Здравейте! Нов съм тук и ми е малко затруднено ориентирането в Форума, а и съм млад шофьор още, затова моля за извинение, ако съм сбъркал раздела!
Сега за проблема ми! В началото на лятото си взех Голф 2-ка 90 год 1.6 бензин + АГУ. Смениха се там основните работи, които се сменят като се вземе кола на старо! Добре! Сега идва зима и съм сменил свещите и въздушния филтър, ама колата пак лапа като ламя; на газ като карам в града стига 15-17л./100км., на бензин малко по-малко! Питах баща ми и той нищо не може да ме посъветва! Имате ли някакви идеи как да намаля този разход на гориво, при положение, че човека, от който я взех я е карал с 6-7л/100км.? Дайте малко акъл като за новобранец! Ако трябват още сведения или друго инфо питайте! Благодаря!
VW Golf 2 висок разход на гориво
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: VW Golf 2 висок разход на гориво
tbk515 написа:Здравейте! Нов съм тук и ми е малко затруднено ориентирането в Форума, а и съм млад шофьор още, затова моля за извинение, ако съм сбъркал раздела!
Сега за проблема ми! В началото на лятото си взех Голф 2-ка 90 год 1.6 бензин + АГУ. Смениха се там основните работи, които се сменят като се вземе кола на старо! Добре! Сега идва зима и съм сменил свещите и въздушния филтър, ама колата пак лапа като ламя; на газ като карам в града стига 15-17л./100км., на бензин малко по-малко! Питах баща ми и той нищо не може да ме посъветва! Имате ли някакви идеи как да намаля този разход на гориво, при положение, че човека, от който я взех я е карал с 6-7л/100км.? Дайте малко акъл като за новобранец! Ако трябват още сведения или друго инфо питайте! Благодаря!
Идеята ми е, че те е прецакал. Само като чуеш бисер, че гори 6-7/100 трябва да знаеш, че те мятат на черешата. Забравил е да спомене единицата май... Ако и на бензин разходът е подобен отиди на газ-анализатор да ти прегледат колата. Относително е по принцип за нормален разход, но аз го приемам 10-13 градско на газ според зависи от начина на каране и дълготрайността на маршрутите. Оттам надолу според мен е по-скоро научна фантастика, а нагоре не е много на добре

-
darvaro
- Автомобил:
- Двигател:
ами няма за какво да те льжа
имам пл голф 2 с 35 лв бентз сам минал 195 км нз но за мен този разход ми допада и то градски усложия
имам пл голф 2 с 35 лв бентз сам минал 195 км нз но за мен този разход ми допада и то градски усложия
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Добре дошъл, колега. Наистина разхода ти е много голям, но в града в зависимост от задръстванията и стила на каране разхода може да е всякакъв и за напълно изправен автомобил.
Пробвай с шише бензин закачено на страничния прозорец и с маркуч директно в карбуратора колко е разхода извън града.
И двата ми голфа при този тест дадоха разход; при 80км/ч 4,6л/100, при 90км/ч 5,1л/100 и при100км/ч 5,6л/100.
Много е важно на какви разстояния караш, ако я караш студена 15/100 е нормално. Бързо ли загрява, термостата дали е изправен?
И разбира се стандартните - центровка, компресия и настройка на АГУ. Газовата каква е?
Пробвай с шише бензин закачено на страничния прозорец и с маркуч директно в карбуратора колко е разхода извън града.
И двата ми голфа при този тест дадоха разход; при 80км/ч 4,6л/100, при 90км/ч 5,1л/100 и при100км/ч 5,6л/100.
Много е важно на какви разстояния караш, ако я караш студена 15/100 е нормално. Бързо ли загрява, термостата дали е изправен?
И разбира се стандартните - центровка, компресия и настройка на АГУ. Газовата каква е?
излизащ извън града и засичаш 100 км на газ като зареждаш на еднаи съша бензиностанция до горе караш с 100 км ако ти даде 7-8 значи е добре ... просто попадаш в некви тегави задръствания,натискаш много гаста и такива,аз на кола която дава 6 извънграда в града ми дава 11-12-13-14
зимата и до 18 ::D но педала е до ламарината влезнеш ли в задръстване същата кола от люлин до цум изхарчи 6-7 литра... но задръстването почваше от тунела....
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Приятел имаше подобен проблем и се оказа от карба, виж в раздел сервизи има тема за сервиза на Люси в Орландовци (viewtopic.php?f=13&t=29623 ) и ходи да ти прегледа колата 
п.п В последствие видях че не си от София, но все пак те съветвам да намериш някой да ти погледне карба

п.п В последствие видях че не си от София, но все пак те съветвам да намериш някой да ти погледне карба

