мнения за Suzuki LIANA
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
мнения за Suzuki LIANA
Баща ми си търси автомобил 4х4 и много ни допадна като визия въпросното Suzuki. Има добри екземпляри от 2001-2002 година на сносни цени от порядъка на 5500-6500 лв. Но ми се иска да чуя мнения от хора притежаващи този автомобил или поне карали колата и имали досег с нея. Как са и цените на частите за нея. Абе интересува ме всичко свързано с този модел.
Re: мнения за Suzuki LIANA
едва ли ще ти помогна много, но съм карал една лиана 1,6 16 в. беше на 2-3 години тогава, вървеше прилично, но типично за малък мотор, за да върви със 130 на 5та си е яко в обороти. возенето беше стегнато, вътре не тропаше нищо. Място вътре- средна работа.Цените на частите лесно може да провериш и сам drive.bg; kanex.bg
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
Търси от facelift-а
Интериора е много по-добър, както и екстериора - познава се по това, че от вън е спойлирана и вътре е с аналогово табло, по-старите са с дигитално.
Като цяло хубава количка, като комбито има и приличен багажник. Отзад е малко тесничка.
Правят ги в Унгария, дизеловите мотори са на Fiat, бензините са японски. Ако намериш 1.6 е най-добре. За 4х4 то нямам впечатления, освен, че на колата от която имам впечатления беше сменян кардан в гаранционния срок - някъде към 60хил.км.
На мен лично другия модел - Ignis след facelift-а ми допада много повече от лианата

Като цяло хубава количка, като комбито има и приличен багажник. Отзад е малко тесничка.
Правят ги в Унгария, дизеловите мотори са на Fiat, бензините са японски. Ако намериш 1.6 е най-добре. За 4х4 то нямам впечатления, освен, че на колата от която имам впечатления беше сменян кардан в гаранционния срок - някъде към 60хил.км.
На мен лично другия модел - Ignis след facelift-а ми допада много повече от лианата

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
За фейслифта няма да има пари. Бюджета е 6000 за закупуване. Иначе сме се насочили точно към 1,6 мотора с опция за газово впоследствие. Изглежда симпатична колата. А как е като проходимост въпросното 4х4? Баща ми живее на село, което е на 7 км от града но има един участък около 150 м. който не се почиства добре през зимния период и в комбинация с наклон на пътя си изисква добро 4х4 а за джипка няма средства. Заглеждам се и по субару - има до 5000 лв запазени екземпляри. Но ако на Сузукито е добра проходимоста и не е много ниско ще наклони везните към него.
Препоръчайте ми и други марки автомобили с надеждно 4х4, които да са до 5000-6000 лв макс.
Препоръчайте ми и други марки автомобили с надеждно 4х4, които да са до 5000-6000 лв макс.
Надеждно 4х4-това е добър въпрос.Ако съм аз бих търсил смао японско 4х4, и по точно Зубаро.Мнооооооооооооого са корави, само огледай хубаво за ръжда защото с тоя бюджет няма да е от по-новите.Имат една Импреза от първите или как се води там от 94-96, наистина е супер и дори да е автомат не се притеснявай.Японски автомат няма трошене (освен насила разбира се).За други 4х4 от японците в този клас не се сещам.Аз лично не бих си взел такова Сузи, но това е мое виждане-просто съм предубеден спрямо него.Добро и надеждно 4х4 е също Куатро на Ауди от серията Б4, но там разходите за експлоатация се завишават защото и двигателя ще е по-мощен , данъка също ще е големичък, но пък ще караш салон който е еталон в класа си, за ръжда може само да си мечтаеш.Но като цяло двигател и ходова част мисля че субито е по-разумния избор а и е доста по-безпроблемно.На такова Б4 най добре ще му е с ддвигател 2,0 16 в 140 коня ACE му е кода,Другият който наистина е железен е 2,3 петцилиндров NG му е кода.Като за мен лично NG е много по-добрия избор.А и преди всичко която и кола да вземеш е добра идея да я вкараш при някой познат със сервиз да я погледне, ако ти не си достатъчно компетентен.
P.S.А до 5-6 бона може и Легаси да вземеш, мисля че в неговия клас няма кола която да му се опре по надеждност, камо ли задвижване.А и си е достатъчно голяма кола.На извънградско пътя с нея не се усеща.Единственото е, че ако решиш да караш повече и да слагаш газ решението е газов инжекцион което не е хич евтино (говорим за сериозни производители).А че цената и вече е подигравка това е отделен въпрос.
P.S.А до 5-6 бона може и Легаси да вземеш, мисля че в неговия клас няма кола която да му се опре по надеждност, камо ли задвижване.А и си е достатъчно голяма кола.На извънградско пътя с нея не се усеща.Единственото е, че ако решиш да караш повече и да слагаш газ решението е газов инжекцион което не е хич евтино (говорим за сериозни производители).А че цената и вече е подигравка това е отделен въпрос.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
За тези пари най-доброто 4х4 с висока проходимост е това http://www.mobile.bg/11290018991861344
ПП: един евтин и икономчен вариант с читаво 4х4 е сузуки балено
ПП: един евтин и икономчен вариант с читаво 4х4 е сузуки балено
[quote="hooligan_sk"]За тези пари най-доброто 4х4 с висока проходимост е това http://www.mobile.bg/11290018991861344
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3429251

