клеясала букса на фаровете
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
клеясала букса на фаровете
здравейте колеги,карам г3 с двусекционни фарове.Мерих напрежението директно на крушката и се оказа, че е 10 волта.Помислих че съм за релета,но като извадих буксата на самия фар,беше яко клеясала.На самата букса ми показва 14в.Пръсках я с вд40,поизчисти се малко,ама станаха 11в на крушката.Въпроса ми е как да изчистя хубаво буксата,понеже още си има зелено по нея?
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Re: клеясала букса на фаровете
Още ВД и после с фина шкурка или с малка пиличка - до блясък. И въпреки всичко трайното и добро решение е поставянето на релета, поне на късите светлини. С разпоредбата през зимата да се кара целодневно на къси, на фаровете просто им идва множко...
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Купих си някакъв спрей за контакти, пръсках буксите и в крайна сметка резултата е че достигнах до 12в на крупката.А като меря на буксата е 14в.Вече незнам къде се губи тоя ток.Скъсах се да ги чистя тия букси.
- gele2007
- Автомобил: pasat
- Двигател: afn 1998
най лесно се чисти като вземеш едно метално канче сипваш вода и я слагаш да заври ,след като заври слагаш една две чаени лажици сода но бавно защото шупва и след това топиш клемата вав водата и ще стане като нова от това подобро няма 

- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами ще пробвам.Аз си мисля дали пък загубата да не идва от тези жички които са във самия фар.
-
kraskko
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
като мериш на буксата без крушка,показва 14 защото няма консуматор(крушка която свети)
и обратното като мериш на крушката когато свети, показва по-малка стойност.
при мен е така и затова съм сложил реле на късите и

и обратното като мериш на крушката когато свети, показва по-малка стойност.
при мен е така и затова съм сложил реле на късите и

- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хмм, може и така да, но това как мога да го разбера?
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Ако го правиш на изгасен двигател,ще ти показва точно така.
Запали и мери,тогава.
Запали и мери,тогава.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам, че мериш 14V с извадена крушка. Нормално е като светне крушката да предизвика малък пад на напрежението. На мен 12V ми се струва добре, ако е по-високо крушката свети по-ярко, но и живота и се съкращава, в крайна сметка на крушката пише че е за 12V, нали.
Ако искаш пада да е минимален си сложи релета до самите крушки, захрани ги с дебели кабели (6кв мм), а с оригиналните кабели захрани бобинките на релетата, но аз не ти го препоръчвам, 12V са си напълно достатъчни.
По-важно е буксите да са максимално стегнати от това да са идеално почистени.
С мултицет може да измериш директно пада на всяка снадка - например включи го на обхват 200мV и при светеща крушка, единия пробник към кабелната обувка, а другия към клемата на самата лампа която влиза в тази обувка.
От акумулатора до лампата има двайсетина подобни снадки.
Ако искаш пада да е минимален си сложи релета до самите крушки, захрани ги с дебели кабели (6кв мм), а с оригиналните кабели захрани бобинките на релетата, но аз не ти го препоръчвам, 12V са си напълно достатъчни.
По-важно е буксите да са максимално стегнати от това да са идеално почистени.
С мултицет може да измериш директно пада на всяка снадка - например включи го на обхват 200мV и при светеща крушка, единия пробник към кабелната обувка, а другия към клемата на самата лампа която влиза в тази обувка.
От акумулатора до лампата има двайсетина подобни снадки.
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На запален двигател меря.Би трябвало и до крушката да стигат 14в, щом на буксата е толкова.Ще пробвам на самото кабелче във фара да измеря колко е, като го изключа от крушката.Така ще стане ясно дали пада на волтовете е от крушката или се губи по връзките.Явно ако пада заради крушката ще трябват релета.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, счупи една стара крушка монтирай я нея и виж до нея колко волта стигат, тогава наистина ще са 14V защото няма консумация
Щом по някаква верига тече ток значи по всички проводници и снадки от веригата има някакъв пад на напрежение, който зависи от съпротивлението на проводниците и снадките и от големината на тока 
И релета да сложиш и 50 квадрата кабели пак ще има пад, но ще бъде по малък.
Всъщност колегата kraskko го е написал преди мен.
И релета да сложиш и 50 квадрата кабели пак ще има пад, но ще бъде по малък.
Всъщност колегата kraskko го е написал преди мен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”