Здравейте,на моето Венто наскоро му установиха проблем с ламбда сондата - компютъра отчиташе всичко грешно ( градусите - 40,моментен разход 30 и т.н.),при което отидох на сервиз,човека закачи колата на компютъра,смъкна сондата,изчисти я ,пак я сложи и работи точно 15 мин ,след което пак същия проблем..Преди също така ми гореше много,но сега след центровка с повредената сонда разхода значително ми падна,но момчето от сервиза ми каза,че пред мен стоят 2 варианта,като той лично предпочитал втория :
1.Да си купя ламбда сонда,да ми я смени,да настрои всичко както трябва и да си ходя..
2.Да не се занимавам с тая сонда и да ми сложи обкновена газ и съм щял,цитирам "да забравя за тея проблеми"
Аз лично не искам да си карам автомобила на газ,макар че имам едно Scirocco 1.6 на газ,което доста по-голям ряз има от Вентото,но то е и доста по-леко и на 55000км по-малко ...Та ,аз имам 2 въпроса:
1.Да слагам ли газ и дали наистина ще ми се решат проблемите с тая газ,или просто ще се появят още повече?
2.Разумно ли ще е да сложа някоя евтина ламбда сонда,универсална примерно,защото не ми се дават пари за оригиналната Бош - 150лв ,или е по-добре да потърся сонда втора употреба,но оригинална...Какво да правя ???
Ламбда сонда - Венто 2.0 GT
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Ламбда сонда - Венто 2.0 GT
Tzerber написа:1.Да слагам ли газ и дали наистина ще ми се решат проблемите с тая газ,или просто ще се появят още повече?
2.Разумно ли ще е да сложа някоя евтина ламбда сонда,универсална примерно,защото не ми се дават пари за оригиналната Бош - 150лв ,или е по-добре да потърся сонда втора употреба,но оригинална...Какво да правя ???
1.Това си е лично твой избор, теми за и против газта има огромни.
2.Аз карам над две години с някакъв "заместител" на сонда-NTK или от сорта нещо си сродно на NGK.Нямам ядове, и газова нямам

-
- Автомобил: Golf 3 GT
- Двигател:
колега недей слага АГУ,евтиното накрая излиза скъпо,да не говорим за ядовете,смени сондата с нова или втора ръка според финансите,разбира се,това е моето мнение
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Лично аз бих сменил сондата с нова, и да си карам с кеф автомобила!
п.п Но все пак, колата си е твоя ти преценяваш как да я караш и с какво гориво!

п.п Но все пак, колата си е твоя ти преценяваш как да я караш и с какво гориво!
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Нещо не ми стана ясно с това "чистене на сондата" как работи 15мин. и после не! Според мен има 3 възможности:
1. Ламбда сондата работи в допустими интервали!
2. Работи, но с известно закъснение и неточности!
3. Не работи!
Колкото до избор на гориво(газ или бензин) всеки преценява според възможностите си! И двете си имат своите предимства и недостатъци.
1. Ламбда сондата работи в допустими интервали!
2. Работи, но с известно закъснение и неточности!
3. Не работи!
Колкото до избор на гориво(газ или бензин) всеки преценява според възможностите си! И двете си имат своите предимства и недостатъци.

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
За твоя мотор трябва газ + газов инжекцион. Това е над 1000 лв. Прави си изводите ти ли ще си спокоен или той ще намаже 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”