Изпотени фаровe без да ги мокря

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kilara37
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.6 SR

Изпотени фаровe без да ги мокря

Мнениеот Kilara37 » Вто 23 ное 2010 20:37

здравейте колеги от 2-3 месеца съм скристални фарове на депо за голф3 и нямах проблеми с изпотяване, един път единия лекоко се замъгли нему обърнах внимание и се оправи но сега в това влайно време долния край на фаровете са мъгла ,ходих на автомивка миха я яко беше оше сухо нямях проблем 2-3 дни след това времето се развали исе почна ,от преде ги махнах стъклата залепих ги наново с битум силикон но пак същата работа така че ако някой знае какво действие да прдприема ще съм му много благодарен

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Изпотени фаровe без да ги мокря

Мнениеот Vento » Вто 23 ное 2010 22:18

Депо изчерпва всичко по въпроса. По-гадни продукти не съм срещал - не пасват на колата, изглеждат ужасно, светят ужасно (не на пътя, на отсрещните), запотяват се - с една дума DEPO :idea:

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Вто 23 ное 2010 22:57

Прегледай отзад фара, има едни капаюета дето се вадят за да се смено габарита, или ти се извадило гуменото капаче.

Потребителски аватар
voodoo1101
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0-2E

Мнениеот voodoo1101 » Сря 24 ное 2010 3:08

Колега разлепвай ги и яко силикон аз така си реших проблема ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 24 ное 2010 9:07

voodoo1101 написа:Колега разлепвай ги и яко силикон аз така си реших проблема ;)

Аз пък сам на противното мнение.Като за начало е добре да опита със сешоар защото може да е попаднало малко влага само.Освен това при запотяване помага и по едно пакетче Silica Gel.

Потребителски аватар
Kilara37

Мнениеот Kilara37 » Сря 24 ное 2010 17:45

Vento написа:Депо изчерпва всичко по въпроса. По-гадни продукти не съм срещал - не пасват на колата, изглеждат ужасно, светят ужасно (не на пътя, на отсрещните), запотяват се - с една дума DEPO :idea:

колега светят добре и пасват добре но само това потене от къде влиза не мие ясно отзаде гумимените капаци са добре затворени ,само незнам тапите на отдушниците махат ли се там ли трябва да стоят като натисна гумения капак влиза въздух само от там бях ги запушил изцяло и пак така дали дане пробвам с булкит да лепя стъклата :?:

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Сря 24 ное 2010 18:56

Vento написа: дали дане пробвам с булкит да лепя стъклата :?:

:lol: :lol: :lol:
Колега с въпроса за болкита изби рибата определено! :lol: :lol: :lol: дано не си го мислиш сериозно :D иначе Depo си е мeнтак отвсякъде, и колегата Vento ти го е написал, чудя се защо само си ги сложил? толкова ли неможа да си сложиш една Hella и да забравиш за тези дребни проблеми:wink:

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 24 ное 2010 20:50

Депо са с кристално стъкло демек не пише пластмасов капак и са дотук.От толкова гледане на фарове съм се убедил че няма по добро от Хелла.Даже и Боша са с идея под нея :D А що се отнася до твоите те са Тайвантско творение така че и да се изпотяват за тези пари им е позволено :D Каквото и да ги правиш дори и да спреш изпотяването едва ли ще светят с лампи с нажежаема жичка дълго време.С две думи и рефлекторите им ще си защитят името. В TECDOC CD има снимки на всички производители.Включително и Ван Везел.Достатъчно е само да ги разгледаш.Поздрави:beer

Потребителски аватар
Kilara37

Мнениеот Kilara37 » Сря 24 ное 2010 22:20

Bioside написа:Депо са с кристално стъкло демек не пише пластмасов капак и са дотук.От толкова гледане на фарове съм се убедил че няма по добро от Хелла.Даже и Боша са с идея под нея :D А що се отнася до твоите те са Тайвантско творение така че и да се изпотяват за тези пари им е позволено :D Каквото и да ги правиш дори и да спреш изпотяването едва ли ще светят с лампи с нажежаема жичка дълго време.С две думи и рефлекторите им ще си защитят името. В TECDOC CD има снимки на всички производители.Включително и Ван Везел.Достатъчно е само да ги разгледаш.Поздрави:beer

