Венто 1.8 ААМ гасне в движение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kaloqn_bachev
Автомобил:
Двигател:

Re: Венто 1.8 ААМ гасне в движение

Мнениеот kaloqn_bachev » Съб 27 ное 2010 0:34

извинявам се не съм прочел че го прави само на бенз :oops:

Потребителски аватар
Petko_91
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH 120+

Мнениеот Petko_91 » Съб 27 ное 2010 2:47

винаги ли го е правила това или от сега по принцип се туря един симулатор се води като си с газ за бензина да не изгасва като караш на бензин ;) колегата е прав пробвайда откачиш акумолатора и после ако тръгнеш на бензин и нямаш проблеми добре обача пак ще стане да почне да ти изгасва и незнам дали имаш тоя симулатор

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 28 ное 2010 12:59

Проблема не мога да кажа от кога е, тъй като аз паля само сутрин на бензин (за няколко минути докато позагрее) и след това прехвърлям на газ. В общи линии като реших да я покарам известно време само на бензин, и го забелязах. В резервоара никога не съм оставял по-малко от 10 литра.

Вчера сервиза с манометъра беше затворен, явно момчетата са ги викнали да спасяват някой на пътя :), та не можах да замеря налягането, но за сметка на това направих някой друг тест. Най-лесно беше с контролна лампа към бензиновата помпа (крушка 5 вата от габарит Т10) и я боцнах отпред при мен да виждам кво става. И сядам и карам. Обиколих цялото околовръстно, до Метро и обратно, после из квартала, няма проблеми :shock И колата си има ряз, не е като да няма, на 2-ра я изпънах и вдигна близо 100 :D . Викам си "чакай да я разкача таз лампичка". Махнах едното краче, и като покарах малко и изгасна :shock :shock :shock :shock Закачих лампата и вчера и днес не е гаснала :shock Ха сега де :roll: :?

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Пон 06 дек 2010 21:44

Колеги, вече седмица карам колата и няма проблеми с гасненето :roll: Имам закачен контролен светодиод на входа на бензиновата помпа, и няма ядове. На ръба бях да я нарежа или продам, явно се е уплашила бангията мръсна :twisted: :D :D

Появи се друг, лек проблем, не е болка за умиране, но да попитам :

Сутрин като я запаля и около минута-две се чува че двигателя не работи равномерно, все едно прекъсва :roll: Като я покарам малко и стабилизира работата. Стъпков мотор може би?

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пон 06 дек 2010 21:52

Уплашила се е от майстора :horror: mhihi
Възможно е да е от моторчето за празен ход, виж дали мърда дросела на празен ход.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”