GOLF 1.4
- vampira_892
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD
GOLF 1.4
Здравейте не знам дали е точното място за тази тема но искам да попитам.
Значи на скоро взех книжка млад шофиор съм предлагат ми Golf 3 1.4 с нови амортисиори 4 бр.
нов акумолатор, предни нови гуми, сменен съединител и някав лагер на скоростната кутия.
Четах, че 1.6 / 1.8 са по добри но този 1.4 е мн запазен поне според мен интересуваме заслужава ли си
2900 лв. ?
>>>
П.С това е моито питане година 1996 няма забележки по боята климатик май няма ел пакет
Значи на скоро взех книжка млад шофиор съм предлагат ми Golf 3 1.4 с нови амортисиори 4 бр.
нов акумолатор, предни нови гуми, сменен съединител и някав лагер на скоростната кутия.
Четах, че 1.6 / 1.8 са по добри но този 1.4 е мн запазен поне според мен интересуваме заслужава ли си
2900 лв. ?
>>>
П.С това е моито питане година 1996 няма забележки по боята климатик май няма ел пакет
Последна промяна от vampira_892 на Сря 24 ное 2010 12:46, променено общо 1 път.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Re: GOLF 1.4
Кажи малко повече за този голф има ли климатик,ел.пакет и т.н?Но мен ако питаш за тези 2900лв. може да вземеш някое запазено голфче 1.6 или 1.8 и то с климатик и с газово.Огледай се за друг екземпляр. 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Поздравления за книжката и за избора на кола!
Ако можеш качи малко снимки и кажи нещо повече за колата. За 1.4 това са много пари, но пък ако наистина е с амортисьоарите и пр може и да излезе приемлива. Без снимки и базова информация - година, някви белези п околат анищ оне можем да ти кажем. Като цяло 1.4 е слаб мотор, но пък ти щом си млад шофьор е добре.
Ако можеш качи малко снимки и кажи нещо повече за колата. За 1.4 това са много пари, но пък ако наистина е с амортисьоарите и пр може и да излезе приемлива. Без снимки и базова информация - година, някви белези п околат анищ оне можем да ти кажем. Като цяло 1.4 е слаб мотор, но пък ти щом си млад шофьор е добре.
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
TiL написа: Забравих да кажа... с тоз мотор и горепосочения брой хора и багаж се кара с климатик само на равен път
Също се изпреварва на 2-ра, на 3-та предавка особено градско
и ако има климатик се изключва при изпреварването.Та иначе да му е честита книжката на пича
и да даде малко повече инфо за година на производство, код на двигателя, екстри и т.н. придружено със снимки, че да го видим тоя голф какво представлява и да помагаме, ако можем. Re: GOLF 1.4
И аз да отбележа че след време ти писва мудноста на колата и си взимаш двигател като мен 1,6 и го инплантираш.Иначе са много пари за голф 1,4 за справка мобилето като там цените са с 200 на долу.Като го вземеш за 2000 примерно имаш 900 лв за да подмениш всички части с нови и да знаеш че са нови а не каза ми собственика то може да е така но сменени преди 40000 км.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
djshomi написа:И аз да отбележа че след време ти писва мудноста на колата и си взимаш двигател като мен 1,6 и го инплантираш.Иначе са много пари за голф 1,4 за справка мобилето като там цените са с 200 на долу.Като го вземеш за 2000 примерно имаш 900 лв за да подмениш всички части с нови и да знаеш че са нови а не каза ми собственика то може да е така но сменени преди 40000 км.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
djshomi написа:И аз да отбележа че след време ти писва мудноста на колата и си взимаш двигател като мен 1,6 и го инплантираш.
От там вече се винтилираш правиш се на истински Голфаджия лявата ръка на волана, дясната на скоростният лост, и туко виш те впишат на 1-ва страница във весник труд!
Според мен, трябва сам да си избереш колата! Ако ти харесва и е запазена я взимай, няма значение какъв двигател е!
Кола и жена са си жив зеян в семейството!
Аз имам 1,4 и си го джиткам, не вдигам повече от 100км/ч и ми е добре, ако мислиш да си пилот, просто не си взимай Голф!
Иначе няма какво да спорим ако искаш икономия на гориво и по евтини части винаги по-слабият мотор има по евтидна пордръжка, говорим за изцяло!
