Новодошъл в клуба на VW-въпроси

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Новодошъл в клуба на VW-въпроси

Мнениеот nikolaitabakow » Вто 23 ное 2010 23:37

От месец съм собственик на Поло 95 1.6 аеа и имам няколко въпроса.
Колко харчат тези колици,защото уш са градсми,а ми харчи 9 10 бензин....
И проблем с километража......явно е болно място на тези коли,ако не е палена известно време като запаля и работи,гася и паля и не работиии???
Каде да търся проблема,датчици,километраж...???
И проблем със скоростите,ако натисна рязко съединитела вкл.без проблем,иначе ако е по-плавно не вкл.,всякаш не съм натиснал съединитела докрай...
Жило,съединител,скорости???
Поздрави Ники :)

VW POLO 1,9 TDI
Автомобил:
Двигател:

Re: Новодошъл в клуба на VW-въпроси

Мнениеот VW POLO 1,9 TDI » Сря 24 ное 2010 23:03

Колега,пиши моля по-разбрано!!Аз лично трудно те разбирам.

Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнениеот shotoman » Чет 25 ное 2010 9:12

По отношение на разхода - аз съм със същото поло и на мен ми харчи толкова градско - нормален е разхода. По отношение на скоростите - ако си като мен със саморегулиращо се жило на съединителя най-вероятно проблемът е от там. Един съвет от мен - като решиш да сменяш жилото, нека майсторът да ти монтира нормално и да ти го регулира ръчно (жилото е много по-евтино от саморегулиращото се).

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Чет 25 ное 2010 22:29

Същото жило.Обикновенното обаче се разтягало,та скоро ще сменя масло на ск.кутия и жилото със саморегулиращо се.Остава и проблема с километража,но за съжаление не знам къде се намират датчиците,за да ги провера и евентуално подменя.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 25 ное 2010 22:36

nikolaitabakow написа:Същото жило.Обикновенното обаче се разтягало,та скоро ще сменя масло на ск.кутия и жилото със саморегулиращо се.

Колега,ако някой майстор ти е казал по горното,то твоя майстор няма да остане гладен,докато има хора като теб да му вярват :063: Вземи и смени с нормално жило и не се вкарвай в разни листопади mhihi

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Чет 25 ное 2010 23:33

Пари за работа не ми взима,приател на баща ми.За съжаление нямам пари в момента да я оправям,но до прослувутата дата 8 Декември трябва да я стегна малко.Обмислям вариант с нормално жило,и все пак подмяна на маслото в кутията,както и слагане на добавка на някаква американска фирма,трябва да и вида името точно как беше,но в момента е на цена от 70 долара,а тази вечер ми подариха едно такова шишенце.Така ще ми излезе към 40 лева ремонта и се надявам да се отстранят пробемите.След тези интервенции,ще пиша какъв е краиният резултат.Мерси на отзовалите се!

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Пон 06 дек 2010 22:25

Какъв беше очевидният проблем.Една "дъска",там където минава жилото през купето,подава,и от там идват проблемите.Сложихме една шайба за подложка от страната на двигателният отсег,но още не мога да кажа със сигурност дали проблема е изчезнал,надявам се да е от там.Ако някой има подобен проблем,да провери това местенце.Ремонта не изисква никакви средства,освен намиране на подходяща шайба :D .Страничен ефект-бързо изхабяване на обикновените жила (околко 6 месеца живот),при самонатягащо се жило тази интервенция не става.Има начин да се смени тази подложка,но незная как :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”