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3429251

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Търсете си Субару седан да не е комби с въздушно окачване или поне със сменено с нормално.Форестъра е екста но това 2.0 турбо ще харчи доста
Гледайте швейцарките по внимателно че имат доста ръжда.

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Да ти кажа Санто в мобилето ни едно Субару не видях да е седан - всички са комби или хечбек. Странна работа.
Защо трябва да е седан автомобила? И ако може по-конкретно да ми разясниш проблема с амортисьорите доколкото разбрах. Явно Лианата ще остане вече на заден план. Притеснява ме, че е твърде ниска при евентуална нужда от газене на сняг. Иначе Субару Форестър и Outback засега ми изглеждат най-лицеприятни, защото за субару симпатичен автомобил е последното което може да се каже за 98-2000 година. Благодаря на всички ви за коментарите!
Защо трябва да е седан автомобила? И ако може по-конкретно да ми разясниш проблема с амортисьорите доколкото разбрах. Явно Лианата ще остане вече на заден план. Притеснява ме, че е твърде ниска при евентуална нужда от газене на сняг. Иначе Субару Форестър и Outback засега ми изглеждат най-лицеприятни, защото за субару симпатичен автомобил е последното което може да се каже за 98-2000 година. Благодаря на всички ви за коментарите!
не е ли по-добре да си вземеш някакъв паркетен джип? например киа спортидж
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
От въпросната Киа има само една обява в мобилето - иска ми се автомобила да е по-разпространен. От една страна за избора при закупуване и от друга безпроблемното намиране на резервни части.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Хонда и Нисан имат не лоши жипчета и предполага се подържат лесно (а също и Мицубиши-аутлендър примерно,първо поколение) 

embi4a написа:От въпросната Киа има само една обява в мобилето - иска ми се автомобила да е по-разпространен. От една страна за избора при закупуване и от друга безпроблемното намиране на резервни части.
търсил си на автомобили, затова. има общо 117 обяви за Джипове Kia Sportage.
http://www.mobile.bg/1inffk
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти pakumba - явно не съм пуснал коректно търсене. Допада ми кията на визия. А как са с надежноста и дали са достатъчно здрави автомобили?
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Виж в офроуд форума най-добре, като цяло - пусни си тема там.. иначе по спомен КИА-та я препоръчваха... бях чел темичка за нея.. но Горския определено ще се справи със задачата, само поддръжката може и да не ти се види от най-евтините, нито разхода от най-ниските.. но пък държали на газ разправят..
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”