!!! жертва на пътя -заради дупка !!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 05 юли 2006 20:21

Ludia написа:цялата работа е в липсата на пари за пътищата...
какво ще направите с тоя протест?колко време седяха едно време палатки в центъра, аз вече не помня за какео протестираха точно....няма да има резултат, докато не се намерят пари.....а пари се намират трудно, трябва време....

Аз не съм останал и за миг с впечатлението, че нашето правителство е правителство на бедна държава, поне като гледам, за "важните" неща, винаги има пари, да не говорим какви неща чувам за всякакви "правителствени" програми, които ползват пари отвън....
Доколкото си спомням, е имало делегации, който са идва ли тук и са се учудвали от лъскавите лимузини на управниците, а и не само, а са били с нагласата да посетят много бедна държава :shock

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 05 юли 2006 20:32

Пари има,нация няма..... :(
Кой е ходил някога на митинг....да каже какво е ....(1991г. бях)
Ма на митинга пари не се изкарват раззираааш ли,
загуба на време,смешно е,какво ли ще се промени,....
Колеги докато премълчаваме нещата,някои тлъстеят на наш гръб...
Времето в което живеем ни позволява да направим това
което искаме,
и нещата да се подобрят в полза на хората които плащат всичко това....
Но с безучастни погледи,
нищо няма да стане....
Не че един протест ще реши нещата,
но поне ще ни видят,
а това е голям напредък....

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 05 юли 2006 20:43

AGS написа:....
Стискам ти ръката за тези писания, ако всички мислеха като теб сега нямаше да сме на това положение :roll:
От това което написа, се сетих за колегата Vlad777, който казваше, че като ти е ниско заплащането искаш повишение.......Аз не помня някога българския народ да е искал нещо от тези държавници, а и те са всичко друго но не и народни представители.....някой да е почувствал, че по един или друг начин някой в това народно събрание отстоява нуждите и правата му :?:
Не мисля че ще загубим нещо, ако опитаме да поискаме "повишение" на заплатата, друг е въпроса, че има хора, които са си добре и това не ги интересува, защото бачкат здраво....но има места, където и да искаш не можеш да бачкаш здраво, защото никой не оценява труда ти....а и в повечето случаи работодателите връзват двата края с помощта на нископлатените си работници.....но понеже гладни хора има постоянно, ще има и кой да заема тези длъжности....

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 05 юли 2006 20:57

Заплатите се определят от стандарта.....
Аз самия имах 5-ма работници които за съжеление
съкратих поетапно,
поради свиване на пазара зимата,
който се занимава с частен бизнес ще ме разбере,
е сега се боря с двама...
но наистина ми писна от простотиите
които се правят по пътната мрежа,
било то градска или междуградска...
Юристите мълчат....
Май на никой не му се занимава с "безсмислени протести"....

Последна промяна от Asen_D на Сря 05 юли 2006 21:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 05 юли 2006 21:09

AGS написа:Мисля,при сериозна мотивация ВСЕКИ може да отдели един ден от живота си за подобна инициатива....А съм сигурен,че на всеки се е случвало да си прецака колата или поне гума/джанта,заради нескопосаната и безотговорна работа на някой.....
Гласувам с две ръце...

За сега успявам да си овардя останалото, но вече трета гума хвърлям на боклука с поне 4мм грайфер... И това само на тенекетата!
А за алуминиевите джанти? Една права няма от тях и последния резултат: едната разцепена и 2 гуми за боклука... Сега Алуминките седят не-годни за употреба.

По проста сметка поне 400 назад... а окачването, което на пръв поглед уж не поддава все още?

Време е да се променят нещата!
Колко от Вас колеги си купихте винетни стикери за по 54лева (за годишните К3)? А колко от Вас виждат резултат (надежден) за вложението си?
Че ние сме си купили до сега цялата пътна мрежа в БГ, а все още караме по коларски "пътища"!

А другия парадокс?
Един съсед си вкара колата в една пропаднала дупка с диаметър поне 1метър, за дълбочината - поне още един с приоритет да стане на два...
При "инцидента" отиде гумата, джантата, бронята (цялата предна част висна в дупката). Човека има пълно "Каско". Обаче Ядец!
Застрахователите казват: Без протокол от КАТ - няма изплащане на щети!
КАТ казват: Няма ПТП - не можем да издадем протокол, освен ако не ти съставим акт...

Ха сега кажете колеги - как се решава тая задача?

И другото: Докога КАТ ще си измиват ръцете: при настъпило ПТП заради дупка, като причина се пише "несъобразена скорост" и случая приключва...
А вината на ГУП? Все пак те поддържат пътната мрежа и те усвояват много голяма част от парите за винетки!
Къде отиде тяхната вина?

