Половера пали когато си поиска - решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
P0L0
Автомобил:
Двигател:

Половера пали когато си поиска - решено

Мнениеот P0L0 » Пон 22 ное 2010 13:15

Колеги помагаите!
Видях се в приключение с моето Поло 1.9 чист дизел. :shock
Проблема е такъв: Слизам при него слагам ключа, подгрява, завъртам и пали, след това гася го и вече палене няма. Някои път се случи малко по-различно - първите 3,4 пъти пали без проблем и после без причина отказва и това си е.
Свещите са му нови , акумолатора ми е шест , нафта да те удави. :?: :?: :?:
Двигателя е АЕF с помпа Лукас. Моля помагаите.
Благодаря предварително. :beer

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Половера пали когато си поиска

Мнениеот milmar » Пон 22 ное 2010 13:38

P0L0 написа:.... първите 3,4 пъти пали без проблем и после без причина отказва и това си е.
Свещите са му нови , акумолатора ми е шест , нафта да те удави. :?: :?: :?:
...

Обясни по-подробно : как 3-4 пъти пали , после не ще ? Сядаш и последователно палищ-гасиш 3-4 пъти и после не ще , така ли ? И какво значи не ще - стартера си върти , а не пали ? или стартера отказва да върти ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 22 ное 2010 15:19

студена или топла не пали ?

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 22 ное 2010 16:10

Колега,такова чудо не бях чувал досега,но според мен погледни релето което включва подгряването,може да има студена спойка.И аз съм със същия змей ама тази магария не ми е правил още.Пиши какво си открил,че знае ли човек.

Потребителски аватар
martin_2003
Автомобил: POLO
Двигател: AGR

Мнениеот martin_2003 » Вто 23 ное 2010 13:31

И аз имам такава кола на мен ми се е случвало някой път при топъл двигател но само веднъж да не запали и като върна ключа и пак пали веднага но това ми се е случвало много рядко.Аз си го обяснявам като някаква защита.На мен не ми стана много ясно точно проблема но по това което си написал провери си нивото на маслото спирачна течност и др. че може да има някаква защита и на моменти да пали а на моменти не.Успех от мен.И пиши какво е като разбереш.

P0L0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P0L0 » Вто 23 ное 2010 14:46

tdi fen написа:студена или топла не пали ?

Всеки път е различно ,някои път пали, някои път неиска (на студен двиг.) и така е и при загрял двиг.
stivenj написа:Колега,такова чудо не бях чувал досега,но според мен погледни релето което включва подгряването,може да има студена спойка.И аз съм със същия змей ама тази магария не ми е правил още.Пиши какво си открил,че знае ли човек.

Подгрява си както трябва , но въпреки това ще проверя за студена споика.

milmar написа:Обясни по-подробно : как 3-4 пъти пали , после не ще ? Сядаш и последователно палищ-гасиш 3-4 пъти и после не ще , така ли ? И какво значи не ще - стартера си върти , а не пали ? или стартера отказва да върти ?

Точно така качвам се и няколко пъти последователно плая ,гася (3 ,4) дарече и после отказва и това ти е! Някои път качвам се ,пали няколко пъти без проблем ,отивам някаде и ме зарязва като псе на пътя.
Стартера върти докато не скапе акумолатора .

Благодаря за дадените предложения ще проверя и ще пиша отново да споделим резултата.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 23 ное 2010 19:01

Намираш релетата,вадиш едно по едно ако незнаеш кое е за свешите!Ти ще го познееш ко е е.Ще има нагар,и малко като дупки на контактните пластини (тия който контактуват с панела на който са разположени релета и бушони)Аз моито го зачистих от нагара и напоих,да се изравнят пластините!Да те питам друго,като неиска да запали свети ли ти лампата за подгрев (таси дето е като намотка/бубина)?

P0L0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P0L0 » Чет 25 ное 2010 16:02

Последното което установихме е ,че когато неиска да запали нафта идва до помпата и се връща обратно към резервоара ,а към дюзите няма никой. :screwy
Явно отиваме към демонтаж на помпатааа :banghead:
deversant написа:Намираш релетата,вадиш едно по едно ако незнаеш кое е за свешите!Ти ще го познееш ко е е.Ще има нагар,и малко като дупки на контактните пластини (тия който контактуват с панела на който са разположени релета и бушони)Аз моито го зачистих от нагара и напоих,да се изравнят пластините!Да те питам друго,като неиска да запали свети ли ти лампата за подгрев (таси дето е като намотка/бубина)?

Релето е сменено с чисто ново за 28лв. -(излишни) релето е с номер 104 оригинално немско ,и да лампичката за подгряването си свети и свещите си подгряват без проблем ,замерени са всички една по една.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 25 ное 2010 22:56

P0L0 написа:Последното което установихме е ,че когато неиска да запали нафта идва до помпата и се връща обратно към резервоара ,а към дюзите няма никой. :screwy
Явно отиваме към демонтаж на помпатааа :banghead:.....

Е , тя нафтата така си циркулира винаги , това не е признак че помпата не работи .

P0L0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P0L0 » Пон 29 ное 2010 14:40

Здравейте колеги проблема е открит и премахнат! :banana
Проблема беше окислени връзки зад панела с релетата. Това е от мен дано темата помогне и да друг.
Всичко хубаво :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”