борд компютъра май полудя!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

борд компютъра май полудя!

Мнениеот paaco » Сря 24 ное 2010 22:47

Колеги дайте съвет! Вчера реших да си почистя дебитомера.
Взех специален спрей за дебитомери от АУТО+, свалих сензора на дебитомера и го напръсках обилно докато не се изчисти до блясък. След като изсъхна го монтирах обратно. Дотук добре!
Днеска след като покарах колата забелязах че средния разход, който ми показва борд компютъра на празен ход се покачва с една единица през определено време. Моментния разход ми показваше 0,7. При движение пак пада.
Та колеги знаещи въпроса ми е дали това е нормално защото до сега не съм забелязвал такива аномалии :)
а може и да не съм обръщал чак такова внимание. Предварително благодаря на отзовалите се.

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Re: борд компютъра май полудя!

Мнениеот Cheater » Чет 25 ное 2010 10:43

Споко и при мен е така

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 25 ное 2010 11:34

paaco написа:... забелязах че средния разход, който ми показва борд компютъра на празен ход се покачва с една единица през определено време. Моментния разход ми показваше 0,7. При движение пак пада....

Де'т се вика - ти на празен ход колко километра изминаваш, колега? :Mr Green Fun

Явно борда е доста тъп (или немските хммм... 'програмисти' са такива!) и не се сеща да си сложи едно ограничение "ако скоростта е=0км/ч => не смятай моментен разход" и... той си смята! :screwy
Спокойно можеш да го видиш и как ти показва 99л mhihi
Не се шашкай ;) Просто не се предоверявай на показанияа му ;)

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Чет 25 ное 2010 11:52

офф благодаря колеги олекна ми! Просто спомена ми от преди миенето на дебитомера е че не се променяше на място.
А сега при движение не пада под 12L та се чудя дали не съм му набил някаква грешка. Пък върви като пушка!!!

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 25 ное 2010 11:57

radotom написа:
paaco написа:... забелязах че средния разход, който ми показва борд компютъра на празен ход се покачва с една единица през определено време. Моментния разход ми показваше 0,7. При движение пак пада....

Де'т се вика - ти на празен ход колко километра изминаваш, колега? :Mr Green Fun

Явно борда е доста тъп (или немските хммм... 'програмисти' са такива!) и не се сеща да си сложи едно ограничение "ако скоростта е=0км/ч => не смятай моментен разход" и... той си смята! :screwy
Спокойно можеш да го видиш и как ти показва 99л mhihi
Не се шашкай ;) Просто не се предоверявай на показанияа му ;)

Не са толкова тъпи немските програмисти mhihi
При мен (Б5, 98г) като го запаля средния разход е ---,като спра на първия светофар след 30м и гледам средния разход тръгва от 15.0л и покачва до 15.9л и пак връща на 15.Знам че не е толкова ама имат някякво условие в алгоритъма на софта да показва макс.15.9л до отределени метри пробег от запалването.
на други модели и коли май до 99.9л стига в този случай.
А що се отнася до моментния разход НА МЯСТО показва последния моментен разход в л/100км НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ СПИРАНЕТО.По-новите (след 2000г маи) показват на НА МЯСТО МОМЕНТЕН РАЗХОД В Л/ЧАС.

Върни се в “Passat”