Извинявам се за дългия пост!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 05 юли 2006 21:19

Колега, ако почнем да дълбаем, дъно няма да има.......някой беше споменал за 5 годишния договор с печатницата на винетки, аз се сещам за парите за знаци и за маркировка за тия винетки.....другата година няма да ги има........добре де, как може да се оправдае това, това са нашите пари, пробват нещо и после го зарязват, за тях загубите са без значени.....може би просто те не са на загуба......

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Сря 05 юли 2006 21:21

трагично е.. минало е. факт. и дупките по пътя са страшни, и бабунките също. като говорим за инфраструктура - има цяло министерство.. даже не едно. ако всяка община или всеки от 6-те района за планиране в България изготви проект за ремонт на пътищата и кандидатства към европейски фонд или програма - например ИСПА, към която изпълнителна агенция се явяват и ИА"Пътища", и Министерство на рег.развитие и благоу..., и Министерство на транспорта, доколкото знам, поне за периода 2007-2013г. и се потрудят парите да се вложат в работа с реален резултат, от който да са доволни всички шофери, нямаше да се чудим къде да се разпъват палатки и какви декларации да се пишат. може да се организира национална инициатива : Капак на дупките! или нещо по-сериозно, с медии, други клубове..

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 05 юли 2006 21:25

в интерес на истината
най-сладко се печели от пътища
затова са ни такива
ако в европата правят 1км за 5 дини (пример само) и той издържа 10години
тука го правят за 12дини и издържа 1-2-3години защото ще го направят още 2-3 пъти...
ех докато повечето (защото има и честно спечелени колкото и да е странно) търговете се печелят с комисионни няма как да стане...

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Сря 05 юли 2006 21:37

Pav3l написа:КАТ казват: Няма ПТП - не можем да издадем протокол, освен ако не ти съставим акт...

И другото: Докога КАТ ще си измиват ръцете: при настъпило ПТП заради дупка, като причина се пише "несъобразена скорост" и случая приключва...

ПТП има и издаването на протокол е задължително.Не може да напишат акт защото не си извършил нарушение,освен ако дупката не е насрещното платно например и лентата е непрекъсната,тогава би било лесно доказуемо.А за несъобразена скорост ще искаш да ти кажат как така са те засекли,с радар ли или какво,че и несъобразена била,да си измерят спирачен път,видимост,осветление на пътното платно(в много случаи липсва)и тогава да говорят,или с други думи да си свършат работата!Ако все още не искат да съставят протокол ще трябва адвокат.Общо взето без да им се озъбиш малко и да си отстояваш своето няма да стане

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 05 юли 2006 21:39

Темата се изкриви....
Аут за сега ....
Ако някой се амбицира... :eyecrazy :wink:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 05 юли 2006 22:09

ОК, какво решаваме? Аз съм навит да прежаля един работен ден, щот в момента не се занимавам с нищо, ама има други хора, които не могат изобщо да си го позволят... вижте до къде ни докараха тея нещастници мизерни... да сме вързани до такава степен, че едно оцъствие от работа и после трябва да си търсиш нова, щот са те уволнили... :( :evil:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Сря 05 юли 2006 22:45

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 06 юли 2006 0:17

мдааааа
Лека му пръст на човека !

А за изпълнителна агенция пътища просто не ми се говори - имам опит с тях и ви казвам че са пълни некадърници, с претенциите за работно време и така нататъка. От тея хора аз нищо не чакам.

Ама моля ви се
пътищата в България се ремонтират, не е като да не се ремонтират, обаче качеството е под всякава критика и никои не ги следи тези неща. А по принцип се депозират гаранции и така нататъка, та като се появи дефекта и понеже няма кои да си прочете в тефтерчето че има подаден сигнал за нередност и те сроковете си и минават, обаче ние си ЯДЕМЕ бордюрите дето им викат кръпки и си свиркаме, маркировки също се правят за по 2 3 седмици стоят и после ги няма. Ама те по цел свят за това са им хубави пътищата - щото си ги ремонтират като при нас всяка седмица, нали?
Не протест ами не знам какво трябва да се направи.

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 06 юли 2006 7:25

Много съжалявам за това момче :(
И с двете ръце подкрепям такава инициатива!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 06 юли 2006 8:46

К'во правим сега ще има ли организация няква ,ще пускаме ли инициативата във другите автофоруми ,после събиране и протест или ще си полаем във форума малко и пак ще си продължим по старо му :?:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”