...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 11 дек 2004 23:40

заведи я на чукач и ще се оправи-гаранция.
не е чак толкова тежко-има къде по тежки случаи.
нали всички сте добре-другото наисина ще го оправят-не го мисли.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 11 дек 2004 23:42

също така ако удара беше малко по-вдясно(точно в колонката) предницата и задницата щяха да се изместят навън и да се посуче здравата...

Точно това ми е мисълта, а за вратата ако искаш мога да те водя до една морга /бе то не е морга, ами авточасти втора употреба, ама са внесени от Италия/ и да потърсиме направо червена врата.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 11 дек 2004 23:46

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 17:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 11 дек 2004 23:47

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 17:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 12 дек 2004 13:25

Позволявам си да изкажа мнение по въпроса, защото съм се занимавал с разпъване на катастрофирали автомобили и тенекеджийски занаят.Не се притеснявай, твоя удар не е толкова сериозен и може да се оправи и то за не много пари(Зависи от майстора).Предлагам ти да вземеш една ролетка и да измериш разстоянието между левиде 2 гуми и десните 2 и да разбереш дали ударената страна е сгъната много.Първо се опразва салона,за да може да се работи,после се разпъва прага(с хидравлика или с една друга машинка), докато геометрията на автомобила се възстанови, изправят се ламарините по пода и след дова се изрязва засегната част от прага и се заварява прдруга със същата големина отрязана от някой автомобил от морга.Ще ти трябва нова предна врата и парче от праг(цялата част,не само външна).Така поне щяхме да процедираме в сервиза където съм работил,но всичко зависи от майстора,от техниката с която разполага и от кадърността му :wink:
Количката може да се оправи и то не за много пари, не се притеснявай!Хубаво щеше да бъде ако има снимки отдолу и отвътре.Ако искаш премери колонките с колко са се доближили и разстоянието между гумите...
Хайде със здраве!

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 12 дек 2004 13:49

...

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 12 дек 2004 14:24

...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 12 дек 2004 19:00

бих препоръчал стар зидарски инструмент-отвес му се вика...
пускаш от тавана надолу един конез с тежест и като се успокои напълно мериш от него до колонката като за нула взимаш най малкото разстояние и по тоя начин рисуваш кривата на здравата колонка.
после по същия способ рисуваш и кривата на сгънатата и виждаш колко е разликата.
имай предвид че 2 еднакви неща няма така че ралики от по няколко милиметра >5 например не се броят.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 12 дек 2004 19:26

За да мериш колонката трябва да знаеш колко е фабрично :D
За в купето зависи как ще процедира майстора, но задължително ще се режи и ще се заварява, което води до дупки като от цигари по тапицериите и т.н. и всичко става мизерно.Шофьорската седалка и мокета около удъра със сигурност трябва да се махнат, но всичко зависи от щетите и т.н.Око останалата част от прага е здрава и се изправи, ще е добре да остане,за да не се отслабва ненужно конструкцията.Всичко се напасва и преценява на място и не може предварително да се каже какво и как ще стане, не е като да сменяш вежди на Опел :D
Така като гледам ще е най-лесно прага да се избута отвътре навън с хидравлика, стига възвишението между двете предни седалки да издъжи.Ако не става така на прага се заварява ухо и се изтегля навън следкато колата се застопори.Спомням си като правихме Пасат Б3, предната лява част беше смачкана до бомбето,а бомбето беше поддало даже и прага откъм шофьорската страна се беше сгънал и рязахме парче от друг пасат и го присаждахме,просто праговете са много здрави и няма смисъл да се "кърти" прага, все пак това не е някоя лада дето на няколко години да и сменяш всичките ламарини :wink:
Абе колкото и да говоря и да развивам свободни съчинения, всичко зависи от майстора който ще ти прави колицата, а и без да видя и отвътре няма как да давам акъл кое как да стане.
Като почна да пиша така се уливам и стават едни кашииии,чак не искам да си чета писанията.Само не се притеснявай, колата ще се оправи, важното е че на теб нищо ти няма!Хайде със здраве!

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 12 дек 2004 22:34

...

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 12 дек 2004 23:28

Сваляй всичко, задната седалка се сваля за 5 минути, предните също. Тапицерията на пода е по-кофти - тя е от 2 части, предна и задна. Задната се сваля лесно, ама за предната трябва да се свалят барчета и т.н. Според мене като се свали задната част от тапицерията на пода може предната без да се сваля да се издърпа само на дясно за да не пречи да да не се изгори. Ако имаш проблем със задната седалка звънни ще мина да я свалиме пък може и мокета да махнеме.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 12 дек 2004 23:41

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 17:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
KILLER GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KILLER GTI » Нед 12 дек 2004 23:47

леле ти си бил значи това преди няколко дни, пред училището точно зад моя блок.
Аз минах от там но като не ти знам номера на колата , намаше от куде да знам 4е си бил ти!
Удара не е толкова зле трябва ти само един нов праг и една предна врата задната така като гледам 6те се изправи.
Аз на моита стара кола имах същия удар но задната врата не беше засегната и от застраховката взех 950лв.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 12 дек 2004 23:53

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 17:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
KILLER GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KILLER GTI » Пон 13 дек 2004 0:01

е трябваше да звуннеш нали ми имаш телефона , а аз твоя го нямам защото преди 2 седмици си загубих моя телефон.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”