23 ное 2010 10:58

Проблема колега ще го търсиш в т.нар комфорт модул, той е под мокета на шофоьрската седалка.Виж дали ти е мокър мокета първо и трябва да свалиш пластмасите на прага отвътре, да освободиш мокета от единия край за да можеш да стигнеш до комфорт модула, който е в една голяма пластмасова кутия.Като извадиш комфорт модула, трябва да му разкачиш буксата и да напръскаш хубаво с контактен сперй крачетата, защото най-често поради влага тези крачета корозират и не дават хубав контакт.Аз сега съм повдигнал мокета от единия край и го суша, а комфорт модула си играх цял ден да го почиствам със спирт и шкурка, но тъкмо се оправи пробелма,при мен е непълно изгасване на плафоните в купето при затворени врати, и след малко пак същото,уж гасне осветлението, но остава да свети съвсем слабо.Затова като крайна мярка напръсках хубаво контактите с контактен спрей и довечара като го закача ще кажа резултата дали е траен.Затова ти препоръчвам като стигнеш до комфорт модула да не се занимавш да го чистиш с друго, а да си вземеш някакъв хубав контактен спрей и да го напръскаш с него.

Потребителски аватар
gencho84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho84 » Вто 23 ное 2010 21:02

здр.ако миже да ползвам темата на колегата да запитам и за моя проблем които е със същото естество.На мен не ми светват лампите след отваряне на левите предна и задна врата,от всички други осветлението работи.Ако някои миже да ме напъти 6те сам мн.благодарен

Потребителски аватар
plamen_iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_iv » Вто 23 ное 2010 22:06

Ето ви най-вероятната причина за проблема!
http://www.headfuzz.co.uk/?q=vw_ccm за неработещо осветление изцяло.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Вто 23 ное 2010 22:53

kurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurko » Сря 24 ное 2010 7:05

Благодаря колеги :D ще го потърся тоя комфортмодул като си дойде колата че тя се е в движение и не е при мен и ще го видя.

kurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurko » Нед 28 ное 2010 6:59

Проблема решен. :banana Комфорт модула си беше в отлично състояние, но имаше прояден от влагата кабел на спойката /направо се беше разпаднала/червен с черна лента предполагам че на изхода за плафоните защото бяха доста вързани накуп. Благодаря за помощта колеги.

Върни се в “Passat”