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Моят приятелски съвет е поне 1.6-1.8 рано или късно съжаляваш за малкия мотор!Нека колегите с 1.4 да се успокояват че са доволни
Големия мотор може и бавно и бързо,а малкия само бавно!Още повече че 1.6-1.8 не са кои знае колко големи мотори(по скоро нормални),избора си е твой!Успех
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
nikson85 написа:аз съм на мнени че 1.4 са по-здрави при тройковите
поредното ти "умно" изказване
На колегата честита книжка и моя съвет е да търси запазен екземпляр с 1.8 ABS мотор и газова уредба!
Цената от 2900 също по мое мнение е понадута,но всичко е въпрос на личен избор.
Успех

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз ще ти кажа: 1.4 не взимай! Днес си млад шофьор, все тая ти е за мотора колко е, но няма да си все млад и неопитен, утре ще ти се прииска да покараш малко по-бързичко (това ще стане като натрупаш опит) и няма да можеш и ще те е яд. Ще започнеш да мислиш за бартери, но никой няма да иска 1.4. Ще се принудиш да я продадеш на ниска цена и да търсиш след това с по-голям мотор. Затова прескочи тези неща и си вземи поне 1.6 - нормално моторче с по-голям потенциал от 1.4 обаче 
Аз преди 3 години така си виках - ще си взема 1.6 да ми харчи малко, аз не съм състезател. Един приятел, по-разбиращ ми каза - вземи 1.8 турбо. Аз казах "Защо, само да ми харчи?" Но в крайна сметка взех 1.8Т и после разбрах че разликата в разхода с 1.6 е минимална кажи речи, а във вървежа - от земята до небето. И сега съм му благодарен на човека.
Поздрави за книжката!
Аз преди 3 години така си виках - ще си взема 1.6 да ми харчи малко, аз не съм състезател. Един приятел, по-разбиращ ми каза - вземи 1.8 турбо. Аз казах "Защо, само да ми харчи?" Но в крайна сметка взех 1.8Т и после разбрах че разликата в разхода с 1.6 е минимална кажи речи, а във вървежа - от земята до небето. И сега съм му благодарен на човека.
Поздрави за книжката!
- vampira_892
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD
Благодаря за мненията колата е на един мой братовчед мн е запазена няма забележки по боята година на производство
1996г. ел. стъкла само да кажа за мен няма значение много мотора не пътувам много повечето е градско пътуване вътре салона е запазен частите които изброих наистина са сменени все пак ми е комшия и го следа от близо
За сега съм склонен да го взема снимки ... нямам
1996г. ел. стъкла само да кажа за мен няма значение много мотора не пътувам много повечето е градско пътуване вътре салона е запазен частите които изброих наистина са сменени все пак ми е комшия и го следа от близо
За сега съм склонен да го взема снимки ... нямам
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Ами тогава я вземи, нали ще бъде твоя все пак
А и щом ти харесва колата, значи е ясно 
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
TiL написа:Иначе аз не мисля, че е по евтин от към чаркалъците...
Аз съм с ABD и чесно казано не виждам при мен в какво се изразява скъпата подръжка. Имам 2 ремъка на кръст, нямам клима, нямам серво на волана и т.н. Вярно, че има и части, които не са особено евтини, но като цяло поддръжката е доста по-проста от на ABF примерно.
nikson85 написа:аз съм на мнени че 1.4 са по-здрави при тройковите
Тук не съм съгласен.По-големите двигатели са по-здрави, плюс това много важен момент е и това как е карана дадена кола, дали е пазена, дали е поддържана (обслужвана на време) и така
djshomi написа:И аз да отбележа че след време ти писва мудноста на колата и си взимаш двигател като мен 1,6 и го инплантираш.Иначе са много пари за голф 1,4 за справка мобилето като там цените са с 200 на долу.Като го вземеш за 2000 примерно имаш 900 лв за да подмениш всички части с нови и да знаеш че са нови а не каза ми собственика то може да е така но сменени преди 40000 км.
колега стана ми интересни дали може да сложиш 1.6 на мястото на 1.4 как??????? едни и същи ли са тампоните????????
защото аз съм с 1.4 за 60 000км само масло и филтър сменям , грам не гори масло ,колкото сипа толкова източвам
.казва ли са ми че може и 1.8 моноинжекция да сложа
става ли?????Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”