колега не че много разбирам но няма да са тайванско творение виждаксъм добре тайвански не знам какви са но такива made in taiwan няма по тях
очаквах съвети а не критики

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 24 ное 2010 22:35

Колега, какво става с тези фарове? Споменаваш
битумен силикон това е абсурд да лепиш с него автомобилен фар.Нито в описанието му става дума за стъкло/пластмаса.После болкит: който в студа се одървя, а след време разяжда пластмасата. :screwy
Опиши моля, какво дотук си правил, и с какво си мазал? Уплътнения(като хората) фар се захлупва сух и точка :banghead:
P.S.Това след като си си монтирал Ангел еЙес ли се получи?

Потребителски аватар
Kilara37

Мнениеот Kilara37 » Сря 24 ное 2010 23:15

bobocamaro написа:Колега, какво става с тези фарове? Споменаваш
битумен силикон това е абсурд да лепиш с него автомобилен фар.Нито в описанието му става дума за стъкло/пластмаса.После болкит: който в студа се одървя, а след време разяжда пластмасата. :screwy
Опиши моля, какво дотук си правил, и с какво си мазал? Уплътнения(като хората) фар се захлупва сух и точка :banghead:
P.S.Това след като си си монтирал Ангел еЙес ли се получи?

колега фаровете ги взех не беше студено и си бяха добре но след като времето се промени започна в единия да се получава мъгла отворих ги и двата така и така ще отварям единия поне и другия и да съм сигорен очистих добре онова лепкаюото като булкит почистих ги пак и стъклата и ги залепих със силикон за стъкла обикновенния и запуших добре отдушниците но ефкта беше такъв че и двата започнаха да се потят без да ги мокря след това махнах шипките и само прилеко напъване с ръце стъклото се отдели от пластмасата а всичко беше чистено добре със спирт ,злепих ги с битум силикон налие против вода помислих че ще стане но пак нищо сега са с битума

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 24 ное 2010 23:51

Блокирам и аз, тая влага от някъде влиза.Или е влезла.Другата идиотщина е да са наистина херметични, да има влага вътре която танцува из фара.Свали поне единия, изсуши го за една нощ на топло и го монтирай Изображение

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Чет 25 ное 2010 11:52

Kilara37 написа:
Bioside написа:Депо са с кристално стъкло демек не пише пластмасов капак и са дотук.От толкова гледане на фарове съм се убедил че няма по добро от Хелла.Даже и Боша са с идея под нея :D А що се отнася до твоите те са Тайвантско творение така че и да се изпотяват за тези пари им е позволено :D Каквото и да ги правиш дори и да спреш изпотяването едва ли ще светят с лампи с нажежаема жичка дълго време.С две думи и рефлекторите им ще си защитят името. В TECDOC CD има снимки на всички производители.Включително и Ван Везел.Достатъчно е само да ги разгледаш.Поздрави:beer

колега не че много разбирам но няма да са тайванско творение виждаксъм добре тайвански не знам какви са но такива made in taiwan няма по тях
очаквах съвети а не критики

Колега можеш да бъдеш сигурен, защото си явно още назад в материала и мислиш, че всичко, което лети се яде ама не е така!
За тези пари толкоз, докато не смениш фаровете с оригиналните hella, няма да се отървеш от влагата, пиши ми след време ако съм те излъгал :wink:
И накрая един съвет DEPO И ДА ТИ ГО ПОДАРЯВАТ НЕ ГО ВЗИМАЙ :!:

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Чет 25 ное 2010 12:09

Колеги защо трябва да се херметизира фара? Ако се остави някое и друго отворче да диша фара няма ли да е по-добре?

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Чет 25 ное 2010 12:18

Точно така! Херметичен фар (и не само фар) винаги ще се запотява заради разликата в температурата - вън студено, вътре по-топло. Влагата от въздуха (а той винаги има някакъв % влажност) кондензира по стъклото. Не сте ли забелязали и вкъщи, ако сте с кофти алуминиева дограма (без термомост) как кондензира, в колата, като почнат да се запотяват стъклата, ако отворите леко някое как кондензът изчезва.
Идеята не е да са херметични фаровете, а да се проветряват нормално, НО без да влиза вода през вентилационните отвори. Е, това не се получава при евтините продукти. :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”