Съвет относно зимни гуми
Re: Съвет относно зимни гуми
Така убедено го казваш, сякаш сваковците ти работят за ADAC и може да им се подражава.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Golf_Diesel_ написа:Мен не ми е ясно защо толкова се плашите като покарате 10 или 20 дена на сухо и топло време със зимните гуми.Единия ми свако ми вече 2 години си кара целогодишно със зимните гуми и имат още бая хляб в тях, а другия ми свако вече 3 или 4 години кара само със зимни гуми.

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Един написа:Така убедено го казваш, сякаш сваковците ти работят за ADAC и може да им се подражава.
Не но просто повечето пишат така, сякаш като сложат зимните гуми и карат 10 дена на сухо с тях и повече от гумата не става нищо.Не се заяждам с никой, а искам кажа че няма смисъл от притеснение.
Съгласен съм, че не е фатално и един месец да е топло +20. Но при положение, че още бяхме с летни и казват, че целия месец ще е топъл защо да се бърза със смяната. Други години имаше сняг още първите дни на ноември и гумите се сменяха през октомври.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Diesel_ написа:Един написа:Така убедено го казваш, сякаш сваковците ти работят за ADAC и може да им се подражава.
Не но просто повечето пишат така, сякаш като сложат зимните гуми и карат 10 дена на сухо с тях и повече от гумата не става нищо.Не се заяждам с никой, а искам кажа че няма смисъл от притеснение.
Ами трябва да проумееш, че зимна гума се слага заради ниските температури, а не само заради снега, защото състава на каучука е по-мек! А може и в тези топли дни да се кара със зимни гуми, но при положение, че сутрин отивайки на работа и вечер прибирайки се, температурите не са толкова високи. Ако пък "въртиш" цял ден със зимни гуми, по-точно правиш дълъг пробег при температура 15-20 градуса, каучука на зимните гуми се "опича" и си хвърляш парите на вятъра! С мнението си не ангажирам никого, но при положение, че миналата зима съм обул автомобила си с хубави зимни гуми, струващи ХХХ,ХХ лева, трябва да съм много тъп, за да ги въртя на тези високи температури!

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:

Колеги, моля ви, слагайте си зимните гуми че работата загрубява. Снощи като се прибирах от бачкане /валеше леко дъждец и температурата според борд-а беше 5 градуса/ гледах един луд пред мен как щеше да отсече първата колонка на Лук Ойл-а в който се опита да влезе. Явно не съобрази че в бензиностанцията настилката е доста по-хлъзгава, влезе в отбивката, при опит да намали се завъртя на 360 градуса и спря на метър от първата колонка.
Сутринта ставам, пак ръможоли и пак 5 градуса. Внимавайте!!!
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
joromnt написа:Колеги, моля ви, слагайте си зимните гуми че работата загрубява. Снощи като се прибирах от бачкане /валеше леко дъждец и температурата според борд-а беше 5 градуса/ гледах един луд пред мен как щеше да отсече първата колонка на Лук Ойл-а в който се опита да влезе. Явно не съобрази че в бензиностанцията настилката е доста по-хлъзгава, влезе в отбивката, при опит да намали се завъртя на 360 градуса и спря на метър от първата колонка.
на такива и вериги от танк да им сложиш, пак ще убият някого рано или късно, всичко си е до човека зад волана
-
- Автомобил:
- Двигател:
Привет. Първи пост ми е тъй, че.. don't be hattin'
...
Вчера приятелката ми си купи Поло 6n2 1.4 -75 кончета - 2000 година края. Както се досещате ще трябва аз да се грижа като има грижи ( без да се обиждат дамите) та си направих направо една регистрацийка при вас.
Стига офф, по темата: Време е за зимни гуми (даже закъсняваме) та имам колебания какъв размер да купим. Принципно - 185/65/14 но за зимата мисля, че ще е по-добре да са по-тесни, да драпа по-лесно. Бих искал ако можете да споделите мнение по въпроса. 185/65/14 или 175/65/14?
Благодаря.
ПС: Лично аз не карам VW (респект към марката иначе). С друг германец съм - МБ , наздраве на колегите (ако има)

Вчера приятелката ми си купи Поло 6n2 1.4 -75 кончета - 2000 година края. Както се досещате ще трябва аз да се грижа като има грижи ( без да се обиждат дамите) та си направих направо една регистрацийка при вас.
Стига офф, по темата: Време е за зимни гуми (даже закъсняваме) та имам колебания какъв размер да купим. Принципно - 185/65/14 но за зимата мисля, че ще е по-добре да са по-тесни, да драпа по-лесно. Бих искал ако можете да споделите мнение по въпроса. 185/65/14 или 175/65/14?
Благодаря.

ПС: Лично аз не карам VW (респект към марката иначе). С друг германец съм - МБ , наздраве на колегите (ако има)

За Поло може да се чудиш между 175 и 165, 185 са й макс ширина даже за лято. Не съм спец по Поло-та, но ми се струва, че 13" са й по-стандартния модел. Тъй че дори 155/70R13 не са за игнориране (поне за зимни).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:За Поло може да се чудиш между 175 и 165, 185 са й макс ширина даже за лято. Не съм спец по Поло-та, но ми се струва, че 13" са й по-стандартния модел. Тъй че дори 155/70R13 не са за игнориране (поне за зимни).
На 3-тото поло са 13-ки .. на това фейслифтовото) го дават 14-ки (. Поне за този двигател.
14-ки ще са 100% щото и джантите сега са такива.
175 по-добре ще са в сняг..ако няма сняг мисля 185.
Чудя се даже дали 175/65 или 175/55. Нека колегите които са с такова Поло да споделят.

- ddd82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз карам целогодишно със зимни гуми, те имат по добро вцепление и зиме и лете, и в дъжд и пек.
вярно че не карамм ежедневно но мисля че 25 000 километра за комплект зимни гуми е супер пробег с който мога да се похваля.
Залагам на Sava, за мен остават номер едно защото са изпитани, 4 пъти кривене на джанта, 2 пъти доста жестоко, веднъж с издънен амортисьор, гумата е желязна нито ми изпусна нито и излезе балон.
вярно че не карамм ежедневно но мисля че 25 000 километра за комплект зимни гуми е супер пробег с който мога да се похваля.
Залагам на Sava, за мен остават номер едно защото са изпитани, 4 пъти кривене на джанта, 2 пъти доста жестоко, веднъж с издънен амортисьор, гумата е желязна нито ми изпусна нито и излезе балон.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Колега както казаха колегите по горе ти си мислиш че караш със зимни гуми
Зимни гуми карани едно лято вече стават за всичко друго но не и за зимата.Имах един познат дрифт манияк по градските улици беше попаднал на едни такива опечени така и не можа да ги гръмне,а доста се стара.Навремето карах временно със едни зимни отпред ми той АБС а се задейства при най лекото натискане и се чува такова свирене че пешеходците се пръскат като при апокалипсиса 

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
ddd82 написа:Аз карам целогодишно със зимни гуми, те имат по добро вцепление и зиме и лете, и в дъжд и пек.
Сцеплението на зимните гуми през лятото е потрес

Burner_inc написа:ddd82 написа:Аз карам целогодишно със зимни гуми, те имат по добро вцепление и зиме и лете, и в дъжд и пек.
Сцеплението на зимните гуми през лятото е потрес :screwy
Напротив - съвсем наред е, дори в прах и вода е по-добро от на летните.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”