bbboiko2004 написа:Приятел имаше подобен проблем и се оказа от карба, виж в раздел сервизи има тема за сервиза на Люси в Орландовци (viewtopic.php?f=13&t=29623 ) и ходи да ти прегледа колата
Какво е това карба?
Чичо ми днес я погледна, той разбира повечко и каза, че бобината не подавала достатъчно ток към делкото и не можа да ми каже защо! Тъй като бързаше не може да ми обясни точно, а нищо не му сванах! Затова кажете, моля, защо бобината не подавала достатъчно ток към делкото и какво трябва да се смени или да се поправи! Благодаря!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
"Карба" = карбуратор. По-добре да я погледне още някой, освен чичо ти. Ама първо провери точно реалния разход, щото колата може да си е напълно изправна. На газ е по-трудно да се засече, защото всеки път поплавъка спира зареждането различно. Трябва да изпразниш бутилката, да заредиш примерно 20 литра и да караш извънградско със 100 докато свърши. Най-добре иди на газ-анализатор както е писал stefan4o.
-
pe6ko_91
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз карам МК2 с 1.8 карбуратор с АГУ.Бутилката забравих каква е но изпарителя е ЛОВАТО.карба ми е 2Е бях при Люси и съм много доволен евала на човека!Разхода ми на газ беше точно 12/100 а на бензин незнам защото не го обичам
Имам шурек от Враца който се занимава с коли и ми каза че има много добри маистори приятели в Монтана и веднага се дигнахме право там!Модерна и скъпа техника видях в сервиза и след 10 минути ми казаха : `пробваи я` колата е перфектна а за очудване на всички разхода е 6/100 газ!ДА колкото и да е чудно засичах го 4 пъти и си е толкова!
pe6ko_91 написа:Колеги аз карам МК2 с 1.8 карбуратор с АГУ.Бутилката забравих каква е но изпарителя е ЛОВАТО.карба ми е 2Е бях при Люси и съм много доволен евала на човека!Разхода ми на газ беше точно 12/100 а на бензин незнам защото не го обичамИмам шурек от Враца който се занимава с коли и ми каза че има много добри маистори приятели в Монтана и веднага се дигнахме право там!Модерна и скъпа техника видях в сервиза и след 10 минути ми казаха : `пробваи я` колата е перфектна а за очудване на всички разхода е 6/100 газ!ДА колкото и да е чудно засичах го 4 пъти и си е толкова!
напълно възможно
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
pe6ko_91 написа:Колеги аз карам МК2 с 1.8 карбуратор с АГУ.Бутилката забравих каква е но изпарителя е ЛОВАТО.карба ми е 2Е бях при Люси и съм много доволен евала на човека!Разхода ми на газ беше точно 12/100 а на бензин незнам защото не го обичамИмам шурек от Враца който се занимава с коли и ми каза че има много добри маистори приятели в Монтана и веднага се дигнахме право там!Модерна и скъпа техника видях в сервиза и след 10 минути ми казаха : `пробваи я` колата е перфектна а за очудване на всички разхода е 6/100 газ!ДА колкото и да е чудно засичах го 4 пъти и си е толкова!
Казвай този сервиз и аз да отивам ....ако разхода ми падне по 9-10/100км градско съм идеален
-
pe6ko_91
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0 написа:pe6ko_91 написа:Колеги аз карам МК2 с 1.8 карбуратор с АГУ.Бутилката забравих каква е но изпарителя е ЛОВАТО.карба ми е 2Е бях при Люси и съм много доволен евала на човека!Разхода ми на газ беше точно 12/100 а на бензин незнам защото не го обичамИмам шурек от Враца който се занимава с коли и ми каза че има много добри маистори приятели в Монтана и веднага се дигнахме право там!Модерна и скъпа техника видях в сервиза и след 10 минути ми казаха : `пробваи я` колата е перфектна а за очудване на всички разхода е 6/100 газ!ДА колкото и да е чудно засичах го 4 пъти и си е толкова!
Казвай този сервиз и аз да отивам ....ако разхода ми падне по 9-10/100км градско съм идеален
Мога да обясня къде се намира-на влизане в Монтана идваики от Враца веднага на първия светофар в ляво и след около 100-200 метра си има табелка `Газ сервиз` и се пада в дясто на улицата!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
koлега,може ли да обясниш подробно как го засичаш този твоя разход...по принцип производителя дава на автомобила като нов среден разход малко по-висок от твоя и то на бензин...и аз мога да ти докарам разход под 1л.газ /100км. но трябва да вдигна автомобила на крик и да върти във въздуга на 5-та без газ

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Пак се почна с градските легенди 6/100 газ, сигурно градско, а? 

-
pe6ko_91
- Автомобил:
- Двигател:
nikolai_an написа:pe6ko_91 написа:Колеги аз карам МК2 с 1.8 карбуратор с АГУ.Бутилката забравих каква е но изпарителя е ЛОВАТО.карба ми е 2Е бях при Люси и съм много доволен евала на човека!Разхода ми на газ беше точно 12/100 а на бензин незнам защото не го обичамИмам шурек от Враца който се занимава с коли и ми каза че има много добри маистори приятели в Монтана и веднага се дигнахме право там!Модерна и скъпа техника видях в сервиза и след 10 минути ми казаха : `пробваи я` колата е перфектна а за очудване на всички разхода е 6/100 газ!ДА колкото и да е чудно засичах го 4 пъти и си е толкова!
koлега,може ли да обясниш подробно как го засичаш този твоя разход...по принцип производителя дава на автомобила като нов среден разход малко по-висок от твоя и то на бензин...и аз мога да ти докарам разход под 1л.газ /100км. но трябва да вдигна автомобила на крик и да върти във въздуга на 5-та без газ![]()
![]()
Ще обясня как се засича разход на МПС подробно!Резервуара на МПС-то се пълни догоре и се нулира километража!Палиш МПС-то и започваш да се движиш препорачително по работа а не да се возиш еи-така!когато зануления километраж стигне 100км се зарежда отново същия резервуар със сищото гориво-литрите които се сипят на второто зареждане е разхода за 100км тоест: ако за 100км сипете 10 литра гориво значи ващия разход е 10на100 , ако събере 3 литра- 3на100!Ако има човек които не е разбрал или неможе да ми повярва нека ми се обади и да си отдели малко време и малко пари и да демонстрирам!0888633121-Пешко
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”